USA hukkuu läskiin missä vika?

23794
1. tammikuuta 2003 07:26

"Joka viides yhdysvaltalainen kärsii ylipainosta"
"44 miljoonaa ylipainoista"
"Todellinen määrä todennäköisesti suurempi"
"Lihavien ihmisten määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa 74%"
"Vuosittain 300.000 amerikkalaista kuolee ylipainon aiheuttamiin sairauksiin"

Nämä lainaukset tämänaamuisesta Teksti-TV:stä. Huh!

protsku

Vastaukset: 55

#1
01.01.2003 07:29

Ja eikös juuri amerikka ole Painonvartijoiden ja AA-kerhon luvattu maa? Kumma että kaikista eniten elintasosairauksia kasaantuu sinne missä näyttää ainakin päällisin puolin olevan eniten terveyteen kytköksissä olevia organisaatioita.

Vai olisko vika siinä että suurin osa näistä tekee puhdasta liiketoimintaa eli business ajaa pysyvien terveystavoitteiden ohi? Vrt. täälläkin aikaisemmin käyty PV-keskustelu. Terveyskuurit ja tilapäiset tavoitteet eivät taida johtaa kunnollisiin tuloksiin.

protsku

#2
01.01.2003 10:34

Ylenmääräinen autoilu ja hyötyliikunnan puuttuminen yhdistettynä huonoihin ruokailutottumuksiin.

#3
01.01.2003 11:09

toi autoilu on muuten kumma juttu... New Yorkissakin mulle neuvottiin ihan tarkkaan miten pääsen bussilla sellasen kahden korttelin matkan... kävelin sitte kumminkin...

jaa niin: http://www.dimensionsmagazine.com/
"fätti lehti" = )

#4
01.01.2003 12:09

no siellähän aamiaseksikin jo kiskotaan kaiken maailman pekonit sun muut meän kaurapuuron sijasta.. välipalaksi syyän jotain jellyy (sokerista hedemävanukasta sis. paljon väriaineita ym ym..) tms.. sokerista.. ja kohu-mäkkäri on u.s.a.:ssa suosittu..kyllä jos aina tollasta ruokaa mättää naamaan niin ilmankos turpoaa..

ps. toi kohu-mäkkäri meinaa niitä oikeus juttuja mihin mäkki on jenkeissä haastettu.. (esim. joku oli syöny mäkin ruokaa jonkun viikon ja haastanu ne oikeuteen ku se oli lihonnu..!! ja yks hemmo oli kaatanut mäkissä kahvit syliinsä ja haastanu mäkin oikeuteen, koska kupissa ei ollut lukenut että se on kuumaa..!! =))

#5
01.01.2003 12:10

nykyään muuten niissä pahvimoteissa lukee siin reunassa et se kuumaa tms..

#6
01.01.2003 13:59

Niin lukee Suomen Mäkin kupeissakin :)

#7
01.01.2003 14:00

eipä me suomalaistekaan mitään laiheliineja olla. Tilastojen mukaan euoopan lihavinta kansaa.

#8
01.01.2003 14:01

"American Journal of Epidemologyn artikkeli kertoo, kuinka terveellisesti jenkit syövät. Tiedejulkaisu listaa Top 10-kalorilähteet, eikä lista yllätä.

Ykkösenä on valkoinen leipä, kakkosena leivonnaiset ja kolmosena alkoholijuomat. Tiedejulkaisu ei sitä kerro, mutta arkikokemuksen mukaan lihavimmat ihmiset löytyvät köyhän kansan riveistä.

Lista jatkuu: punainen maito, hampurilaiset, pihviliha, limonadit, hot dogit, kananmunat ja perunalastut. Elintarvike- ja juomayhtiöiden osakkeita kannattaa ostaa."

Lähde: Kauppalehti

#9
01.01.2003 15:17

Jatkuva ruokamainonta joka tuutista, vuosien varrella huomattavasti kasvaneet annoskoot (myös siellä Kohu-Mäkkärissä :-) jne.

Joo, ikävä kyllä suomalaisilla suunta on vähän samanlainen kuin jenkeillä -- esim. Ranskassa ja Italiassa pikaruokapaikat ovat vielä harvinaisuuksia verrattuna niiden ilmenemistiheyteen täällä Suomessa...

rakkaudella
Kutri

#10
01.01.2003 17:29

Muistelen lukeneeni että maailman toiseksi lihavin kansa olemme me suomalaiset, vain USA "voittaa" meidät tässä..

#11
02.01.2003 09:20

Aasian maat ovat hyvää vauhtia ottamassa Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kiinni tässä läskiasiassa, lisäksi OSTEOPOROOSIN pelätään lisääntyvän räjähdysmäisesti juuri nopean talouskasvun maissa Aasian alueella.

protsku

#12
02.01.2003 10:52

.....ja Kreetalla, jonka ruokavaliota sanotaan maailman terveellisemmäksi, on lihavien lasten määrä lisääntynyt räjähdysmäisesti viimeisen 10 vuoden aikana. Johtuupi siitä, että kouluruokailua ei ole ja turismi on tuonut länsimaisen roskaruuan shipseineen ja cola-juomineen saarelle. Lapset ja nuoret eivät enää paljoakaan perusta perinneruuasta. Ja se näkyy myös.

#13
02.01.2003 12:36

Kun on syönyt Jenkeissä tukevan continental breakfastin ( sisältää erilaiila kuorutettuja donitseja ja maikeita pullia ), käynyt lounaalla vetämässä Star Bucksin täytetyn voileivän , välipalaksi Sandy's:in megahampurilaisannoksen ja viimeistelee sen illallisella 500g pihvillä kermaperunoilla niin ei enää juurikaan ihmettele miksi Jenkeissä kärsitään ylipainosta...

Jenkit vetävät vähän överiksi joka asiassa, myös ruoka-annosten koossa, ja tähän kun tosiaan lisätään vielä se, että joka paikkaan pitää liikkua autolla, niin mikä muukaan voi olla lopputuolos..;)

No ei pidä tietenkään yleistää, itsestähän se on kiinni mitä suuhunsa laittaa,ei kansallisuudesta...

#14
02.01.2003 12:42

Joo muistan kyllä ne jenkkien pihvit ja aamiaiset.
Mullakin kun oli lähtö aamuyöllä koti-Suomeen, niin järkkäsivät hotellin puolesta aamiasta erikseen. Ällistys oli suuri kun pöytä notkui pelkästään makeaa. Ei meinanneet ollenkaan tajuta että meilläpäin ei ole tapana tota pulla vetää aamupalaksi.
Ravintola-annoksetkin oli sellaisia että koko pöytäkunta olisi pärjännyt parilla annoksella.
Safkan maussa ei kyllä ollut moittimista. Aina se saksalaiset sörsselit voittaa...

#15
02.01.2003 13:34

Huvitti kyllä tuo Kutrin lause "ikävä kyllä suomalaisilla suunta on vähän samanlainen kuin jenkeillä -- esim. Ranskassa ja Italiassa pikaruokapaikat ovat vielä harvinaisuuksia verrattuna niiden ilmenemistiheyteen täällä Suomessa...". Mielestäni suomessa tämä pikaruokateollisuus on vielä aivan lasten kengissä verrattuna jenkkeihin. Jos kahta samansuuruista kaupunkia US:ssa ja Suomessa kaydään vertaamaan pikaruokateollisuuden suhteen, niin kyllä suomi häviäisi pystyyn tämän vertailun. Syinä ainakin kansalaisten erilaiset ruokailutottumukset (kun suomalainen käy ehkä max. kerran viikossa ulkona syömässä, niin jenkki usein kusikin kertaa) ja lisäksi verotukselliset seiat (ravintolan perustamis- ja ylläpitokustannukset ovat paljon vähemmän pääomaa vaativia Yhdysvalloissa).
Ranskaakin hiukan nähneenä voin kyllä todeta, etä aika lähellä sieläkin ollaan suomen tasoa. Tosin ranskassa ei niinkään luoteta ylikansallisiin firmoihin, kuten esim Mc, vaan kotoiset vastineet jyllää (muistan joskus syöneeni paikallisessa pikaruokaraflassa omituisen hippy-burgerin. Tämä makuelämys jäi mieleen lähinnä siksi koska se oli niin pahaa). Pienissä kylissä ranskassakaan ei varmasti löydy pikaruokapaikkaa, mutta eipä löydy kyllä suomestakaan.

Mutta tuskimpa jenkkien lihomistaipumuksia oi edes syyttää pelkästään fast food:n takia. Enemmänkin syynä on kulttuuri, eli siis opitut tavat. Jenkeissä kaikki on suunniteltu mahdollismman helpoksi, maukkaaksi ja nopeaksi. Ruokakaupassa on aivan turha etsiä ruisleipää ja hyllyt suorastaan notkuvat jos jonkinmoista (rasvaista) herkkua. Hauska esimerkki on Cappuccino, jonka amerikkalaisversioon kuuluu maustesiirapit ja kermavaahto! Lisäksi amerikkalaiset ovat aika huonoja liikkumaan, sillä autollahan pääsee kaikkialle (ja pyöräily on tehty mahdollisimman vaikeaksi ja jopa hengenvaaaralliseksikin!). Liikunta tietää vaivannäköä, ja siihen ei monista mukavuudenhaluisista amerikkalaisista ole. Täysin ei kuitenkaan pidä mennä yksilöitä leimaamaan, sillä kulttuurilla on pahasti sormensa pelissä. Paljon paremmat lähtökohdat meillä suomalaisilla on pysyä normaalipainon rajoissa, sillä meidät on jo pienestä pitäen opetettu syömään aivan erilaista ruokaa, kuin amerikkalaiset.

Ei yksi maa voi kuitenkaan tehdä ihmisestä ylipainoista läskiä, sillä palattuani takasin "amerikan valloitukseltani" oli monen tutun ensimmäinen kommentti, että ethän sinä olekaan lihonut siellä! Ruokavalioni oli helppo, söin samoja asioita kuin suomessakin ollessani.

#16
02.01.2003 14:16

Niin no, havainto perustuu siihen, että Järvenpään kokoisista kylistä ranskasta ja Italiasta ei löytynyt mäkkäreitä (mukana matkassa olleen veljeni lempiravintola) eikä muitakaan pikaruokamestoja, kun parhaimmillaan Järvenpäässä oli sekä Carrols, Hesburger ja McDonalds, kaksi snagaria, KotiPitsa, kotipitsa-kopio jne. Ja esim. Roomassa hampurilaisravintoloita on huomattavasti vähemmän kuin Helsingissä, vaikka kaupunki on paljon isompi. Joo, kaukana ollaan vielä jenkeistä, mutta sinne päin ollaan menossa (eikä esim. poispäin). Noi Hesan Modestyt yms. "herkkukahvilat" yrittävät käsittääkseni matkia just noita jenkkikahviloita maustesiirappeineen ja jätti-isoine erikoiskahvilaseineen, suklaahippukekseineen yms. (ts. annokset ovat isoja).

Ja maailma muuttuu -- itse pääsin vasta 14-vuotiaana ekaa kertaa mäkkäriin, 18-vuotias pikkuveljeni sen sijaan ei voi muistaa ekaa hampurilaisravintolakäyntiään, koska oli niin pieni sen tapahtuessa.

Kutri

#17
02.01.2003 16:18

Ei taida Kotipizzalla vielä kovin montaa toimipistettä Italiassa olla ;), mutta paikallisia pizzeriayrittäjiä sitäkin enemmän..
Järvenpään kokoisesta kaupungista (asukasluku jotain 30 000?) esimerkiksi Itä- tai Pohjois-Suomesta voi ehkä löytyä pari pizzeriaa ja yksi Hesburger.
Mutta oikeassa Kutri olet siinä, että suomalaisten ruokailutottumukset todellakin ovat muutoksessa, oma pikkuveljeni tyydyttäisi mielellään päivittäisen ravintotarpeensa pizzalla ja cola-juomalla..

#18
02.01.2003 17:18

Siis fast foodhan on yksi amerikkailaisen kulttuurin ilmentymä ja osa amerikkalaista kulttuuria. Eivät ne ole toisensa poissulkevia.

#19
02.01.2003 17:24

No täällä Rovaniemellä on jotain 30000-35000 asukasta ja täällä on Hesburger, McDonalds, kaks kotipizzaa(toinen Suomen suurin), Rax buffet, Rosso, nakkareita jne. jne... että se siitä parista pizzeriasta ja hesestä;)
Että kyllä ruokailutottumukset tosiaan on aika paljon muuttumassa.

#20
02.01.2003 17:31

Muistan eka käyntini Mäkissä Jenkeissä (olin vaihtarina): olisin halunnut juustohampurilaisaterian. Sellaista ei ollut olemassakaan. Löytyi kyllä ateria, johon kuului juoman ja ranskalaisten lisäksi KAKSI juustohampurilaista..!

#21
0011 0001 0003 396d2dbc87d662803d1118d80bb069134fb88b24aff645a7a844b1d47f7c9c5f Joe
02.01.2003 18:13

Samalla salilla käy minun kanssa yksi nykiläinen lääkäri, joka opiskelee erityisesti tuota diettipuolta. Hän kertoi, että vielä 70-l jenkit söivät suht terveellisesti kuitua jne, mutta sitten tämä fat free -boomi iski, jolloin mikään ei saanut olla rasvaista. Useinhan rasvat sitten korvataan muulla makealla. Myöskin hän kertoi, että paikallinen ravintopyramidi on aivan väärä, mikä johtuu isojen etujärjestöjen lobbauksesta FDA:ta kohtaan.

Tämän enempää en kaverin kanssa ehtinyt jubaamaan. Itse olen myös jenkeissä asunut ja ongelmahan siellä on runsauden pula, sillä kaikkea hyvää on tarjolla, mutta myöskin health food -puolella on kaikennäköistä järkevääkin tarjolla, jos vaan jaksaa etsiä.

#22
02.01.2003 18:23

te ette osaa vaan syödä Mc:ssä ;0) Mä tilaan aina 4 tavallista hampurilaista ja lighti colan. Otan kahdesta hampurilaisesta pihvit ja laitan ne niihin jäljelle jääviin purilaisiin ja heitän ne kaks sämpylää menemään. Joten mulle jää kaks oikein proteiini pitoista, nopeilla hiilareilla ja ~15% rasvalla varustettua burgeria ;0> Suht terveellinen vaihtoehto varrattuna tavalliseen ateriaan, pizzaan yms.

#23
02.01.2003 19:31

Viimeksi Rovaniemellä käytyäni (hamassa menneisyydessä) ohitin pikaruokalat ja söin aivan ihanaa poronkäristystä perunamuusilla ja puolukkasurvoksella jossain mukavassa ravintolassa! Nam nam.. Voi kun pääsiskin taas Lappiin! ;)

#24
02.01.2003 22:42

Juu onhan täällä niitä hyviäki paikkoja=) itekkään en kyllä käy missään pikaruokaloissa ja en kyllä muutenkaan syö ulkona... Et eiku tänne vaan=) onhan täällä muutaki ku ruokaa...

#25
03.01.2003 14:23

Jos amerikassa on tosiaan 40 miljoonaa aktiivisesti laihduttavaa ja heistä edes 1% paikkareissa, niin:

4.000.000 laihduttajaa x 500 dollaria ...

Tuo 500 tulee siitä että viikomaksu on tietääkseni 50 dollaria ja eiköhän siellä se kymmenen viikkoa nutrailla sitten. Eli jatkaakseni kesken jäänyttä kertolaskua:

2 MILJARDIA (2.000.000.000) dollaria vuodessa.

Kannattaa siihen jo tehdä Hannu Haarukka päivityksiä ja muita kilkuttimia. Siis onhan tuo aivan mahtava business!

Herää kysymys että kuinka suuri prosentti paikkarilaisista palaa takaisin alle 5 vuodessa?

protsku

#26
03.01.2003 14:25

Suomen hampurilaisketjuista oli juuri äsken juttua uutisissa ja sen mukaan kapasiteetista on ylitarjontaa jopa 50 prosenttia. Joku fiksu saattaisi löytää tästä markkinaraon niille poronkäristyksille ja kalakukoille :P

protsku

#27
03.01.2003 15:56

Kyseessä lienee taas kerran kansainvälinen salaliitto jolla ihmiset pidetään lihavana ja viedään huonokuntoisilta/herkkäuskoisilta rahat.

protsku

P.S. The Asia Is Rising

#28
08.01.2003 07:10

Huomasittekos miten heti joulun jälkeen alkoi nämä PV:n valtakunnalliset kampanjat kaikissa medioissa. Uskomatonta miten paikallislehtikin ihan ilmaiseksi puffasi PV:n juttuja pitkässä artikkelissa joka lisäksi ei sisältänyt kritiikin häivääkään paikkareita kohtaan. Ettei vaan kävisi niin että Tipattoman Tammikuun säästöön jääneet viinarahat menevätkin paikkareiden pussiin vai?

protsku

#29
08.01.2003 10:22

JOE - se nykkiläinen puhui nimenomaan lowcarbaamisesta. Atkinsin tunnetuin teema on, että lowfattamisessa on kaiken pahan alku ja juuri. Eikä se paikallinen ravintopyramidi valitettavasti eroa suomalaisesta lainkaan. Kumpikin on ihan liian hiilaripainotteinen.

#30
08.01.2003 10:28

Vai että kaiken maailman pekonit... Kylläpä suomalaisia ruokailutottumuksia voi kehua! Maitoa ja perunaa vedetään pienestä pitäen naama täyteen ja kuvitellaan sen olevan terveellistä. Vähän karkkia päälle ja voilà! diabetes ja ylilihavuus onkin taattu. Niin että ihan turha on jenkkejä päivitellä, kyllä suomalaiset tulevat vauhdilla perässä!

#31
1001 1002 1002 41aa40bc881e05ad29b205c2bfb5bd98506f94ba0fb7a93cb9e07e87ed9f7c88 Fox
08.01.2003 10:43

Mitä vikaa maidossa ja perunassa? Kyllä ne suomalaisten kilot tulee muualta. Sitä paitsi perunan kulutus on romahtanut, samalla kun suomalaiset ovat lihoneet Enkä väitä, että siin olis joku syy-yhteys.

Nykyisin kaikki on niin SUURTA. Ruokapakkaukset ja annokset ovat kokoa suurperhe...nykyisin sipsipussit on 200-300g entisen 60-100g sijaan. on Big Macia ja vaik mitä. Juustot on kilon paketeissa jne..

#32
08.01.2003 11:20

Siinäpä se, kaikilla ei ole pakastinta mihin laittaa suurpakkausten tähteet. Maitoakin on alettu myymään 1,5 litran tölkeissä. Koskahan tulee jenkkityyliin 3 litran Magnumpurkit...

No, itse kun laittaa lautasmallin mukaisesti ruokansa niin hyvin sujuu.

protsku

#33
08.01.2003 11:39

Nykytrendi on elintarvikepakkauksissa nimeomaan menossa kohti yhä pienempiä pakkauksia. Tähän on nimenomaan syynä sinkkuväestön ja kiireisten cityihmisten kasvava osuus talouksista. Lisäksi eräät uudet myymälätyypit painottavat valikoimissaan juuri näitä pienpakkausia. Ainakaan kaupungissa asuvilla ei pitäisi olla vaikeuksia löytää itselle sopivan kokoisia pakkauskokoja. Tietysti valintaan saattaa pitkälti vaikuttaa myös hinnoittelu ja mahdolliset tarjoukset. Isompi pakkauskoko ei tosin aina ole se edullisempi vaihtoehto. Esim juuri tuo mainittu 1,5 litran maito on litrahinnaltaan kalliimpaa kuin tuttu litran pänikkä. Miksi siis ostaa isompaa? Ja vaikka se pienempi paketti joskus olisikin vähän hintavampi, eikö se kuitenkin ole kannattavampaa kuin heittää puolet roskiin.

#34
08.01.2003 11:44

ja irtomyynnissä saa aina just sen verran kun tarvii. Esim. Citymarketin, Prisman tai Stockan palvelutiskiltä. Hinta tosin aina kalliimpi.

#35
0011 0001 0003 396d2dbc87d662803d1118d80bb069134fb88b24aff645a7a844b1d47f7c9c5f Joe
08.01.2003 11:46

Hmm, anteeks en oikein ymmärtänyt tuota kommenttias liittyen salikaveriini.

Hän siis kertoi, että kun fat free -buumi alkoi, kukaan ei halunnut syödä rasvaista ruokaa, mutta fat free -tuotteissa on rasva korvattu hiilareilla. Jolloinka hiilareiden osuus kasvaa ja rasvan pienenee.

#36
08.01.2003 11:54

Juuri niin - fat free-buumista lähtien on karsastettu rasvaa ja syöty hulluna lighteja, joissa rasvan sijaan on hiilareita. Atkinsin mukaan tämä ja sokerin käytön valtava lisääntyminen onkin johtanut ylipainon valtavaan lisääntymiseen. Rasva ei ole syntipukki vaan sokeri ja valtava hiilarimäärä (vrt. myös peruna ja maito).

#37
08.01.2003 12:31

Atkins-dieetti on huuhaata ja sitä paitsi terveydelle vahingollista.

#38
08.01.2003 12:32

Niin siis ainakin mä olen huomannut että koko ajan tulee lisää noita Mega- ja Superpakkauksia. Yleisin myyntivalttikin tuntuu olevan että 2 yhden hinnalla tai "20 prosenttia enemmän" jne. En tiedä missä ruuissa on tullut minipakkausia vai oonks mä vaan bongannut niitä megapakkausia vai?

protsku

#39
0011 0001 0003 396d2dbc87d662803d1118d80bb069134fb88b24aff645a7a844b1d47f7c9c5f Joe
08.01.2003 12:49

niin, sitähän tässä selitin. Vaikka Atkins on osittain asiassa oikeassa, ei myöskään hänen dieettiohjeensa ole terveellisiä. Tätä mieltä oli myös tämä jenkki, jonka kanssa puhuin.

Tuolta kannattaa lukea myös tuo proteiiniketju, jossa keskusteltiin maidon laadusta proteiini- ja hiilarilähteenä. Ei rasvaton maito ole niin paha kuin uskotellaan.

#40
08.01.2003 12:59

Mitä jouluruokia atkinsilainen voi syödä? Mitä itse söit? Kinkkua, kinkkua, kinkkua, kinkkua??
Ja päälle loraus kermaa?

#41
08.01.2003 13:23

No onhan niitä kuluttajia tietty muitakin kuin ne sinkut sun muut linnnun lailla syövät... ;)
Tottakai suurkuluttajille ja perheillekin tehdään pakkauskehitystä. Onhan se kannattavampaakin yritykselle pakata isompaa erää kerralla. Mutta kyllä esim leikkeleissä ja eineksissä on tullut kosolti uutuuksia jotka on pakattu yhden tai kahden hengen annoksiin tai parin päivän kulutuksen mukaan.
Mitä ylipäätään syöt sellaista joka tahtoo jäädä happanemaan?

#42
08.01.2003 14:38

Itse en kyllä syönyt yhtään kinkkua jouluna. Söin savulohta, katkarapuja, grillattua munakoisoa, salaatteja, helmikanaa muutamia mainitakseni.


ja PROTSKU - olit olevinasi innokas atkinslainen (vaikket siitä mitään tiennytkään ja tuskin koskaan kokeilitkaan) siihen asti kun sait sopimattoman käytöksesi vuoksi kenkää atkins-ryhmästä - ihan vain muille palstan kirjoittajille tiedoksi!

#43
08.01.2003 14:40

Minulle atkins on ollut ylivoimaisesti terveellisin ja toimivin ruokavalio, jota olen koskaan kokeillut. Olen päässyt eroon sokerista, pakonomaisesta syömisestä, välipalojen mussuttelusta ja syön enemmän vihanneksia kuin koskaan tähänastisessa elämässäni. Lisäksi voin LOISTAVASTI, energiaa on vaikka muille jakaa!

#44
0011 0001 0003 396d2dbc87d662803d1118d80bb069134fb88b24aff645a7a844b1d47f7c9c5f Joe
08.01.2003 14:50

Olen itse kokeillut kanssa Atkinssia, kyllähän sillä tuloksia tulee, mutta sittemmin olen kääntynyt enemmän tuohon tasapainoiseen kuntoilija-ruokavalioon. Syö terveellisesti hyvistä raakaineista tehtyjä ruokia, niin se toimii pidemmän päälle paremmin. Lisäksi hiilareita tarvitaan harjoittelussa, joita kovasti vältetään Atkinssissa.

Atkinssista on kirjoitettu paljon, hyvää sekä pahaa, ja onhan siinä ihan järkeviä juttuja (prosessoidun ruoan välttäminen, vääränlaisten hiilareiden syöminen yms.), mutta siitä on myös toisenlaisia tutkimustuloksia, joiden mukaan se voi aiheuttaa aivovaurioita ja muuta vastaavaa, kun keho ei saa tiettyjä ruoka-aineita tarpeeksi.

Hyvä, että se toimii sinulle, mutta lopullinen ratkaisu se ei ole, varsinkaan kuntourheilijalle.

#45
08.01.2003 15:09

En tunne tarvitsevani hiilareita harjoittelussa. Juoksen ja välillä nostan puntteja ja kehitys on ollut ihan hyvää - en tähtää olympialaisiin vaan yleiseen kunnon kohotukseen.

En usko voivani syödä muun menetelmän mukaan, tietääkseni olen kaikkea mahdollista kokeillut ja aina on ollut seurauksena ahmimishäiriöitä ja sortumista ja armotonta lihomista. Hiilareita pidän siihen suurimpana syyllisenä - hiilariaddiktio ainakin minun kohdallani pitää paikkaansa.

Ja noi aivovauriotutkimukset - olisivatkohan sittenkin vähän urbaanilegendoja? Onneksi ainakin omat aivoni toimivat toistaiseksi ihan OK (tosin ei kai sitä itse ensimmäisenä huomaa;) ).

#46
0011 0001 0003 396d2dbc87d662803d1118d80bb069134fb88b24aff645a7a844b1d47f7c9c5f Joe
08.01.2003 15:15

Totean vielä kerran, että hyvä jos toimii. Mutta hiilareita tarvitaan joka tapauksessa. Muutenhan kukaan ei niitä söisi.

En jaksa tähän laittaa mitä seuraa pitkällisestä hi-protein, hi-fat, low carb -dietistä, niitä infoja voit itse etsiä netistä.

Anssihan tähän voisi kommentoida, kun tietää asioista enemmän...

#47
08.01.2003 17:13

Olin viime vuonna kahteen otteeseen Atkinsilla ja se on tosiaan vain ja ainoastaan DIEETTI, ei siitä ole pysyväksi ruokavalioksi. Lisäksi hiilihydraattien puute aiheuttaa niin paljon väsymystä ja treeneissä jopa huimausta että paras kun ei liikuntaa harrastavat rupea leikkimään terveydellään. Atkinsista palautuminen veikin sitten yli kuukauden koska aineenvaihdunta oli aivan päreinä!

protsku

#48
08.01.2003 17:31

Diabeetikkojen käyttämä lautasmalli ja/tai harmooninen dieetti tai ns. Välimeren dieetti pitäisi olla kaikille sopiva ruokavalio. Näistä on helppo tehdä hienosäätöä eri tilanteisiin kuten kestävyysharjoitteluun tai voimaharjoiteluun.

#49
08.01.2003 17:39

Atkinsilla oloksi ei lasketa sitä, että kuvittelee olevansa sillä. Ruokavaliostahan et tiennyt mitään, kittailit vain sitä iänikuista maitoasi/piimääsi - eli et ollut Atkinsilla ja sori - et myöskään tiedä yhtään mistä puhut, joten jätäpä kommentoimatta.

Sinun mielestäsi on hyvä yhtenä päivänä painonvartijat toisena välimeri kolmantena lautasmalli, ihan vain riippuen siitä, mistä tuuli kulloinkin puhaltaa.

Kaiken kukkuraksi vähähiilihydraattinen ravinto nimenomaan antaa valtavat määrät lisäenergiaa.

Ettet vain olisi jatkuvasti sillä kuuluisalla säästöliekillä - tuolla yläkerrassa nimittäin?

#50
0011 0001 0003 396d2dbc87d662803d1118d80bb069134fb88b24aff645a7a844b1d47f7c9c5f Joe
08.01.2003 18:06

tämän jatkoa ei voi missata... jään odottamaan jännityksellä protskun vastinetta.. =)

#51
08.01.2003 19:02

jos motiivisi osallistua tähän keskusteluun tai tänne palstalle on jatkaa vanhoja riitoja Protskun kanssa, niin toivoiisin, että joko a) kasvat aikuiseksi & lopetat tai b) vaihdat palstaa. Jos jatkat tuohon ylläolevaan tyyliin uskoisin että ylläpito välittää sinulle saman viestin.

#52
08.01.2003 20:39

Ylläpito on jo kahteen kertaan poistanut ja editoinut X-Phatin viestejä. Turha noita on edes kommentoida.

Joe, turhaanpa odottelet :P

#53
0011 0001 0003 396d2dbc87d662803d1118d80bb069134fb88b24aff645a7a844b1d47f7c9c5f Joe
08.01.2003 21:08

en tiennytkään että x-phat on näinkin pahamaineinen kirjoittelija. Ilmankos...

Tässä taas nähdään että kaikenlainen fanaattisuus on pahasta, myös Atkins-myönteinen...

Hieno että paino tippuu, mutta jos sen jälkeen on uuden laihdutusevankeliumin julistaminen, niin eipä paljon ole elämällä sisältöä. Olisi varmaan ollut onnellisempi lihavampana...

(en itsekkään ole niitä kaikkein pienikokoisempia...)

#54
08.01.2003 21:55

En ole todellakaan mikään pahamaineinen kirjoittaja eikä viestejäni ole mihinkään poistettu. En vain voi sietää valehtelijoita ja hännystelijöitä.

Luonnollisesti olen fanaattinen, kun vihdoin on konsti joka ihan oikeasti toimii! Ei vain sitä iänikuista syö vähemmän ja liiku enemmän -jankutusta!

Ja takaisin aiheeseen - kyllä ne jenkit ovat pääasiassa samoista syistä lihavia kuin me suomalaisetkin - väärää ruokaa:sokeria ja huonoja hiilareita ja niitä roppakaupalla. Liikunnan lisääminenkään ei tietysti ole pahitteeksi, vaikkei nyt pelkällä liikkumisella varsinaisesti laihdukaan.

#55
08.01.2003 22:38

"Luonnollisesti olen fanaattinen, kun vihdoin on konsti joka ihan oikeasti toimii! Ei vain sitä iänikuista syö vähemmän ja liiku enemmän -jankutusta!"

Mutta kun se Atkins ei ole ainoa toimiva tapa ja sitäkin on kritisoitu, osin aiheestakin.

Ja kun se syö vähemmän, liiku enemmän -jankutus toimii. Siihenhän se laihtuminen perustuu, energiavajaukseen. Kuluta enemmän kuin syöt.

Ja suosittelen edelleen sitä tyylin siistimistä. Ei kannata muuttaa tätä palstaa Jippiin forumiksi.

kirjaudu sisään jos haluat vastata