vatsalihas treenit...

+ aloita uusi aihe 16522
19. lokakuuta 2002 12.41

Tervehdys!

Olen viime aikoina lukenut kommentteja siitä ettei vatsoja kannata tehdä kun 1-2 kertaa viikossa jne. Olen itse eri mieltä.

Olen tehnyt vatsalihas liikkeitä päivittäin ainakin viimeisen kolmen vuoden ajan. n.1,5 olen käynyt salilla 4-6 kertaa viikossa ja joka kerta teen vatsoja. Vaihtelen liikkeitä usein. Jos tänään teen suorat niin huomenna vinot jne, joskus molempiakin samalla.

Tietääkseni vatsan seudulla on kova veren kierto, joten ne palautuu nopeasti. Voin olla väärässäkin, mutta jos tekisin vaan kerran viikossa vatsoja tuntuis se ihan turhalta. Kun tavoitteena on tiukka six-packvatsa tarviin vatsalle kunnon treeniä. Mulla tää ainakin toimii kun vatsalihakset on tottunut siihen.

Vastaukset: 26

#1
19.10.2002 13:46

Ei minusta vatsalihakset ole muita lihaksia kummempia, eikä niitä myöskään tarvitse treenata koko ajan.

Itse teen pari kertaa yhden treenikierron aikana vatsat ja hyvin riittää. Sixpackissa ei ole paljon valittamista.

Monesti vaan siihen vatsan seudulle ja useasti juuri alavatsan kohdalle kerääntyy vähän ylimääräistä rasvaa ja vatsa näyttää löysältä ja "pömpöltä". Se on vähän vaikea paikka laihduttaakin, mutta muistaakseni vinoja vatsoja treenaamalla tuota "pömpötystä(jeesus mikä sana)" sai vähän korjattua.

Voi toki hyvin treeni toimiakin jos tekee 4-6 kertaa viikkoon vatsat, mutta kysymys kuulu kuinka pistkään tuolla kehitystä tulee?
Varmasti alkaa pidemmän päälle mennä lihakset tukkoon ja kehitys jumahtaa. Kannattaisikin ehkä vaihdella niitä toistomääriä esim. aina uutta ohjelmaa suunniteltaessa.

Rasvaprosentilla kuitenkin on merkitystä vatsan kiinteyden kannalta ja sen kun pitää kurissa niin on vatsakin varmasti timmissä kunnossa. Eikä tarvita lukemattomia treenikertoja.

#2
19.10.2002 14:44

Julkeisinpa väittää, että jos tekee vatsat 4-6 kertaa viikossa, ei tee niitä yhdelläkään kertaa kovaa & kunnolla. Vaan hinkkaa aika paljon turhaa työtä. Kyllä 1-2 kertaa viikossa/pidemmän kierron aikana riittää. Vatsalihakset ovat käsittääkseni lihakset siinä missä muutkin treenattavat lihasryhmät eikä niiden treenauksessa pitäisi olla mitään sen kummempaa jujua kuin muussa treenissä.

Ja six-packin saa loppupelissä näkyviin vain riittävän pienellä rasvaprosentilla.

#3
19.10.2002 15:46

Mäkin teen 6x kertaa viikossa ihan vaan sen takii ku se on mun mielestä hauskin liike. Eikä mua haittaa vaikkei kehitystä enää tuliskaan sillä pystyn nyt vetään 51 vatsalihasliikettä minutissa.

#4
21.10.2002 08:33

Meinasin jättää kommentoimatta mutta en pystynyt :) Eli tokihan niitä voi hinkata vaikka 3 krt päivässä...syys ja seuraus vaan on se että A) niitä ei voi tehdä täysillä, koska edelliskerrasta ei ole ollut tarpeeksi taukoa

B) koska eivät ehdi palautua niin ei sitä kokoa niihin koskaan tulekaan...

C) vatsalihakset rasittuvat muutenkin treenatessa. (kyykky, maastaveto)

mutta jos joku saa hyvän mielen tahkomalla vatsoja tuhottamasti niin aivan vapaasti...mutta en usko että kovin näyttävää six-packkia saa aikaan...en siis tarkoita mitään kevyttä erottuvuutta.näin tänään

#5
21.10.2002 08:55

Lisätään nyt vielä se että lihas kasvaa todellakin levossa! jos se nyt unohtui joltain :)

#6
21.10.2002 09:52

Lihasten palautumisajoissa on kyllä eroja. Vatsa, pohkeet, kyynärvarret ja hauikset palautuvat kovastakin treenistä hyvin nopeasti, parissa päivässä.

Ja jos treenaa vattaa pikkusen eri suunnilta, eri liikkeillä ja eritasoisella intensiteetillä joka kerta, voi niitä hyvinkin hinkata vaikka kolme kertaa viikossa.

Ite veivaan pohkeita 5-7 kertaa viikossa. Hyvin pelaa.

#7
21.10.2002 10:23

Teen välipäivinä kotona aamuisin pohkeille venyttelyt ja muutamia pitkiä sarjoja. Salilla joka treenin loppuun lyhyitä kovia sarjoja. Viikonloppusin en kumminkaan yleensä niitä rääkkää. Eli yleensä viis noin vartin mittasta treeniä.

Pohkeet on semmonen lihasryhmä, että siitä näkee onko kotiläksyt tehty. Kuten selkäkin. Hyviä hauiksia ja rintalihaksia nyt näkee kenellä tahansa. Jos tahtoo erottua edukseen...

#8
21.10.2002 10:32

Ja jos treenaa vattaa pikkusen eri suunnilta, eri liikkeillä ja eritasoisella intensiteetillä joka kerta, voi niitä hyvinkin hinkata vaikka kolme kertaa viikossa.

Voihan niitä hinkata. Mutta mitään kummempaa hyötyä verrattuna 1-2 kunnon treeniin per viikko tästä ei ole.

Vähän ihmettelen tuota väh. viiden kerran pohjetreeniä. Mikä pointti tuossa on? Mikä hyöty verrattuna tavalliseen 1-2 krt per viikko/kierto?

#9
21.10.2002 10:52

Minultakin meni hiukan ohi?
Siis onko pointtisi se että, jos haluat jostain lihasryhmästä näyttävän niin sitä pitää tehdä 5krt viikossa... miksi ihmeessä. Mihin tämä perustuu.

#10
21.10.2002 11:56

Täytyy tähän sanoa että ihmiset on erilaisia ja erityisesti miehet ja naiset. Miehillä on rasvaprosentti usein pienempi kuin naisilla ja vatsalihakset näkyy selvemmin ja "pienemmän" työn jälkeen.Esimerkiksi mun avomies urheilee muttei ikinä tee vatsoja sillä on six-packit...
Itse olen suht hoikka ja rasvaprosentti on n.13-15 %. Teen vatsalihastreenin mielestäni kunnolla. Esim. lattialla ensin perusnostot 4X 50, sitten jalan nostot 3-4x15-20, koneella 50kg 4x20-25 ja sit vielä esim lantion nostot 4x40 näin teen lähes päivittäin tietenkin sarjoja vaihdellen. Voi olla että toimin väärin ja olenkin antanut viime aikoina 2 lepopäivää vatsalihaksille tai kun siltä tuntuu.

#11
21.10.2002 12:00

Toki ihmiset on erilaisia ja turha tuputtaa kaikille samantyylisiä ohjelmia ja tekniikoita. Minulle riittää hyvin 2 krt viikossa. 2 liikettä molemmilla kerroilla n. 3 sarjaa ja toistot 10-20. Pointti lienee se että vähempikin riittää...

#12
21.10.2002 12:03

Riittääkö? Kun on totuttanut itsensä siihen kovempaan treeniin.Miten käy jos tästä lähtien teenkin vain 2kertaa vk?

#13
21.10.2002 12:10

Tuskimpa menetät mitään kokeilemalla ja ainahan voit palata vanhaan. Uskoisin että pystyt lisäämään vastusta/toistoja tai saamaan paremman tuntuman. Kerro miten kävi :)

itse pidin viikon taukoa...nyt perjantaina tein kylkipainotteisen vatsatreenin ja vieläkin tuntuu kun jännittää.

#14
21.10.2002 12:12

Kun nyt joku ihmetteli että miksi treenata viis kertaa viikossa pohkeita... no ei miksikään. Kertakin riittäisi, mutta tykkään tehdä. Eikä ole ollut haittaakaan.

#15
21.10.2002 12:50

Saat voimaa ja kokoa vatsalihaksiisi, kun et rääkkää niitä koko ajan vaan harkitusti ja oikein.

#16
21.10.2002 12:59

No onhan se piruvie kumma, jos ei tajuta missä mennään metsään jos vatsoja hinkataan joka jumalan päivä (eikä kehitystä näytä tulevan suhteessa tehtyyn työhön).

Ensinnäkin, on tietenkin ensiarvoisen tärkeätä, että keskivartalo on vahva, sillä ilman tiukkaa "korsettia" moni muu liike kärsii (esim. kyykyt, maastanostot..). Mutta mitä järkeä on vaan treenata sitä six-packiä, jos ei yhtä intensiivisesti treenaa sitten alaselkää/kylkiä? Okei, Tepa82 on näköjään niitä neitoja, joille kyllä kelpaa six-packi, mutta oletkos miettinyt, miten tämä "yksipuolinen" vatsojen hinkuttaminen vaikuttaa muihin voimaliikkeisiin. Onneksi en ole näkemässä kun välilevyt paukkuvat seuraavassa kyykkytreenissäs.

Toinen juttu on tietenkin se, että lihakset tottuvat treeniin ja kun nyt tykkäät nytkyttää sitä vartaloas joka päivä, niin vatsalihaksetkin siinä missä muutkin lihakset lopettavat kehittävän yhteistyön jossain vaiheessa. Hitto, mua alkaa nyt todella suivaannuttaa nää vatsojen nylkyttäjät... Mä lasken teidät samaan kastiin niiden mopo-poikien kanssa, jotka tulevat jengillä salille treenaan penkkiä, penkkiä, hauberia, penkkiä ja muistinko vielä mainita, että PENKKIÄ!!

Joo, aika kitkerän sävynen toi mun viesti, kun sen nyt kerran luin läpi, mutta toivottavasti viesti tuli perille tuolta katkun seasta eikä tartte sitten sitä katkua ihan henkeen asti vetää... Mä olen vain sitä mieltä kokonaisvaltainen ja kehittävä treeni kunniaan eikä mitään yhden lihasryhmän hinkkausta (tahtoo ison hauberin = tahtoo six-packin..). Toki, jos joku lihasryhmä on selvästi heikompi kuin muut, niin silloin kannattaa ehdottomasti satsata siihen enemmän LAADULLISESTI. Toistojen/sarjojen lisäämistä kannattaa kuitenkin varoa -> ylikunto voi pukata päälle, jos lihaksille ei anneta tarpeeksi aikaa palautua. Tämän estämiseksi kannattaa ehkä lisätä kiertoon yksi teenipäivä, jolloin olisi siis mahdollista treenata tätä heikkoa kohtaa kaksi kertaa kierron aikana.

Tepa82 kirjoitti: "Teen vatsalihastreenin mielestäni kunnolla. Esim. lattialla ensin perusnostot 4X 50, sitten jalan nostot 3-4x15-20, koneella 50kg 4x20-25 ja sit vielä esim lantion nostot 4x40 näin teen lähes päivittäin tietenkin sarjoja vaihdellen. Voi olla että toimin väärin.."
No juu, miekin teen penkkiä aina ja joka päivä 4x50 pelkällä tangolla. Sit mie teen taas pelkällä tangolla kapeella otteella 3-4x15-20 ja sit viel esim 50 kg:lla 4x20-25 ja sit viel pakkotoistoina 4x40. Näin siis mie teen lähes joka päivä elämäni loppuun asti tietenkin sarjoja vaihdellen (kokeilen kyllä välillä negatiivisia pudotussarjojakin, hih!). Mitäs mieltä ootte? Miusta toi on toiminut ihan hyvin miulla, olkapäät on kyl kääntynyt sisäänpäin ja tissitkin on muuttunut lihaksex, mutta eipähän tartte enää pitää rintsikoitakaan, hi hii =)...

Voi Ziisus!

#17
21.10.2002 13:01

Ite tein aikasemmin kanssa n. 5 keraa viikossa,mutta en enää..Ei siitä mulle ainakaan enempää hyötyä ollu ku nykysestä 2-3 kerrasta viikossa..Mielummin hyvin ja loppuun asti tehtynä kun puoli teholla joka päivä.

#18
21.10.2002 13:26

Pakkomielteistä eroon pääseminen kysyy henkistä kanttia.

Monelle olen sanonut, että ei tarvii tehdä joka päivä vatsaa, mutta samalla tavalla se jatkuu. Omapahan on treeninsä.

#19
22.10.2002 13:20

Taisit ottaa kysymykseni hiemean liian vakavasti tai ainakin taisit hermostua. Älä vedä minusta ja treenistäni yhden viestin perusteella liian vakavia johtopäätöksiä. Treenaan vartaloani tasapuolisesti, en siis vain vatsaa. On totta, että teen vatsa treeniä hieman enemmän kuin muuta treeniä mutta en silti unohda ja läiminlyö muuta kroppaani.
Eivätkä väli levynikään ole paukkuneet kyykkyä tehdessäni..:) Ja sulle teemutee kiitos hyvistä kommenteista, jotkut on sellasia, että niitä vituttaa kaikki mitä muut tekee...

#20
0001 0001 0001 be1e20cd7b1491bf6f8af94808b1876c4249a0777a07acdacba562473bc778ad Twi
22.10.2002 14:18

Kunto ja lihas kasvaa treenin jälkeisessä levossa mikäli palautumisesta on huolehdittu.

#21
22.10.2002 15:33

Monilla tytöillä on varmaan kuvitelma, että semmonen sinkkuelämää sarjan päätähden, mikä sen nimi nyt olikaan, vatsa on jotenkin hyvän näköinen ja että sen saa hinkkaamalla vatsoja oikeen hel... No semmosen saakin varmasti hinkkaamalla, vielä kun lopettaa syömisen. Totuus on kuitenkin se, että lihakseton kuiva vatsa näyttää tosi sairaalta. Kaunis treenattu naisen vatsa on sellainen, missä lihakset näkyvät sopivan silavakerroksen alta ja tähän ei pääse muuta, kuin tekemällä lyhyttä sarjaa isoilla painoilla ja antamalla aikaa palautumiselle.

#22
23.10.2002 14:55

Mites kylkiä treenataan? Käsipaino toiseen käteen ja sitten taivutetaan sivulle ja takas niinkö?

Entäs toi ylävartalonkierto onko siihen jotain vinkkejä, kun ei ole sellaista laitetta käytössä. Ja mihin lihaksiin se ottaa?

#23
23.10.2002 15:40

Mulle ainakin toiminu tosi hyvin toi sun mainitsema kylkitreeni...
Niin ja myös mä tarvisin vinkkejä tohon ylävartalonkiertoon...

#24
23.10.2002 16:11

Jos salilla ei ole ylävartalon/alavartalon kiertokonetta, voi ko. liikkeen tehdä perinteisemmin maassa "perusvatsalihasliikeasennossa" (ts. selkä on 45 asteen kulmassa lattiaa nähden ja mitä pienemmäksi saat kulmaa, sitä rankempi liikkeestä tulee; jalat ovat 90 asteen kulmassa niin että jalkapohjat ovat maassa ts. sääret ja reidet ovat 45 asteen kulmassa lattiatasoon nähden) painon kera. Elikkäs ota kiekko syliin ja lähde yläasennosta kiertämään oikealle ja vasemmalle niin että vartalon keskilinja pysyy paikoillaan. Ja tarkoitushan on sitten kiertää sitä yläkroppaa eika vain heitellä sitä painoa puolelta toiselle... Kandee kokeilla eka vaikka ihan ilman painoa, että löytää sen oikean liikeradan, jossa saa pidettyä sen selänkin sitten suorassa.

Tossa on myös yksi tapa treenata kylkiä selkäpenkissä:
http://www.exrx.net/WeightExercises/Obliques/WT45SideBend.html

#25
0002 0004 0001 9afc8e75256872ad2b64a30bd7012fd0b27460fba348017023675a9cea0c379d JR2
24.10.2002 19:08

Mä en mene sanomaan niiden treenitiheydestä enää tän jälkeen kummempia, mutta itse en näe hyötyä hinkata niitä pienillä painoilla ja jatkuvasti, koska

a) vähemmällä saan enemmän
b)saman verran treeniä alaselkä etc.. ympäröivät lihakset vaativat.
c)treenaan muutkin tahdonalaiset lihakseni pääasiassa kerran viikossa 6-12 sarjoilla

ja 6pack vaatii naisella kuin miehelle
a) riittävän isot (massaltaan) vatsat
b) riittävän alhaisen rasvaprossan

#26
09.07.2011 18:40

mm mistähän johtuu että mua alkaa vihlomaan ikävästi jostain nivusen kohdilta, tosin tuntuu että kipu on ihan jalan sisällä kun teen kotona omassa vatsalihas penkissäni liikkeitä? se on semmonen mikä menee 90 kulman alapuolelle. eikä ne tuet mitkä pitää jalkoja paikalla purista mitenkään.

olen viimeaikoina tehnyt vaan vatsarutistuksia lattialla koska penkissä olo sattuu ikävästi :/

kirjaudu sisään jos haluat vastata