sydämen tykytys ?

79967
7. huhtikuuta 2004 14:10

Mikä ihme voisi olla kyseessä kun sydän alkoi eilen illalla tykyttelemään ihan kummasti. Pari lyöntiä normaalisti ja siinä välissä aina sellainen ihme muljautus. Mittasin sykkeen sykemittarilla ja ihan normaalilta näytti. Verenpainemittauksessa en ole käynyt.

En ole ylipainoinen tai ylikunnossa, enkä allerginen tai yliherkkä millekään. Dieettiä takana n. 2 kuukautta, enkä sitäkään tee ensimmäistä kertaa. Muuten olo on ihan normaali.

Outoa on sekin että tykyttely häviää kun on pienikin fyysinen rasitus päällä.

Ainoa mikä muuttunut asia on se että reväytin muutama päivä sitten selkäni ja olen syönyt aika suuria määriä buranaa. Tosin en ole kuullut se voisi aiheuttaa sydänvaivoja ?

Vastaukset: 2

#1
07.04.2004 14:27

Kuulostaa "normaalilta" eteisperäisiltä sydämen lisälyönneiltä, jotka ovat suht yleisiä tavallisilla ihmisillä. Näihin lisälyönteihin altistavat mm. stressi, väsymys, liika kofeiini, alhainen verensokeri ym. Jos mitään muita oireita, kuten esim. huimausta, tajunnan hämärtymistä, rintakipua tai pahoinvointia ei esiinny muljahdusten yhteydessä, niin olisin huoletta.

Samasta aiheesta on keskusteltu jo mm. tossa --> http://www.keho.net/keho?&m=keskustelu&part=read&cat=255&id=78751&start=0

#2
08.04.2004 14:00

...eikä tunnu sykettä mitattaessa. Sykkeen noustessa yleensä häipyy mutta voi tulla rasituksessakin kuten mulla.

kirjaudu sisään jos haluat vastata