Potkunyrkkeily ym. vastaavat

98050
13. lokakuuta 2004 18:26

Kuinka paljon pitää käydä alkeiskursseja että pääsee treenaamaan "ihan oikeasti" esim. potkunyrkkeilyä jonkin seuran kanssa? Riittääkö jos käy pelkän 3-4kk 2xviikko kestävän alkeiskurssin vai tarvitaanko vielä jotain muuta harjoitusta?

Vastaukset: 9

#1
13.10.2004 20:03

Yleensä kamppalulajeissa käydään se 3-4kk kestävä alkeiskurssi ja sitten treenataan ihan normaalisti siinä seurassa omalla tasolla/oman tasoisen ryhmän mukana. Eli kyllä ihan alusta asti treenataan siinä seurassa ja ihan oikeaa treenausta se on alusta lähtien =)

#2
13.10.2004 20:22

Niissä kamppailuissa, joita olen itse harrastanut, on yleensä lauantaisin pidetty vapaamuotoisempia ottelutreenejä, joissa on lähinnä keskitytty matsaamiseen. Matsitreeneihin on päässyt mukaan keltaisen vyön suoritettuaan, joten sen verran nyt AINAKIN joudut töitä tekemään ennen kuin pääset "ihan oikeasti" treenaamaan, mikäli nyt matsaamista tuolla "oikealla" treenillä tarkoitit. Mikäli ymmärsin väärin, niin skippaa tämä viesti.

Kuten Randy sanoi, se alkeiskurssikin ON "oikeaa" treeniä, tosin jostainhan se on puuhun kiipeäminen on aloitettava. Mulle-heti-kaikki-nyt-taktiikka ei aina toimi. ;)

#3
13.10.2004 22:27

Juu siis tuota tarkoitin että koska pääsee treenaamaan oman tasoisen porukan kanssa. Nyt kun tuolla pyörii niin osa porukasta ei taida oikein itsekään tietää minkä takia siellä on kun mitään ei viitsi tehdä kunnolla. Sitten kun pitäisi vähän patjoihin potkia niin meinaa ihan itkettää kun "pääsee" samaan ryhmään jonkun 12v 35kg tytön kanssa joka jossain vaiheessa pitää sitä patjaa. Potkaise nyt siihen sitten voimalla :)

Enkä ole mulle-heti-kaikki-nyt-taktiikalla menossa kun ei ole tekniikasta juuri tietoa :) Olisi vain kiva treenata kunnolla jos kerran treenaa.

#4
14.10.2004 00:14

"Sitten kun pitäisi vähän patjoihin potkia niin meinaa ihan itkettää kun "pääsee" samaan ryhmään jonkun 12v 35kg tytön kanssa joka jossain vaiheessa pitää sitä patjaa. Potkaise nyt siihen sitten voimalla :)"

Just. Eiköhän se ole vähän niinkin, että taistelulajeissa oppii sitä kuuluisaa suvaitsevaisuutta?
Kunnolla ja kunnolla...opettele nyt ensin se oikea tekniikka, ettei tule pipiä. Mitä tulee tasoon, niin eiköhän siellä alkeiskurssilla kaikki oo samalla tasolla? Resurssit toki vaihtelevat, mutta se ei koskaan täysin muutu, sillä ihmiset ovat erilaisia; joku lyö kovaa ja nopeasti, toinen potkii paremmin jne. Eli "samalla tasolla" ja "samalla tasolla"...
Ja jos se tuosta esimerkistä on kiinni, pyydät jotakuta vetäjää pitämään mitsistä kiinni, niin saat varmasti potkia sydämesi kyllyydestä.
Ja kovaa pääset treenaamaan, kun olet sen ansainnut. Näytä ensin olevasi nöyrä, suvaitsevainen ja opin arvoinen. Näin se homma toimii.

#5
14.10.2004 00:43

No joo joo. Jos jonkun asian haluaa välttämättä käsittää väärin niin kyllä sen sitten varmasti myös käsittää.

Pitää mennä potkimaan säkkiä kun jaksaa niin näkee missä vaiheessa tekniikka hajoaa. Ei sitten tarvi liikettä loppuun asti viedessä pilata keskittymistä siihen että satuttaako jotakuta. Ei se ainakaan yhtään aloittelijaa auta että joutuu miettiä muitakin asioita kuin pelkkää liikkeen läpivientiä.

#6
14.10.2004 07:17

Joo, mutta kyllä se yleensä menee niin, että kun niitä tyynyjä aletaan käyttää - ja asiantunteva vetäjä tietää, että jengi haluaa potkia ja lyödä siinä kohtaa sitten voimalla, siitä ne kiksit saa - niin silloin vähän katsotaan kuka on kenenkin pari. Joten toi sun alkuperäinen huoles on musta edelleen aika häviävän pieni todennäköisyys. Jos olet tällaisen asetelman jossakin nähnyt, on siihen varmasti joku syy, mutta kovin yleistä tuollainen ei ole.
Ja siitä yritin sanoa juuri sen, että joskus tollasiakin tilanteita saattaa tulla eteen, ja juuri silloin pitää olla nöyrä ja antaa siinä kohtaa sille tytölle mahdollisuus oppia ja pitää hauskaa. Jokainen vuorollaan, varsinkin alkeiskurssilla. Myöhemmillä kursseilla ne erot kyllä tasottuu ihan jo lopettamisprosentinkin kautta.

Sen tekniikan opettelu alkeiskurssilla on silti tärkeää loukkaantumisriskin pienentämisen kannalta, mutta varsinkaan potkutyynyjä käytettäessä ei tekniikka ole se tärkein juttu, vaan voima on. Kyllä tän kaikki hyvät vetäjät tietää.

No, oli miten oli, menet mukaan vain, kyllä varmasti saat potkia ja lyödä ihan kuten haluat! :)

#7
14.10.2004 11:31

Olenkin jo mukana mutta unohdin kysäistä tuota alunperin kysymääni hommaa vetäjältä. Ja hauskaahan siellä on ollut. Ja eihän tässä nyt mitään idiotteja olla että alettais pienempiä potkia täysiä :)

Piti nyt vain mennä tuonne kurssille kun vuodenvaihteessa muutan taas takas työpaikkakunnalle jossa työkaveri harrastaa tuota lajia ja ajattelin itsekin sen aloittaa. Töiden takia tulee matkusteltua aika paljon ja hänen puheistaan sain käsityksen että ei ole niin väliä vaikka ei ehtisi muutamaan viikkoon käydä treeneissä että sitten kun taas pääsee niin voi jatkaa siitä mihin viimeksi jäi.

#8
14.10.2004 16:57

Joo, se hyvä puoli noissa tietyissä lajeissa (potkunyrkkeily, thai-boxing ja muutama muu) on, että ei tarvitse pelätä olevansa aivan 6-0, jos on muutama treenikerta tai vuosikymmen jäänyt väliin. Liikesarjapohjaiset lajit ovat kivoja, mutta jotkut niistä ovat tuon asian suhteen hieman hankalia oppia, jos oma aikataulu ei anna myöden täysin omistautua lajille.

Enkä kai mä nyt luullutkaan, että sä sitä tyttöä (tms.) potkisit, vaan just sitä, että kohteliaasti sen harvan kerran, kun olet sellaisen sitkeän pikkusissin pari, pidät hänelle sitä tyynyä ja kannustat :-)

#9
15.10.2004 09:43

Kiva nimimerkki.

kirjaudu sisään jos haluat vastata