Artikkelit » Kirjoittajat » Olli Sovijärvi

Olli Sovijärvi

Lääkärin ammatti oli tätäkin kautta hyvin selvä valinta itselleni, sillä auttamisen halu ja muiden terveydestä huolehtiminen on ollut vähintäänkin yhtä tärkeää kuin itseni kunnossa pitäminen.

Opiskelin Helsingin Yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa vuosina 2000-2006 ja valmistuin lisensiaatiksi siis neljä vuotta sitten. Töitä olen tehnyt koko opiskeluajan, 5 vuotta veripalvelussa sekä kliinistä lääkärintyötäkin alkaa olla kertynyt jo kuuden vuoden ajalta hyvin erilaisista paikoista. Koenkin vahvaksi osaamisekseni kyvyn mukautua eri ympäristöihin sekä haasteisiin, oli sitten kyse ihmisistä, paikoista tai lääketieteellisistä ongelmista.

Tein useamman vuoden töitä ns. keikkalääkärinä ajellen ympäri Suomea, mikä oli erittäin opettava ajanjakso. Nyt olen tästä hieman rauhoittunut ja aloitin erikoistumisen liikuntalääketieteeseen kaksi vuotta sitten. Tällä hetkellä olen töissä sairaala Ortonissa ortopedian sairaalalääkärinä sekä pidän vastaanottoa kerran viikossa Ympyrätalon Mehiläisessä.

Harrastan itse aktiivisesti monipuolista liikuntaa 5-7 kertaa viikossa (CrossFit, jooga, palloilulajit) ja oikeastaan koko elämäntapani on optimointia parempaa hyvinvointia ja terveyttä edistäen.

Musiikki ja taide ovat myös sydäntä lähellä tuoden erinomaista vastapainoa muuten varsin fyysiseen elämäntyyliin.

Viimeisen parin vuoden aikana olen oppinut myös kuuntelemaan sisäistä ääntäni ja hellittämään tahtia, mikäli keho ja mieli tätä pyytävät. Tätä yritän myös viestittää hoitaessani potilaita ja miettiessä miten saisimme elämänlaatua kohennettua yhdessä.

Minut tavoittaa Ympyrätalon Mehiläisestä joka toinen maanantai ja joka toinen tiistai. Syksystä lähtien teen samassa paikassa kolme päivää viikossa, sillä etäopiskelut JFK Universityssä vievät aikaa seuraavan kolmen vuoden ajan.

Artikkelit