liikunta ja ravinto ammatiksi

104514
5. helmikuuta 2005 11:18

hei!

olen 17 vuotias tyttö, lukion ekaluokkalainen(kävin 10 luokan eli olen muita ekaluokkalaisia vuoden vanhempi).

Ammattivalinnat eivät vielä ole ajankohtaisia, mutta on niitä silti tullut jo mietittyä.
Olisi ainakin kaksi potentiaalista ammattia jo mielessä.Toinen vaihtoehto voisi olla jonkinsortin myyntiedustaja/markkinointi/asiakaspalvelu henkilö jne. ja toinen sitten jonkinlainen ravinto ja liikunta neuvoja.

Huomaa varmaan kirjoituksestani että kovin paljoa ei ole ko. aloista tietoja :D

Siksi kysyisinkin nyt teiltä, jotka vähän enemmän asioista tiedätte, että onko mahdollista kouluttautua ammattiin, jossa yhdistyisi asiakaspalvelu, ravinto ja liikunta. Kaikki kolme minua kiinnostavia aiheita. Opon kanssa juttelin tästä , ja hän sanoi että ns. tärkeitä aineita tämmöistä ammattia varten olisi ainakin liikunta, biologia ja terveystieto, muitakin?

Eli siis haaveena olisi olla henkilö, joka laatisi jonkinlaisia liikunta ja ravinto ohjelmia asiakkaille, ja joka saisi asiakkaan kanssa neuvotella ja keskustella erilaisista vaihtoehdoista jne.

Ja kaikenlaiset "lisävalmennukset" olisivat vain plussaa. Eli ammatti jossa voisi opiskella samalla itselleen lisää tietämystä. esim. spinning ohjaajaksi kouluttautuminen, fysioterapeutiksi opiskelu jne.

Olisin TODELLA kiitollinen jos joku viitsisi hieman valaista minua näistä asioista :)

-spinner-

Vastaukset: 14

#1
05.02.2005 15:30

Pätevin vaihtoehto olisi toki lukea liikuntaa ja/tai ravitsemusta yliopistossa.

#2
05.02.2005 15:31

Täydennystä: esim. ravitsemusta Kuopiossa tai liikuntaa Jyväskylässä.

#3
05.02.2005 17:03

heh, olipas tyhjentävä vastaus.
meinaan että onko olemassa ammattia jossa kaikki nämä kolme asiaa yhdistyisivät, ja mikähän olisi sen ammatin "nimike"? tosiaankaan en tiedä oikein ammateista jotka näistä asioista koostuvat. mutta kiinnostusta olisi silti.
kuopiossa asustan eli ei ainakaan ravitsemuksen opiskelu olisi kaukana.

#4
05.02.2005 20:34

Siitä se lähtee , kun pakkoruotsistakin päästiin.

Vai päästiinkö? Mites on siellä lukiossa.

#5
06.02.2005 23:14

jos ravitsemustiedettä tahtoo lukemaan, niin kemiaan pitää painottaa jo lukiossa, sillä ainakin pääsykokeet ovat tietääkseni aika kemiapainotteisia (kemian laskuja ym.)

täällä kuopiossa on ainakin yksi olikohan nimeltä mari, joka lukee ravitsemustiedettä ja mm. ohjaa jumppia kuntostudiolla (jos oot spinner sattunut lehtiä lukemaan n. 2vk sitten - oisko ollu jossain noissa ilmaisjakelulehdissä juttua tai jopa savon sanomissa)

sitten on tietenkin liikuntaopistoja, joissa voi opiskella liikunnanohjaajaksi. en ole juuri perehtynyt asiaan.
ja liikuntatieteitä voi tosiaan lukea jyväskylän yliopistossa, voi valmistua esim. liikkamaikaksi, mutta on muitakin mahdollisuuksia. luulisin, että sitä kautta voisi tulla omavalmentajaksi, joka suunnittelee liikuntaohjelmia/ruokavalioita. kannattaa ottaa vaikka netin kautta suoraan yhteyttä opinahjoihin ja kysyä sieltä. itsellä kyllä jonkin verran tietoja, mutta kuten huomaat, aika paljon "luulisin"-arveluja myös... :)

#6
06.02.2005 23:24

Spinner,

Sun kannattaa panostaa biologiaan ja kemiaa. Niitä tarvit tulevaisuudesssa jos tälle alalle suuntaat... terveystieto tai mikä nyt lieneekään on myös tietty hyödyllinen oppiaine, mutta siellä opetetaan paljon kukkelia...

#7
07.02.2005 08:56

Hö? miksei mulle koskaan opetettu kukkelista yhtään mitään:(

aika tyhjentäviä vastauksia sitkin jo Spinner, mutta vielä kerran. Markkinointi/myyntiedustaja jne.. eivät oikein kuulu vielä lukion koulutukseen joten paras vaihtoehto olisi painottaa luonnontieteitä tasapuolisesti. Matematiikka mukaan sillä mahdollisesti tulevat kaupallisen alan opinnot hyötyvät siitä. Eli kova kolmikko pitkä matikka, pitkä fysiikkä ja pitkä kemia. Mukaan vielä kaikki biologia mitä koulustasi irti saat!

#8
07.02.2005 10:09

Auttaako tuo ketju?

http://www.keho.net/?&m=keskustelu&cat=380&id=93033&part=read

#9
07.02.2005 13:44

vicecity: ei tietääkseni ole pakollinen kirjoittaa(?)

cuppi: menen ensi lukuvuonna yhdeksi jaksoksi kopikselle opiskelemaan markkinointia&asiakaspalvelua
:)

mirema : joo olen lukenut, (ko. lehti juuri tässä sylissä :D) .voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto tosiaan tämän ravitsemustieteen opiskelu, ja siihen tosiaan joku liikuntalääketiede(mitäs muuten kokonaisuudessaan sisältää liikuntalääketiede?) tms sivuaineeksi.
Mutta kun tämä liikunta pohjainen kiinnostaisi melko paljon ihan ammattina. Pitäisikö vielä ravitsemusopintojen jälkeen mennä 3 vuodeksi opiskelemaan liikuntaa muuhun kaupunkiin(asun siis kuopiossa) vai miten se homma toimii?


taidan olla ihan hakoteillä :D

#10
07.02.2005 13:46

niin ja nämä faf-koulutukset, saako niistä mitään ammattipohjaa vai onko nämä ihan vaan tälläisiä tutustuttamis kursseja?

#11
07.02.2005 13:59

kyllä mulla tekstiä riittää...
lumi : sen verran oli apua että "keksin" nyt melko lähellä omia toiveitani olevan yhdistelmän( erään toisen kirjoituksesta) ravintoterapeutti&personal trainer tai vastaava voisi olla se minun juttu :) nyt, jos osaisitte neuvoa että miten tämmöinen yhdistelmä ammatti olisi mahdollista saada? kaikkea huomion arvoista,vinkkejä jne. otan ilomielin vastaan :)

#12
07.02.2005 14:57

Yhdistelmäammatit eivät ole muuta kuin eri ammattien yhdistelmiä. Eli suoritat useamman tutkinnon ja sitten yhdistätä ammattitaitosi ja voilà siinä sulle unelmaduuni!

ravintoterapeutti&personal trainer---> esimerkiksi mainittua ravitsemustiedettä yliopistolla ja samalla esim faf:n koulutus.

"niin ja nämä faf-koulutukset, saako niistä mitään ammattipohjaa vai onko nämä ihan vaan tälläisiä tutustuttamis kursseja?"

No sitä kannattaa kysellä PT:ltä suoraan kunhan et sano että ootsä käynyt jonku tutustuttamiskurssin:) Kyllä se ihan kunnon duunia on!

#13
07.02.2005 15:00

Spinner, tuossahan sulle tulikin jo hieman osviittaa..Nyt ei muuta kuin yliopistojen uusia opinto-oppaita selaamaan niiden saapuessa.

Tällä(kin) alalla kannattaa olla tarkkana termien, ammattinimikkeiden ja opintosuuntien yms. suhteen. esimerkiksi ravintoterapeutit ja ravitsemusterapeutit on syytä erottaa toisistaan (vaikka molemmille löytyneekin tilauksensa..).

Tosiaan, mikäli sua kiinnostavat nimenomaan liikuntatieteet, on Jyväskylän yo oikea osoite. Jos taas halajat lähinnä kuntosaliohjausta ja PT-toimintaa, löytyy niihinkin monia vaihtoehtoja urheiluopistojen suunnilta.

Jos taas haluat painottua ravitsemustieteiden puolelle, kannattaa hakeutua Kuopioon, mikäli sinua kiinnostaa nimenomaan kliininen ravitsemustiede. Helsingin yliopistossa taas on ravitsemustieteen osalta hieman erityyppisiä(kin) vaihtoehtoja, joista saat kyllä selvää kyseisen yliopiston sivuilta. Helsingin yliopistossa ravitsemustiedettä pääaineena opiskelevan on kyllä myös mahdollista kouluttautua nimenomaan ravitsemus_terapeutiksi_ täydennyskoulutuksen kautta, mutta kuten snaoin, siellä on muitakin vaihtoehtoja sijoittumisen osalta.

Helsingin yliopistosta valmistuu elintarviketieteiden maistereita ja suosittelisin tutustumaan myös muihin pääainesuuntauksiin.
Elintarvikekemia, elintarviketeknologia, elintarvike-ekonomia jne. Tällöin ei enää liikuta pelkästään ravitsemustieteiden osalla, vaan pääaine sanelee pitkälti työelämään sijoittumisesi. Toki kauppatieteiden puolelle käännyttäessä Kauppakorkeakoulu tarjoaa ekonomian osalta laajoja mahdollisuuksia.

#14
07.02.2005 15:24

Hmm...mika ero ravinto- ja ravitsemusterapeutilla on?

kirjaudu sisään jos haluat vastata