rinta- ja hauistreeni

+ aloita uusi aihe 11455
17. elokuuta 2002 08.16

Tervehdys kaikille!

Pidemmän aikaa olen tätä mainiota keskustelupalstaa jo seuraillut ja nyt aattelin astua mukaan remmiin myös kirjoittelun muodossa =)

Varsinaisesti kuntosalitreeniä en nykyisin tee muuten kuin kotosalla käsipainoilla, tosin niilllä niin monipuolisesti kuin suinkin pystyy. Myöhemmin mahdollisesti aloitan taas salitreeninkin.

Monesta paikasta olen kuullut ja lukenut, että rinta- ja hauistreenit ovat toisistaan jollain asteella riippuvaisia. Heikot rintalihakset saattavat estää hauistakin kehittymästä ja toisinpäin. Miten otatte tämän huomioon punttitreenissä? Vai allekirjoitatteko väitettä ensinkään? Tämän väitteen pohjalta, kannattaisiko rinta- ja hauis treenata samana päivänä vai nimenomaan eri päivinä?

Tämä tältä erää =) Kiitosta kaikille, jotka viitsivät ja osaavat vastata!

Vastaukset: 3

#1
17.08.2002 09:43

Kyllähän lihakset sinällään ovat toisistaan "riippuvaisia", keho kun on kokonaisuus. Treenimielessä esim. perusliikkeissä avustavat ja tukilihakset ovat tärkeässä osassa, joten heikot ojentajat voivat haitata rintatreeniä (pettävät ennenkuin rinta), heikko alaselkä jalkatreeniä (esim. kyykätessä) jne.

Rinnan ja hauiksen voi ihan hyvin treenata yhdessä, aika moni tekee niin. Taustalla tässä on useilla varmasti se, että näin hauis saa yhden suoran & yhden epäsuoran treenin kierron aikana (selkäpäivänä epäsuora) ja että kaikkien yläkropan työntävien lihasten (rinta, olkapäät, ojentajat) treenaaminen samalla kertaa voi olla vähän takkuista, esim. itsekin huomasin että olkapäätreeni rintatreenin jälkeen ei oikein kulkenut.

Sinällään en keksi sen kummempaa "riippuvaissuhdetta" rinnan ja hauiksen välillä mikä puolustaisi nimenomaan joko yhdessä tai erikseen treenausta.

#2
18.08.2002 10:07

Hei keskustelun aloittaja!
Voisitko kertoa, minkälaisia liikkeitä teet käsipainoilla, kuinka paljon- ja usein ja minkäpainoisia sinun painosi ovat? Itselläni ei ole nyt mahdollisuutta päästä salille ja tarvitsisin ohjeita käsipainoliikkeistä.
Kiitos, jos sinä tai joku muu viitsisi antaa ohjeita.

#3
18.08.2002 10:25

Terve Kuukkeli!

Liikkeet joita teen on ihan normaaleja käsipainoliikkeitä =)
esim. hauiskääntö, keskitetty hauiskääntö, ojentaja punnerrus niskantakaa, pystypunnerrus, vipunosto sivuille, kulmasoutu, penkkipunnerrus, vipunostot selin maaten, pystysoutu, olan kohautukset..siinäpä ne taisi tullaki.
Kertoihin pätee samat "säännöt" kuin normaali kuntosalitreeniinkin, ei liian usein samaa lihasryhmää, jotta jää aikaa palautumiseenkin. Sarjojen pituuden määrää se, kuinka monta toistoa kutakin liikettä jaksan painoillani tehdä =)
Käsipainoilla harjoittelu ei tietenkään ole sama asia kuin salilla treenaus, mutta parempi kuin ei mitään, nyt kun aikaa ei salillakäymiseen ole.

kirjaudu sisään jos haluat vastata