Vierumäen liikunnanohjaajan koulutus

105875
11. maaliskuuta 2005 11:34

Onko kukaan opiskellut(tai juuri nyt opiskelemassa)liikunnanohjaajan tutkintoa Vierumäellä?Yhteishaun lähestyessä olisi mukava tietää vähän millainen meno siellä on ja kuulla kokemuksia. Ja myös jo valmistuneiden immeisten nykyistä elämää..

Vastaukset: 3

#1
11.03.2005 17:51

Itse pääsin viime vuonna sinne peruskoulupohjaiseen liikunnanohjaajakoulutukseen, mutta en sitten sattuneesta syystä mennyt sinne. Tuosta ammattikorkean puolesta en osaa sanoa, mutta ainakin mitä puhuin näiden kanssa jotka ovat peruskoulupohjalla, pitivät todella paljon. Heistäkin suurin osa oli siis jo lukion käyneitä. Siellä on todella hieno yhteishenki ja koulutus on monipuolista. Kaikki päivät menee koulun ulkopuolellakin saman porukan kanssa touhutessa, koska se on kuitenkin jonkinmoisen ajomatkan päässä kaupungista.

Pääsykokeissa jo huomasin, että meno on aivan mahtavaa ja porukka samanhenkistä. Luultavasti haen sinne tänä vuonna uudestaan, koska tällä kertaa ei pitäisi olla esteitä opiskelulle. Pääsykokeet on kans todella monipuoliset ja vaativat. Monipuolinen liikuntatausta onkin suureksi eduski.

Vierumäen liikunnanohjaajan tutkinto on erityisen hyvä urheilijoille, koska paikka on niin monipuolinen ja urheilijoille on vielä erikseen jonkintapainen oma ohjelma. Opettajat on kuulemman todella tasokkaita ja paikka on muutenkin aivan mahtava. Minä ainakin suosittelen sinne hakemista. Sielläpäs ehkä nähdäänkin sitten ensi syksynä jos hyvin käy:)

#2
22.03.2005 14:55

Mitä tämä sisäänpääsykoe sisälsi?
Millasta urheilutaustaa porukalla oli?

#3
22.03.2005 16:54

Pääsykokeissa oli muistaakseni:

- kymmenloikka
- aitajuoksu
- voimistelu
- ohjaustuokio
- rytmiikka
- palloilu
- suunnistus

Ja sitten oli psykologinen testi tai joku vastaava. Nuo pääsykokeet vaihtelee kuitenkin vuosittain aika reilustikin. Luvassa saattaa olla jotain uinnista luisteluun....

En tiedä sitten, millaista taustaa omasi muut sisälle päässeet, mutta hakijoina oli ihan huippu-urheilijoista sellasiin jotka ei varsinaisesti liikuntaa harrasta. Viiimeksi mainittuja oli tosin vain pari. Jalkapalloilijoita oli useampi, jääkiekkoilijoita, lentopalloilijoita... Siis todella erilaisten lajien harrastajia.
Tuolla oli siis miesten ja naisten haku samana päivänä. Enkä muuten usko, että urheilutaustalla on niin järkyttävää merkitystä, ainakaan tason suhteen. Monipuolisuus on aina suuri etu.

kirjaudu sisään jos haluat vastata