kuntopiiri ja patteriharjoittelu

+ aloita uusi aihe 35535
3. maaliskuuta 2003 16.09

eli, eli.. mun pitäis kokeilla kumpaakin( koulun liikuntakurssi, jonka suoritan itsenäisesti enkä näe opettajaa vähään aikaan..ja tarvitsisin tietoa ), mutta en oikein muista miten homma toimii..
kuntopiiri on sinänsä selvä homma, mutta pidetäänkö siinä taukoa vain kierrosten välissä vai voiko jokaisen laitteen välissä huilia hetkisen? ja miten pitkiä tauot saa olla?ja miten paljon toistoja ois noin niin kuin optimaalinen määrä, joku 10-15?ja millasilla painoilla?
toi patteriharjottelu( pha-menetelmä) onkin sitten vähän oudompi tuttavuus.. siinä on mun saamien ohjeiden mukaan neljä"patteria", jokaisessa neljä lihasryhmää harjoitettavana( esim. ylävatsa, reiden ojentahat, hauikset ja alaselkä). mutta miten itse harjoitus toteutetaan? vedetäänkö patterit läpi niin kuin kuntopiiriharjoittelussa..?
ronja kiittää ja kumartaa teitä, jotka osaatte auttaa!

Vastaukset: 5

#1
03.03.2003 19:48

Suora lainaus Fitness-lehdestä 1/03, s. 56:

"Jutta valitsi Marillle kuntosaliharjoittelumuodoksi aerobisen yhdistelmäharjoittelun. Harjoitus koostuu lämmittelystä ja kolmesta "patterista", joissa kussakin on yksi aerobinen ja kaksi lihaskuntoliikettä. Lihaskuntoliikkeitä toistetaan 45 sekuntia, paitsi sivutaivutuksia, joita tehdään 30 sekuntia kummallekin puolelle. Lopussa verrytellään soutulaitteella tai pyörällä ja venytellään. Ensimmäisellä viikolla harjoitus käydään läpi kerran, jatkossa jokainen patteri käydään läpi kahdesti.

ALKULÄMMITTELY 15 minuuttia: kuntopyörä 5 minuuttia, crosstrainer 5 minuuttia ja reipas kävely matolla 5 minuuttia. Lisäksi kiertoja kepin kanssa.

PATTERI 1: Aerobinen liike: kuntopyörä 3 minuuttia. Lihaskuntoliike jaloille: kyykky, pallo selän ja seinän välissä. Lihaskuntoliike kyljille: sivutaivutus käsipainolla, paino toisessa kädessä.

PATTERI 2: Aerobinen liike: crosstrainer 3 minuuttia. Lihaskuntoliike suorille selkälihaksille: selänojennus ylävartalo pallon päällä jalat tuettuna. Lihaskuntoliike yläselkä- ja rintalihaksille: yliveto käsipainoilla pallon päällä.

PATTERI 3: Aerobinen liike: reipas kävely matolla 3 minuuttia. Lihaskuntoliike hartioille: pystysoutu käsipainoilla vuorotahtiin. Lihaskuntoliike vatsalihaksille: ylävartalon kierrot ja nostot.

LOPUKSI kevyt verryttely ja venyttely."

#2
03.03.2003 19:52

Kuulostaa aika hikiseltä hommalta ;) Mä taidan keskittyä massaliikkeisiin....

#3
03.03.2003 20:03

s. 55:

"Suoritustempo pidetään reippaana koko tunnin, jolloin energiaa kuluu mahdollisimman paljon ja hiki pysyy päällä. Marin ei tarvitse istuskella laitteissa toimettomana tai laskea toistoja, vaan hän pääsee keskittymään tekemiseen."

Jotta näin, muuta en tiedä.

#4
03.03.2003 20:05

Eikös se ollutkin niin että aerobinen on pahasta? ;)

#5
03.03.2003 21:03

Joo Lohku, kyl maar se niin on et lihas kasvaa levoos ja jääkaappia pidemmäl ei pirä lenkkeillä nääs ;)

kirjaudu sisään jos haluat vastata