Vääntyneen nilkan kuntoutus

121306
5. toukokuuta 2010 21:11

Onnistuin kaatumaan nilkkani päälle eilen. En pystynyt sen jälkeen kävelemään ollenkaan, kipu oli uskomaton. Nilkka kuvattiin, eikä murtumia ollut.

Lääkäri antoi mitään sanomatta kepit, puolentoista viikon sairaslomalapun ja ajoi ulos. Kepeillä pystyi kävelemään jotenkuten, jos laski maahan vain kantapään.

Tänään kipu tuntuu pahentuneen. Nyt sattuu levossakin. En pysty koukistamaan varpaitani ollenkaan. Siis niihin ei satu, ne eivät vain reagoi mitenkään.

Pitäisikö minun vain sitkeästi yrittää kävellä vai lepuuttaa nilkkaa pari päivää? Mikä olisi parasta kuntoutusta nilkalle? Jos kipu pahenee, pitäisikö mennä uudestaan lääkäriin?

Vastaukset: 1

#1
05.05.2010 21:18

Lääkärit on joskus vähän sellasia... tulkinnanvaraisia. Eiköhän se saikku tarkoita lepoa, usein se parantaa. Mulla ainakin on niin, että jos täräyttää pahasti, on kipu pahempi 1-2 päivän jälkeen x aikaa kunnes heltiää. Ainakaan pakolla ei kannata kävellä heti alkuun.. jos tuntuu tosi kurjalta, niin kannattanee mennä takas lekurille. Se selvittää sun tilan kuitenkin parhaiten. Jos on kertakaikkisen pönttö lääkäri, niin voihan sitä vaihtaakin.

kirjaudu sisään jos haluat vastata