Nukkumatti ei tohdi saapua harjoitusten jälkeen

90518
20. heinäkuuta 2004 13:23

Lenkkeilyn, sulkapallon, uinnin ja jne. jälkeen nukkumatti selättää armotta illalla petiin ja pitää otteessa aamuun asti, MUTTA krav magan jälkeen pää käy usein sen verran kierroksilla, ettei nukkumatti tohdi ilaantua vaan homma menee pedissä pyöriskelyksi ja sitten töissä väsyttää.

Olisko kellään rauhoittumis ehdotuksia?

Voishan sitä tietysti "mäyräkoiran" kanssa peuhata, mutta silloin nukkumatti ovesta poistuessaan päästää krapulan sisään; eikä sen tyypin kanssa ole kiva hengailla.;)

Vastaukset: 10

#1
20.07.2004 13:32

Tietysti paras ratkaisu olisi treenata hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. Itsellä on myös rauhottumisongelmia, jos juoksemasta/salilta tulee 21.00 ja unten mailla pitäisi olla 1-2h myöhemmin...

Johonkin tylsään asiaan (ts. jotain mikä ei kiihota mieltä entisestään) keskittyminen auttaa. Myös kuuma suihku ja iltapala saattavat auttaa, tai sitten ei.

:)

#2
20.07.2004 13:39

Rentoutumistekniikan harjoittelusta oli mulle apua, kun treenit jouduttiin siirtämään myöhäiseen iltaan. Jokin todella rauhallinen musiikki taustalle, tai sitten ihan hiljaisuudessa syvään hengittäen esim. lattialla maaten tietoisesti pakottaa ajatukset rauhoittumaan ja kropan jännitykset laukeamaan. Käy vaikka kaikki lihakset läpi ajatuksella. Joku mielikuvaharjoittelu voi toimia myös.

#3
20.07.2004 13:43

Tiedän ainakin yhden asian, jonka jälkeen on olo on todella raukea ja autereinen, mutta se asia vaatii jonkilaista parisuhdetta. ;-)

Sauna kanssa auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan treenin jälkeen (jos ei saunaa, niin tuo KP:n mainitsema kuuma suihku ajaa saman asian).

Tai sitten sänkyyn ja käteen jokin sopivan "tylsä" kirja, joka toimii unilääkkeenä. Ja siihen jotain rauhallista klassista soimaan taustalle, niin eiköhän se silmä pian ala menemään kiinni..

#4
20.07.2004 14:11

"Tiedän ainakin yhden asian, jonka jälkeen on olo on todella raukea ja autereinen, mutta se asia vaatii jonkilaista parisuhdetta. ;-)"

Tai ainakin terveet kädet. Ei kannata vetää reenissä ihan hirveeseen pumppiin ;P

#5
20.07.2004 15:39

Itseäni auttaa rauhoittumaan lajitreeneistä asioiden ylöskirjaaminen. Jos treeneissä on oppinut jotain uutta tai havainnut jotain erikoista, niin ylöskirjaaminen on hyvä tapa jo oppimisen kannalta, mutta myös kierrättämään asiat kertaalleen päässään läpi. Sen jälkeen ne käsitelty ja voi ruveta koisimaan.

#6
20.07.2004 23:21

Teen aina ristisanoja ennen nukkumaan menoa. Mutta tuo marjiksen ehdottama rentoutusharjoitus on ihan oiva keino. Joskus joudun itsekin käyttämään sitä, esimerksi illalla punkkaan kammettuani saatan käydä lihasryhmät läpi ja yritän rentoutua. Aina se ei tosin itselläni toimi. Ja sitten sitä juuri väsyttääkin seuraavana päivänä. :P Sauna on myös hyvä rentoutumiskeino, vaikka jotkut sanovatkin sen piristävän.

#7
21.07.2004 08:26

Minä en pysty rentouttamaan itseäni tuolla rentoutusharjoitusmetodilla. Ainut keino on saada ajatukset jumittumaan johonkin über tylsään asiaan. Esim. viime yönä ajattelin tukan leikkuuta *naks naks*

Saunaan menisin vaikka heti, jos kämpässäni sellainen olisi, yleiset saunat, ei kiitos. Onneksi viikonloppuna pääsee kotio porukoitten Puusaunaan ja mökille myös saunomaan... ihanata ihanata

#8
21.07.2004 23:15

Jos meikkis alkaa miettimään tukan leikkuuta ennen nukkumaanmenoa, niin vaarana on, että saatan innostua keskiyöllä toteuttamaan superhienon leikkuuidean... ;)
Onneksi mulla ei ole (pitkäkarvaista) koiraa.

#9
22.07.2004 13:39

Kiitokset vinkeistä. Pieni lapsellinen osa minussa toivoi, että jollain olisi ollut, joku onnen oikotie tyyliin, paina kolmannen niskanikaman takaa etusormella kevyesti ja ohoh heräät aamulla täysin virkeänä:)

Erityis kiitos Mikolle.

Parasta olisi treenien jälkeen tulla töihin hetkeksi ja kohta olis kunnon koomassa.

#10
22.07.2004 14:19

Ollos hyvä.

kirjaudu sisään jos haluat vastata