Lihaskramppeja

120832
29. tammikuuta 2010 12:31

Moi, olen 3 viikkoa sitten alkanut nostamaan kuntoa lenkkeilemällä ja tehnyt punnerruksia ynms sen jälkeen noin 4 kertaa viikossa. Nyt on jo viikon verran tullut lihaskramppeja ja suonen vetoja vaikka olen pitänyt taukoa juuri sen takia.
Mietin että mikä avuksi näihin ongelmiin? Olen kuullut että saattaisi johtua siitä ettei ole saanut tarpeeksi suolaa, vaikka epäilen ettei se voi siitä johtua koska syön ennen ja jälkeen harjoittelun ja syön muutenkin hyvin.

Vastaukset: 3

#1
29.01.2010 13:13

Tervetuloa keho.nettiin, Arttuyo.

Lihaskrampit (suonenvedot) voivat tosiaan johtua elektrolyyttihäiriöistä, kun elimistöstä liikunnan yhteydessä poistuu suoloja, magnesiumia ja kalsiumia.

Voit lihaskramppeja ehkäistä etukäteen:

- huolehtimalla, että nestetasapainosi on kunnossa (juo vettä pitkin päivää)
- venyttele käyttämiäsi lihaksia kevyesti aina liikuntasuorituksen jälkeen
- juo liikunnan jälkeen urheilujuomaa, johon on lisätty elektrolyyttejä
- voit myös hieroa lihaksiasi
- reseptittömistä magnesium-, B1-vitamiini- ja kalsiumvalmisteista voi olla apua

Jos nämä eivät auta, mene verikokeisiin, joilla selvitetään kalsium- ja magnesiumtasapaino.

http://kuntoguru.com
http://kuntoguru.blogspot.com

#2
29.01.2010 13:30

Onko esimerkkejä mistä kannattaisi hankkia urheilujuomaa, tai mitä suosittelette? Veden juontia voisi varmasti myös lisätä.

#3
31.01.2010 18:11

Itse käytän useimmiten hypotonista GUTZY-urheilujuomaa, joka on jauheena 500 gramman purkissa ja saatavilla ainakin Life-luontaistuoteliikkeistä.

http://www.harmonia.fi/urheilu/valmisteet/tiedot?id=sports+drink

Sitä on hyvä laittaa hieman ohjetta vähemmän veden joukkoon. Samalla voi lisätä teelusikallisen mineraalisuolaa 7-10 desin veteen.

Urheilujuomaa on syytä juoda hikisen pitkäkestoisen liikuntasuorituksen aikana ja heti sen jälkeen. Jos suoritus ei ole pitkä eikä erityisen hikinen, riittää pelkkä vesi.

Vettä olisi hyvä juoda pitkin päivää 2-3 tunnin välein lasillinen kerrallaan, vaikka ei olisikaan hikistä tai olo ei olisi janoinen.

kirjaudu sisään jos haluat vastata