Vanhat sukset/uudet siteet

73789
10. helmikuuta 2004 18:09

Kävipä niin että ikivanhat hiihtomonot sulivat jalkaan, kun kävin ekaa kertaa ladulla moneen vuoteen. Pohja oli muuttunut ihan lakritsiksi...

Kun kerran sukset on ihan ok ja vanhanmallisia monoja ei enää saa, kysynkin kannattaako laitattaa uudet siteet vanhoihin (yli 10v.) suksiin vai kannattaako samantien hankkia kokonaan uusi paketti?

Vastaukset: 2

#1
10.02.2004 20:48

Riippuu suksien kunnosta. Jos ovat alkujaan suht laadukkaat eivätkä ole kovin naarmuuntuneet, voi vaihtaa. Mutta jos sukset ovat kovin kuluneet tai niissä on jotain toivomisen varaa (jäykkyys ei ihan kohdallaan, huonohko pohjamateriaali tms.), hanki paketti.
Riippuu tietysti myös hiihtomääristä,- taidosta ja olosuhteista.

#2
10.02.2004 22:02

Samaa mieltä tuosta että riippuu missä kunnossa sukset olivat 10 vuotta sitten. esim itselläni on vielä kilpasuksia joilla ikää jo 10 vuotta ja ne ovat ihan ok vieläkin (lenkeille).
Naarmutkaan eivät haittaa niin paljoa (voidaan hioa yms) vaan se alkuperäinen laatu on kyllä tärkein.

Muuten vanhoja monoja voi kyllä vielä saada (meillä ainakin eräässä urheilupuodissa myydään myös käytettyjä välineitä) Mutta tietenkin uudet välineet motivoivat liikkumaan- voi olla että innostut hiihdosta ihan uudella tavalla jos hankit uudet & "kunnon" välineet alle.

Sokrateksen pointti "Riippuu tietysti myös hiihtomääristä,- taidosta ja olosuhteista." on hyvä. Paljonko olit aikonut harrastaa hiihtoa? Päivittäin, viikottain, kerran vuodessa?

kirjaudu sisään jos haluat vastata