VOINKO ODOTTAA KAUHEAA KEHITYSTÄ

114745
16. marraskuuta 2006 11:12

Olen 28-vuotias mies ja käynyt salilla 8 vuotta.
Joskus on treeni jäänyt väliin laiskuuden vuoksi, mutta kertaakaan ei ole pitempiä taukoja ollut.

20 ensimmäistä ikävuotta olin rapakunnossa enkä harrastanut mitään urheilua. Armeijassa taisin ensimmäistä kertaa kokeilla penkkipunnerrusta ja 40 kg jäi silloin rinnalle.
Nyt nousee penkistä 10 x 80 kg ja maksimina 95 kg. Toki treenaan koko kroppaa ja muut lihakset ovat suurin piirtein saman tasoisesti kehittyneet kuin penkki. Tulokset ovat tulleet pääosin ensimmäisen treenivuoden aikana, nyt on kehitys varsin hidasta ja joskus säännöllisestä treenistä huolimatta tulos huononee edellisestä treenistä. Viikon tauko myös jo selkeästi vaikuttaa tuloksiin. Samaa lihasryhmää olen yleensä harjoittanut vain kerran viikossa, joten palautumisen ei pitäisi olla ongelma.

Kysymys kuuluukin, voinko odottaa tulevaisuudessa kauheaa kehitystä puhtain keinoin, vaikka treenaisinkin säännöllisesti. Kuinka paljon tuo nuoruuden rapakunto ja heikko lähtötaso vaikuttaa asiaan. Jos taas penkistä puhutaan niin tuo maaginen 100 kg on varmasti saavutettavissa, mutta onko täyttä utopiaa että pystyisi joskus esim. tekemään sarjan 10 x 150 kg.

Vastaukset: 3

#1
21.11.2006 07:42

Jos tällä hetkellä tuntuu siltä, että osa treeneistä menee säännöllisesti huonommin kuin osa, niin varmasti jossain löytyisi paljon parannettavaa. Mm. ruokapuolesta et mainitse mitään, eli miten usein ja mitä syöt päivän mittaan?

Kaikille ei todellakaan toimi yhden lihasryhmän rasittaminen vain kerran viikossa. Voisit kokeilla hyvinkin esim. siirtymistä 2- tai 3-jakoiseen ohjelmaan, ja treenit 4-5 kertaa viikossa.

Kyllähän se jonkin verran vaikuttaa, mikäli et ole minkäänlaista urheilua tai liikuntaa harrastanut 20 ikävuoteen asti, mutta esim. yksi suomalainen, kohtuu laajalti menestystäkin niitannut mieskehonrakentaja aloitti treenaamisen vasta 40-vuotiaana, joten älä anna sen häiritä.

#2
21.11.2006 11:04

Lisää painoa kroppaan ja tulokset nousee. Eli ruokaa ja lepoa, treeni mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Yleensä porukka hinkkaa kaiken maailman ristikkäistaljaa salilla ja hukkaa energiaa sillä tavalla.

Jos penkin haluat ylös, niin penkkaa pari kertaa viikossa. Jätä muu vähemmälle. Kun satanen siinä rikkoutuu, saat takuulla lisää intoa ja treeni alkaa kehittyä kaikilla alueilla.

Ja salillahan ei kannata vain "käydä". Joka viikko on mentävä eteenpäin treenipainoissa (puhtaalla tyylillä). Jos ei mene eteenpäin, on sama jäädä kotiin.

Ja tuosta "puhtain keinoin" asiasta: Kannattaako harkita edes epäpuhtaita keinoja, jos perusasiat ovat hakusessa?

Ei muuta kun haet kaupasta 2 kiloa paistijauhelihaa, kilon kasviksia ja kilon riisiä. Sylttäät ne yhteen ja alat syömään. Eiköhän ala olla virtaa seuraavaan treeniin.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kun lähtötaso on matala, ei kannata haaveilla 10x150kg penkistä ennen kuin menee 10x140...

#3
21.11.2006 13:03

Heppuli tilanne on ollut tuttu myös minulle. Siis tuo painojen jämähtäminen, urheilu on kuulunut elämääni aina.

Vuosikausia keskityin vain liikkeiden puhtauteen, kehitystä painoissa toivoin tapahtyvan, kun taas samalla oma paino ei saanut nousta!

Tietäähän sen, body oli kyllä tiukka, mutta ei siinä puhuttu mistään hirveistä lihasmassoista. Nyt treenaan useammin (mm. joka päivä penkkiä) ja syön enemmän. Tämä on kohdallani ainoa tapa kehittyä vielä tällä iällä ja tällä aineenvaihdunnalla. Tosin vieläkään en ole mikään lihaskasa, eikä se nyt ole tarkoituskaan.

Ainakin 1*150 kg voi hyvinkin onnistua, jos panostat penkkiin kunnolla. Ainakin päälle markan pitäisi päästä helpollakin, kunhan lisäilet niitä painoja tasaisesti.

Penkki se kuitenkin on se tärkein...


kirjaudu sisään jos haluat vastata