silikoonit+imetys?

+ aloita uusi aihe 96915
30. syyskuuta 2004 17.30

Onko mahdollista imettää jos on silikoonit? millainen toimenpide? onko siitä lapselle haittaa, vaikka laittaisikin ne jotkut ns. koheesi geeli implantit joiden ei pitäisi vuotaa? Olisiko jollain omakohtaisia kokemuksia....?

Vastaukset: 12

#1
1030 1001 1003 feb51af5de742ee29583ee60e4d7538c8b285ec04ac42e57a9dd33f06ecd98ed Eos
30.09.2004 18:01

Ei omakohtaisia kokemuksia...mutta olen kuullut, että voi imettää. Imettäminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys ilman implanttejakaan.

Siitä ei kukaan ole kertonut, mitä tapahtuu, kun lopettaa imettämisen. Minuakin kiinnostaisi, että mitä sitten, kun iho veltostuu ja ne implantit on siinä vielä painolastina...

Mistä toimenpiteestä kysyt, imettämisestä vai implanttien laitosta ;-)? Oletan, että et halua kuulla kokemuksiani yhteensä kahden vuoden onnistuneesta imetyksestä (siis 2 lasta ja ilman silikonia), joten käy vaikka jollain ko. toimenpiteitä tekevän sairaalan nettisivuilla.

#2
30.09.2004 19:51

Imettäminen EI ole mahdollista mikäli nännien paikkaa on implanttien asennnuksen yhteydessä siirretty, mitä toisinaan tehdään kai riippuen operaation laajuudesta (suuremmissa implanteissa, ja kenties myös rinnan muoto vaikuttaa??). Jos nännien siirtoa ei jouduta tekemään, silikoni-implantoiduilla rinnoilla imettämiselle ei pitäisi olla mitään sen kummempaa estettä kuin luomutisseilläkään. Silikoneista tuskin aiheutuu myöskään terveysriskiä lapselle, siinä vaiheessa jos implantti hajoaa lienee muutenkin pikainen korjausoperaatio paikallaan.

#3
01.10.2004 20:14

Suurin osa Suomessa käytetyistä implanteista sisältää juoksevaa silikonia. Sitä kulkeutuu aina implantin läpi muualle elimistöön aiheuttaen eriasteisia tulehduksia ja muita terveysongelmia. Implantin kuori on täytteestä riippumatta silikonia, myös suolaliuosimplanteissa, ja kuorikin siis vapauttaa silikonia ympärilleen. Alla on hieman asiantuntijatietoa aiheesta.

Yksityinen plastiikkakirurgi Juha Piironen:
"Käytetyin on geelimäistä silikonia sisältävä karkeapintainen silikonikuorinen proteesi. Toiseksi käytetyin on vaahtokumimaisesta silikonista valmistettu proteesi (koheesioimplantti). Itse suosittelen ja käytän sitä hyvin vähän, koska se on käytössä selvästi kiinteämpi ja etenkin selällään maatessa poikkeavan näköinen.

Mikään silikonipussi ei ole niin tiivis, että silikoni pysyisi sen sisällä täydellisesti. Silikonia löytyy aina pieniä määriä proteesin ulkopuolelta. Silikonia on kuvattu myös paikallisissa imurauhasissa, jotka ovat suurentuneet ja kipeät.

Rintarauhasen yhteydessä oleva proteesi voi ärsyyntyä maitorauhasen toiminnan alkaessa, ja proteesin ympärille voi alkaa muodostua arpikudosta (kapseloituminen). Yhdessä tutkimuksessa todettiin, että silikonirintaisten äitien lasten syntymäpainot olivat keskimääräistä pienempiä. Raskauden jälkeen rintapussia voidaan joutua pienentämään, kun proteesi jää ylemmälle tasolle."

Euroopan parlamentti:
"Naisille on annettava monipuolista ja asianmukaista tietoa siitä, että silikoni-implanttien aiheuttamat kielteiset seuraukset sekä genotoksiset eli sikiön/vauvan DNA:ta vahingoittavat riskit raskauden tai imetyksen aikana ovat mahdollisia."

National Center For Policy Research:
"Tutkimuksessa 64% rintaimplantit omistaneista naisista ei pystynyt imettämään lastaan kunnolla. Lähes kaikki tutkimuksessa mukana olleet naiset sanoivat, että heitä ei ollut implanttien hankkimisen yhteydessä varoitettu imettämiseen liittyvistä riskeistä."

Toksikologian professori Jyrki Liesivuori:
"Silikoni-implantteja ei voi suositella hedelmällisessä iässä oleville naisille, jotka mahdollisesti vielä synnyttävät. Silikonia kulkee aina ehjänkin implantin pinnalta muualle elimistöön, ja sitä pääsee myös implantin kuoren läpi. Jos nainen imettää silikoneilla, vauvan vastustuskyky sairauksille voi alentua merkittävästi. Lisäksi lapsi voi saada pahan maitoallergian."

(Toksikologia eli myrkkyoppi on tieteenala, joka tutkii kemikaalien haitallisia ainesosia ja niiden vaikutuksia biologisissa systeemeissä, esimerkiksi ihmiskehossa)

#4
03.10.2004 16:50

Siskoni imetti 3 lasta silikoneillaan ja ihan hyvin sujui.Ennen leikkausta n. 8 vuotta sitten lääkäri oli sanonut että hyvin voi imettää ilman että lapsen terveys mitenkään vaaraantuu.Sisko kyseli raskauksien aikana useammaltakin lastenlääkäriltä ja gyneltä ja kaikki sanoivat että ihan rauhassa voi imettää silikoneilla.Ainoa ongelma oli se että rintoihin tuli aika paljon raskausarpia ekan lapsen jälkeen ja lääkäri oli sanonut että ilman silikoneja niitä ei ehkä oisi tullut niin paljon.

#5
03.10.2004 18:26

Tänä päivänä kukaan vastuullinen kirurgi ei enää suosittele imetystä silikonirinnoilla. Myrkyllistä silikonia tihkuu aina ehjänkin implantin läpi, ja sitä voi kulkeutua myös äidinmaitoon. On järkyttävää, jos kaupalliset silikoneja myyvät firmat vähättelevät silikonien riskejä, ja antavat potilaan ja tulevien lasten terveyden vaarantavaa "tietoa".

Vaikka imetys silikoneilla tietyissä tapauksissa onnistuisikin, kannattaa silti vakavasti harkita, onko niillä järkeä yrittää imettää vauvaa, jonka immuunipuolustusjärjestelmä on vielä hyvin heikko. Riskit ja panokset saattavat olla liian suuria.

Silicone Is a Biologically Active and Toxic Substance:

http://www.medical-library.net/sites/framer.html?/sites/_silicone_implant_disease.html

Journal of Rheumatology:
"Tutkimuksessa todettiin, että lähes 70% tutkituista naisista kantoi sisällään vähintään yhtä vuotavaa tai kokonaan rikkoutunutta silikoni-implanttia. Kaikki tutkitut naiset luulivat implanttiensa olevan kunnossa.

Plastiikkakirurgit ovat yleisesti väittäneet, että vuotamista ja rikkoutumista tapahtuisi vain muutamalle prosentille implanteista. Tutkijat ovat huolissaan tilanteesta, koska muualle kehoon kulkeutunut silikoni saattaa olla vaarallista. Sitä voi olla mahdotonta poistaa elimistöstä."

National Center For Policy Research:
"Plastiikkakirurgeista, muista lääkäreistä, tilastotieteilijöistä ja tutkijoista koostunut asiantuntijaryhmä tarkasteli kahden maailman suurimman rintaimplanttien valmistajan esittämiä tutkimustietoja. McGhanin tutkimuksessa 71 prosentilla rintojen suurennusleikkauksessa olleista ja 84 prosentilla rinnan poiston jälkeen operoiduista naisista todettiin vähintään yksi komplikaatio ensimmäisen neljän vuoden sisällä. Komitean jäsenet olivat huolestuneita korkeista komplikaatioluvuista. Niihin kuuluivat muun muassa kovat kivut, implanttien rikkoutuminen ja kapseloituminen sekä myöhempien korjausleikkausten ja implanttien poistoleikkausten suuri määrä."

Naisten omia kokemuksia silikoneista voi lukea esimerkiksi tuosta alla olevasta linkistä:

http://www.silikonitieto.net/artikkeli.phtml?ID=8

#6
04.10.2004 09:56

Ne raskausaret eivät välttämättä johdu yhdistelmästä silikonit + imettäminen, vaan yhdistelmästä silikonit + raskaus. Omat raskausarpeni sain ilman silikonejakin jo raskausaikana, kun tissit pamahtivat D-kuppiin jo alkuvaiheessa. Toki ne paisuivat siitäkin sitten maidon noustessa, mutta arvet olivat jo olemassa.

#7
1030 1001 1003 feb51af5de742ee29583ee60e4d7538c8b285ec04ac42e57a9dd33f06ecd98ed Eos
04.10.2004 10:01

Niin ja raskausarpien syntyminen on muutenkin kovin yksilöllistä. Siihen vaikuttaa mm. ihon kollageeni- ja elastiinisynteesi, joka on pitkälti
perimässä ennalta määrätty. Kosteusvoiteilla voidaan ehkäistä kuivan ihon johdosta syntyviä raskasuarpia.

#8
04.10.2004 11:00

Aivan, omat pikku B-kuppi rintani paisui DD-kuppiin imetyksen aikana ja ainottakaan raskausarpea ei ole rinnoissani. En usko, että kosteusvoiteilla voi kauheesti ehkäistä arpia. Niitä tulee jos on tullakseen. Tosin eipä siitä rasvauksesta haittaakaan ole.

#9
04.10.2004 18:15

Juu no noista raskausarvista on paha mennä sanomaan kun itselläkään ei pahemmin kokemusta ole.Mutta sivusta seuranneena homma kuitenki sujui ihan hyvin.Vaimoni (sairaanhoitaja) on muutamia silikoneilla imettäneitä työssään tavannut ja kuulemma ilman ongelmia heillä sujui imettäminen. Itse en kyllä olisi kauheasti tykännyt jos vaimo olisi halunnut laittaa silikonit ennen lasten saantia (tai sen jälkeenkään).Jotenki hurjalta kuulostaa tuo että vastuulliset lääkärit ei suosittele imetystä silikoneilla.Olikohan ne systeriä hoitaneet kaikki lääkärit sitten vastuuttomia?Jotenkin luulen kuitenkin että suomessakin nykyään ollaan hiukan avarakatseisempia kuin ennen.

#10
04.10.2004 18:35

Minulla on tuttavapiirissäni useita eri alojen lääkäreitä. He ovat kaikki todella päteviä omalla sarallaan, mutta plastiikkakirurgiasta, saatikka silikoneista, useimmilla heistä ei ole juuri mitään tietoa. He eivät ole erikoistuneet siiihen alueeseen. Silikonit ovat varsinaisesti yksityisten klinikoiden bisnes, mutta julkisella puolella saatetaan tehdä hätäleikkauksia vakavista komplikaatioista kärsivien naisten silikonien poistamiseksi. Tämä artikkeli on Suomen Lääkärilehdestä:

"Silikonilla on kohtalaisen suuri komplikaatioiden riski. Oireista yleisimpiä ovat kipu ympäröivässä kudoksessa, punoitus, kovettuminen, haavaumat ja granuloomien (silikonooman) muodostuminen. Lisäksi silikonin on todettu leviävän imusolmukkeisiin, retikuloendoteliaalijärjestelmään (RES) ja makrofageihin. Leviämistapa liittyy todennäköisesti syöjäsolutoimintaan ja silikonien vaeltamiseen imuteitä ja verenkiertoa pitkin."

#11
04.10.2004 19:05

Hui, toi on oikeesti aika pelottavaa ja ällöttävää, jaiks. Mun pikkuiset rinnat alkaa näyttää ihan hyvältä... Minusta tuntuisi todella omituiselta tunkea kroppaani jotain vierasta ainetta vain näyttääkseni ehkä sitten paremmalta.

#12
12.10.2004 23:30

Jossain välissä hiukan lueskelin aiheesta ja etsin tietoa pitkin nettiä.

Oli jotenkin mielenkiintoista havaita, että aina löytyi artikkeleita molemmista ääripäistä. Hiukan tuli mieleen tietokoneiden puolelta Microsoft windows vastaan Linux tutkimukset, joissa paremmuus vaihtelee tasan tutkimuksen tekijän ja teettäjän intressien mukaan.

Kuten aina, tutkimukset eivät valehtele, mutta eivät ne aina myöskään koko totuutta välttämättä kerro.

Sopivalla kohdeyleisön valinnalla voidaan lopputulokseen vaikuttaa huomattavasti. Esimerkiksi, jos kysytään silikonit poistattaneilta miksi he poistattivat silikonit, niin vamrasti ison osan syynä oli erilaiset ongelmat ja komplikaatiot.

Oma kommenttini kysymykseen silikoneista ja imetyksestä on etten suosittele yhdistelmää. Mielestäni aiheesta on liian vähän oikeata tietoa ja liian paljon avoimia kysymyksiä.

Jos välttämättä on silikonit saatava, niin ehkä kuitenkin kannattaa odottaa, että imetys on ohi.

Minä ainakin välttäisin kaikkia lapsen terveyttä riskeeraavia asioita niin paljon kuin mahdollista.

kirjaudu sisään jos haluat vastata