tiukat kilot

123362
24. maaliskuuta 2012 11:42

missä lienee vika kun ei kilot karise. mulla on ollut samanlainen ruokailu käytäntö jo vuosia. eli aamulla puuro, päivällä kahvi ja voileipä. jugurttia välipalaksi. lämminruoka noin kello 16.00. iltakahvi kello 19.00 voileivän kanssa, illalla hedelmiä ja jugurtti. kun liityin keho nettiin jossa näin tämän kaloriakertymän niin hämmästyin kun se oli siellä 1200-1900 kcl. kumminkin ohjelma antaa kaloriakulutukseksi 2400-3700 riippuen päivän kuntoilusta. joka päivä kaloriat jää noin tuhat alle määritellyn kulutuksen. elokuussa arvelin kokeilla mitä tapahtuu jos jättää alkoholin pois...ei mitään..ei yhtikäs mitään. ja en varmaan ole muuttanut ruokailutottumuksia mihinkään, eli ei tullut lohtusyömistä. miksi ne sadattuhannet kalorit mitkä viinan jätön myötä jäi pois, ei näy missään. usko on loppunut jo aikoja sitten, nyt alkaa jo pettää ymmärryskin
Mies 97 kg

Vastaukset: 16

#1
24.03.2012 17:27

Moikka matova!
Itse lähtisin ensin pitämään ruokapäiväkirjaa, johon merkattaisiin jokainen suuhun pantava ruoka-aines (leivänpäällisiä myöden) ja syöttäisin illan päätteeksi kalorilaskuriin. Päivän aikana saattaa helposti huomaamattaan syödä enemmän, kuin ilman kirjanpitoa huomaakaan.

Jos kuitenkin kalorit ovat kunnossa niin lähtisin lisäämään liikuntaa. Esimerkiksi aamulla ennen aamupalaa matalasykkeinen lenkki, jolloin maksimoidaan rasvanpoltto.

Vielä jos sekä liikunta että ruokavalio on kunnossa, kävisin tsekkauttamassa kilpirauhasarvot. Kilpirauhasten vajaatoiminta saattaa mm. lisätä kehon painoa.

Toivottavasti jotain apua kysymykseesi :)

#2
24.03.2012 20:52

olen pitänyt tätä keho net. päiväkirjaa jo pidemmän aikaa ja siinä kyllä ihmetyttää että onko todella nuo syödyt kalorit noin alhaiset. merkkaan heti syötyä kaiken ylös. punnitsen jokaisen syömäni suupalan, elikkä huomaamatta en ole syönyt mitään.
käyn kolme kertaa viikossa kuntosalilla, noin kaksi tuntia kerrallaan kohtalaista treeniä. tosin tuo airobinen liikunta ei ole niin aktiivista kuin pitäisi.ihmettelen että miksi ei viinalakkokaan pure.se on kumminkin aikamoinen kalorimäärä säästössä.

#3
25.03.2012 13:39

...painaa enemmän kuin läski. Katso peiliin ja käytä mittanauhaa, niissä pitäisi näkyä muutoksia, jos tosiaan teet kunnolla jotain salilla.

Ainakin naisilla pätee sekin, että liian vähän syömällä keho pitää varastoistaan kiinni, eikä paino putoa. Mitä jos söisit vähän enemmän, myös päivällä ? On aika iltapainotteista sun ruokailu, ja se jää helpommin vyötärölle. Jos et tahdo lämmintä ruokaa, syö edes kasviksia. Eikä niistä ole pakko salaattia tehdä, menee ne isompinakin palasina.

#4
25.03.2012 18:23

Komppaan täysin sadetta lihasten painon kanssa. Ruokavaliosta osan hiilareista voisi myös korvata proteiinipitoisemmilla ruoka-aineilla, jolloin ei turhia hiilareita tulisi. Esimerkiksi monet jugurtit sisältävät paljon piilosokeria. Tämän voisi esimerkiksi korvata rahkalla ja mm. iltapäivän leivän tilalle voisi ajatella paistavansa vaikka kananmunan

#5
26.03.2012 12:08

kiitos molemmille neuvoista. kyllä 27 vuoden kuntosali harkoista on lihaksiakin jonkun verran tullut, mutta ongelma on juuri tuon vatsan ympärillä.ei sitä hirveesti ole,eli lääkärin mukaan lievästi ylipainoinen.varmaan tuo hiilari pitäis jättää vähemmälle.arvelin syödä keiton päivällä leivän sijaan,ja vaikka kokeilla tuon rahkan syöntiä.salaattia syön kyllä älyttömästi.vois olla hyvä jos ei 6:den jälkeen söis mitään?kokeillaan, annan palautetta

#6
03.04.2012 21:16

Älä sinä kiusaa itseäsi nälällä, sitä ei kauan kestä kukaan. Eihän unikaan tule tyhjällä vatsalla.

Minua neuvottiin syömään leipää -sekin rukiista- mieluummin aamusta, illalla syötynä se jää helpommin vatsan seudulle. Ja kyllä siihenkin tottuu, rahkaa tai munakasta vaan...

#7
07.04.2012 22:17

Terve matova,

ensinnäkin onnitteluni, että olet tiukasti suuntaamassa kohti hoikempaa olemusta. Hienoa, että olet jättänyt alkoholin pois tai ainakin vähemmälle. En lähtis kumminkaan liian koviin kieltoihin, koska ne yleensä altistavat repsahduksille. Älä ole liian ankara itselles. Varsinkin nälän näkeminen on aivan järjetöntä. Iltasyöminen on vain pahasta, jos se riistäytyy käsistä. Loppujen lopuksi on aivan sama, mihin kellonaikaan syöt, päivän lopussa seisova energiamäärä ratkaisee.

Terve ateriarytmi on tärkeä, eli yli kolmen tunnin taukoa en jättäisi ruokailujen väliin, jottei nälkä kasva liian isoksi ja keho toisaalta ala "syömään itseään", eli kuluttamaan lihaksia. Muista myös juoda tarpeeksi vettä, min. pari litraa päivässä. Juo vaikka lasi vettä joka tunti! Ja aamulla ennen aamiaista myös pari lasillista, sillä kroppa on aivna rutikuiva yön jäljiltä.

Kumma juttu on, että useat kuppikunnat parjaavat hiilareita ja varsinkin sokeri on julistettu myrkyksi, mutta alkoholista ei juuri kukaan uskalla puhua mitään. Viinassa on tajuttomasti turhaa energiaa ja sen muista haittavaikutuksista tuskin tarvitsee esitelmää pitää. Joten jos tykkäät viinin ja oluen mausta, on ihan jees juoda pari lasillista silloin tällöin, mutta jos juo vain päihtymistarkoituksessa, kannattaa etsiä korvaavia menetelmiä "humaltua" - kuten urheilu. Kuulostaa ehtä naurettavalta, mutta siitä saa ihan samoja hyvänolonhormoneja kuin känneistä. Eikä krapulakaan ole pientä lihaskivistystä kummempi...

Joo, protskua lisää ja terveellisiä hiilarin- ja rasvanlähteitä. Ei pelkkää salaattia, vaan juureksia ja marjoja, ennemmin kuin ylimakeita etelän heldelmiä. Puuro on hyvä aamulla, mutta tuunaa sitä vähän marjoilla ja vaikka raejuustolla, ja vaikka öljyllä, jotta aamiainen on monipuolisempi. Ja tarkkaile sokeria, jogurtti tulisi tosiaan olla vain luonnon-sellaista, leivänpäällyset vähäsuolaisia ja luonnollisia.

Ruoan luonnollisuus on muutenkin avainsana. Itse olen ollut kasvissyöjä noin 15 vuotta ja vegaani pari viimeistä, joten suosittelen kyllä kasvipitoista ruokavaliota, sillä silläkin jaksaa hienosti treenata, sekä kestävyyttä, että voimaa. Sekasyöjällekin suosittelen paria kasvispäivää viikossa. Pavut ja linssit ovat tosi maistuvia proteiinilisiä, jos muista kasviksista tehty ruoka tuntuu liian "heppoiselta". Täysjyvävilja pitää myös nälän hyvin loitolla.

Tsemppiä painonhallintaan

mari3

#8
12.04.2012 10:47

ekaksi, miten saa noin paljon tekstiä. itsellä toppaa tämän ruudun puoleen väliin kirjoituksen.kun tuo alkoholin jättäminen ei auta niin kokeilen karppausta,sehän se on muotia.tosi on että pitäsi juoda vettä, mutta se aina unohtuu,muutama päivä menee litra pari päivässä mutta siihen se jää.urheilua mulla on ollut jo 32v. säännöllinen punttisali treeni,kyllähän se aina humalan voittaa, tai ainakin krapulan. välipala olis hyvä kun tietäis mikä on sopiva.paljonko on karppaajan hiilariannos päivässä

#9
12.04.2012 10:52

ilmeisesti pitää kirjoittaa uusi viesti. taas loppui kirjoitustila.niin tuosta hiilareista, sehän se taitaa olla se karppauksen juju. mulla on ollut laskettu kaloritarve 2450-3700 kcl välillä, riippuen saliharjoituksesta,saatu määrä laskurin mukaan on 950-1900kcl, eli aina jää alle normaalin.eikö jo järki sano että pitäisi laihtua, vai eikö keho.netin laskuri pidä paikkaansa.punnitsen jokaisen suupalan, eli kaikki merkitsen mitä syön.tämän muutaman päivän karppauksen hiilarit on n. 10-15g päiväs

#10
12.04.2012 10:59

sä, liekö liikaa vai liian vähän. vegaaniushan se on vielä kokeilematta, sitten voi lyödä hanskat tiskiin jos se ei auta. todella, 8kk täysraittiutta eikä krammaakaan pois.siinä on hitomoinen kalorimäärä jäänyt saamatta, luulisi jossain näkyvän mutta ei. ja en todella ole ottanut tilalle "lohtusyömistä",aivan samat pöperöt ja määrät on olleet.tosi ei kyllä ole rahaakaan säästynyt senttiäkään enenpää.parasta alkaa ryyppäämään,tyhjän saa pyytämättäkin.
T. Matti

#11
12.04.2012 14:11

Voisitko matova pistää tarkan selonteon ruokailustasi tänne? Mitä ruokaa mihinkin kellonaikaan ja paljonko kutakin ruoka-ainesta on ollut. Voitaisiin vaihtaa mielipiteitä mahdollisista ravintosi ongelmakohdista :)

#12
12.04.2012 21:41

7.00 puuroa veteen keitetty.hiutaleita 60g. klo 12.00 ruisleipäviipale 25g, margariini 8g,klo klo 14.00 appelsiini, jogurtti n 150g. klo 16.00 mm. kanan filettä n 300g+ n. 400g salaattia johon salaatinkastiketta n.20g,keitettyjä vihanneksia n.250g, joskus peruna.kaksi lasia rasvatonta maitoa.tietysti tuo päivällinen vaihtelee mutta tuohon suuntaan se menee. klo19.00 ruisleipä, 25g+marg.8g+juusto 15g. klo 21.00 jugurtti ja omena tai appelsiini. tämmönen osapuilleen.terv. matova

#13
18.04.2012 13:45

Moikka Matova,

voit toki kokeilla karppausta, mutta se on jatkuva elämäntapa aivan kuin mikä tahansa tapa syödä. Eli sitä on jatkettava, jos sillä haluaa saada pysyviä tuloksia. Ei painon pudotus mikään homma ole, vaan siinä pysyminen. Eli mieti millaista ruokavaliota olet valmis pitämään yllä loppuelämäsi. Juuri tämän vuoksi ei ole mitään järkeä ottaa jotain sellaisia ohjenuoria että "ei mitään safkaa enää klo 18 jälkeen". Vegetarismi tai vegaanius eivät ole myöskään mitään lahdutuskeinoja vaan elämäntapoja.

Karpaauksesta en voi antaa sulle vinkkejä, koska en sitä ole kokeillut - enkä aio kokeillakaan. Se on tosi luonnonvaroja kuluttava tapa syödä, eli aivan järjetöntä yhtään oman navan tai lautasen reunan yli katsottaessa. Mutta kukin tekee omat päätöksensä.

Kun mä tota sun ruokailua tsuumailen, niin pidä huoli, että sokerit on veks (jogurtti luonnon-sellaista, salaatinkastike öljy-balsamico eikä mitään ihme sinappisysteemejä) ja että syöt riittävästi. Tosi tärkee juttu! Muuten iskee säästöliekki ja jenkkakahvat pysyy entistä tiukemmin tanassa. Mites ois pähkinät ja rahkavälipala vaikka marjojen kanssa? Sais muskeleille ravintoa, vaikka tuon iltapalaleivän sijaan (taikka lisäksi).

Minkäs verran sulla muuten on aerobista liikuntaa ohjelmassa? Kunnon hiki kolmisen kertaa viikossa tekee aineenvaihdunnalle kutaa!

Kokeile, äläkä lähe mitään alkomaholilla turhia läträän - ei hanskoja tiskiin!

#14
22.04.2012 12:28

kannattais vaihtaa siihen rahkaan; se on täyttävämpää, sisältää protskuja ja vähemmän sokruja.

illalla ehdottomasti pitäisi syödä jotain, sillä tärkeää on, ettei verensokerit pääse matalaksi eikä nälkä yllätä. tuossa jo aikasemmin sanottiin, että 3 - 4 tunnin välein tulisi syödä ja jos jätät sen iltapalan syömisen / syöt ennen kl. 18, niin siinä tulee helposti jo yli 12 tunnin väli ruokailujen välillä.

itellä kyllä hiilarit kerääntyy heti selkään ja mahan alueelle.. valitettavasti.

#15
24.04.2012 10:04

karppauksen lopetin heti alkuun. paino alkoi nousta.katsoin raportin 1.3 alkaen.hiilarit 10-30 välillä,pro.30-120välillä ja rasvat 30-100g välillä. aika tasaisesti.kulutus 900-2200kcl,koneen suosittama on 2400-3550kcl/pv.en syö mitään makeaa, en käytä sokeria jne.olen tietoinen että syödä pitäisi mutta mitä suosittelette välipaloiksi,en oikein keksi muuta kuin tuon leivän.tosi sitäkään ei mene päivässä 70g enenpää.aerobinen liikunta kyllä on vähäisempää kuin punttitreeni,pitäis lisätä,myönnän.

#16
27.04.2012 15:25

Kaikki uusi sekoittaa kropan, joten karpatessakin voi ehkä paino nousta alkuun. Mutta sillä kyllä laihtuu, jo sitä kunnolla noudattaa. Tärkeämpää kuitenkin on löytää ruokavalio, jota on valmis noudattamaan nyt ja ikuisesti. Sen pitää siis maittaa, olla helposti saatavaa/valmistettavaa eikä maksaa hirmuisesti ja siitä on tultava kaikin puolin hyvä olo ja mieli. Mieti näitä juttuja, kun sitä rustaat. Toisaalta ruoka on vain ruokaa, ei mikään elämän keskipiste. Syökäämme elääksemme, eikä toisinpäin!

Tässä välipalaehdotuksia:

marjat + maitorahka/raejuusto + pähkinät tai öljy

puuro + mehukeitto

hedelmä + luonnonjogurtti / piimä (täysrasvaista)

paloitellut vihannekset (luomuna ne maistuvat sellaisenaan tai vaikka rahkadipin kanssa)

valmis välipalasalaatti + öljy- tai jogurttikastike

proteiinipatukka tai -juoma

täysjyväleipä (vaikka Real) + rahkaa ja vihanneksia (avokadoa, tomaattia, yms.)

Leipää parjataan ihan turhaan. Se on jees, jos päälliset ovat terveelliset ja leipä itse kunnon täysjyvää eikä hirmuisen suolaista.

terkuin

mari3

kirjaudu sisään jos haluat vastata