Kuivana sateessa Wind Stoppereilla?

91638
4. elokuuta 2004 12:20

Tahdon kevät-/kesä-/syyskäyttöön sellaiset kuorihousut, jotka eivät päästäisi vettä läpi esim. sateella pyöräiltäessä, mutta niiden täytyisi olla kuitenkin kohtuullisen hengittävät.

Jos jollakin on kokemuksia eri valmistajien malleista, otan niitä mieluusti vastaan. Haltilla näyttää olevan hyvän näköisiä ja kohtuullisen hintaisia Drymaxx-materiaalista valmistettuja täysin vedenpitäviä housuja, mutta miten on esim. Haglöfsin valmistamat Wind Sopper -vaatteet? Kuinka hyvin nämä kestävät vettä ennen kuin alkavat päästää läpi?

Gore Tex ei tule tällä käyttöintensiteetillä kysymykseen korkeahkon hinnan ja kuumuuden vuoksi, mutta Drymax ja Wind Stopper ovat potentiaalisia. Tärkein ominaisuus minulle siis hengittävyys sekä vedenpitävyys.

Vastaukset: 14

#1
04.08.2004 12:27

Minä ostin viime talvena Haltin (?) dry max-housut. Hyvin ovat vettä pitäneet. Maksoivat 99€.

#2
04.08.2004 12:31

Wind stopperi pysäyttää vain tuulen, mutta vesi tulee aika nopeasti läpi -ainakin kaikista mun Wind stopper vaatteista

Kovavauhtiseen urheiluun sopivia veden pitäviä vaatteita ei taida olla olemassa, ja wind stopperkin on vähän tukala.

#3
04.08.2004 12:41

Löfflerin Wind Stopper -pyöräilyhousuilla selviää tihkusateessa ja pienestä kuurosta, mutta rankempaa sadetta ne ei pidä. Mukavan hengittävät ja kevyet.

Paskemmille keleille ostin Jack Wolfskinin Bike Me -housut ja Night Moves -takin. Näillä on vesi pysynyt ulkopuolella. Materiaalina Texapore, joka ei hengitä niin hyvin kuin Wind Stopper -kalvo. Housuja oli ainakin keväällä Rintamäellä.

Jos haluaa pitkäikäiset housut niin kannattaa ostaa pyöräilykäyttöön suunnitellut pökät, jolloin takamus on vahvistettu. Haltin normaalit Drymaxx -housut kuluivat puhki takapuolesta reilun vuoden käytön jälkeen.

#4
04.08.2004 12:48

"Jos haluaa pitkäikäiset housut niin kannattaa ostaa pyöräilykäyttöön suunnitellut pökät, jolloin takamus on vahvistettu. Haltin normaalit Drymaxx -housut kuluivat puhki takapuolesta reilun vuoden käytön jälkeen."

Riippu varmasti siitä mitä ajaa ja miten ajaa... Pehmusteet on tietty tosi jees, mutta ainakaan omaan käyttöön ei niin välttis.

Ja pyöräily taisi olla Focukselle vain osa käyttökohteista...

#5
04.08.2004 12:48

Windstopper (on myös Goren tuote) ei pidä vettä, hylkii hieman mutta ei missään tapauksessa sovi sadevarusteeksi. Windstopper-kelmulla vuorattu vaate on siis kärjistäen sanottuna "hieman parempi, hengittävä tuulipuku" itselläni on Haglöfsin Windstopper-puku ja toimii ihan hyvin kylmimmillä talvisilla juoksulenkeillä tai rauhallisemmilla kävelyillä, pitää tarvittaessa hetken tihkusadetta, ei enempää.

Mitä taas tulee Drymaxx:iin ja Goretexiin, niin hengittävyydessä ei ole dramaattisia eroja, eli turha kuvitella että Drymaxx olisi jotenkin selvästi hengittävämpi kuin esim. Goren XCR; sanotaan Haltin mainoksessa sitten mitä vain. Tällä hetkellä ilmeisesti eVent on noista kalvoista kehittynein(?)

Itselläni on gore-kuoriasu; on loistava kun lämpötila on nollan tietämillä ja sataa räntää vaakasuoraan, mutta lämpötilan noustessa yli +10 tulee hiki äkkiä jos liikkumaan joutuu.

Tämä on erityisesti retkeilypalstojen kestoaiheita, ja kaikissa keskusteluissa päädytään yleensä samaan johtopäätökseen: vedenpitävää kalvoa jonka hengittävyys riittäisi hikiliikuntaan ei ole (vielä) olemassakaan.

Kylmien kelien sadesäillä nuo Gore- ja Drymaxx-kamppeet ovat paikallaan, muuten kyllä hiki tulee, vaikkakaan ei toki niin pahasti kuin perinteistä sadeasua käytettäessä.

Testiä eri kalvojen vedenpitävyydestä ja hengittävyydestä:
[http://www.asc2004.com/23rdASC/summaries/g/GP-21.pdf]
[http://www.shelby.fi/tips/breathability.pdf]
Ovat jenkkien armeijan testejä, joten valitettavasti Drymaxx:ia ei ole mukana.

Keskustelua aiheesta: http://www.relaa.com

#6
04.08.2004 14:15

Mä olen tullu siihen tulokseen, että sateessa kastuu.

Tän kun opin hyväksymään, niin rupesin katteleen parasta märkäasua ja tähän mennessä tiukat trikoot on olleet parhaat. Pelkkiä teknisiä (eli muovisia) vaatteita lämpötilan mukaan riittävän monta kerrosta ja mielellään ainakin alimmat kerrokset tyköistuvia, ettei ihoa vasten hölsky mitään kylmää, märkää ja raskasta. Yllättävän vähän se märkyys silloin haittaa tai tuntuu.

#7
04.08.2004 14:21

Tulipas äkkiä hyviä kommentteja! Kiitos siitä.

Käyttötarkoitus on lähinnä työmatkapyöräily ja korkeintaan reipas kävely, vaeltaminen, trekkaaminen metsässä yms. keväällä, kesällä sekä syksyllä. Käyttö tietenkin pääasiallisesti kuivalla (siksi hengittävyys tärkeä), mutta myös sadesäällä. Eli ei niinkään lenkkeilyyn, vaan hyvä yleisasu suht. rauhalliseen menoon kuivalla, tuulela ja sateella.

Takkina minulla on Haglöfsin Heli -malli, joka on todella hyvä viileämmillä keleillä. Näin sateisena kesänä olen huomannut kuitenkin, ettei se oikein sovellu kesäkäyttöön kun lämpötilat ovat yli +10 astetta. Eli hikeä pukkaa vaikka Goren XCR:rää mainostetaan hengittävänä matskuna. Talvikäyttöön aion kyllä ostaa sitten Haglöfsin Gore-byysat.

Urheiluliikkeessä myyjä väitti että Wind Stopper materiaali hylkii vettä niin hyvin, ettei se sateella läpäise vettä juurikaan. Tuota väitettä epäillessäni päätinkin kysäistä täältä puolueetonta tietoa, sillä kansassa on totuus :-)

Bongasin Haltilta aika potentiaaliset byysat, malli muistaakseni Release tms. Drymaxx ei päästä vettä ja kangas oli ohkaista ilman mitään vuoria eikä vahvikkeita. Uoma malli on toinen hyvä, joskin ovat vähän paksummat. Hintakaan ei noissa päätä ahdista, muistaakseni satasen paikkeilla niinkuin Ms. Kattipaskiainen ystävällisesti informoi. Noh, joka tapauksessa jatkan vielä pohdintaa ja katselua ja otan edelleen mieluusti vinkkejä vastaan. Kiitti kuomat!

#8
0006 0001 0003 5aeedf2d25b4daaa2a0a0c2cd5a615afa7d2f269ca3619046d78204cf8cac5eb DH
04.08.2004 15:35

Takkina hupullinen Schöffel, jossa vetoketjut kainaloissa joten hieman voi viilentää.
Lähinnä syksy ja kevät käyttöön.

Pelkkä t-paita tai kaksi päällekkäin jos asteita on noin kymmenen. Erittäin ohut hupullinen tuulitakki ja housut mukana (molemmat mahtuvat noin nyrkinkokoiseen tilaan, joten mukana vyölaukussa jos tarvin jostakin syystä lämmintä päälle).

Odlo:n ohuet vuorettomat tuulihousut sitten käytössä jos lähden pitkillä housuilla liikenteeseen. Pienellä sateella ei mitään ongelmia, kunnon sateella en ole päässyt testaamaan. Tulisi jo syksy sateinen niin pääsisi testaamaan.

Rukan Goretex puku löytyy kaapista ja pysynytkin kaapissa ainakin viimeiset kolme vuotta, aivan liian kuuma mihinkään liikuntaan.
Sopisi talvikäyttöön mutta silloin harvemmin sataa.

Schöffel ja Odlo ovat pienen vuoristomaan merkkejä, joten eipä tästä viestistä mitään apua ollut.


"vedenpitävää kalvoa jonka hengittävyys riittäisi hikiliikuntaan ei ole (vielä) olemassakaan."
Vuosia yritin etsiä sopivia vaatteita, mutta ei löydy, joten päädyin vähentämään vaatteiden määrää, nyt pärjää jo aika kylmässäkin paljaalla iholla. Mukana kuskaan edelleen ohuita taukovaatteita niin ei tarvi palella.


#9
04.08.2004 16:02

"Pienellä sateella ei mitään ongelmia, kunnon sateella en ole päässyt testaamaan. Tulisi jo syksy sateinen niin pääsisi testaamaan."

Kyllä, täytyy nostaa leuka lattialta ja työntää silmät takaisin päähän. Tämäkin on mahdollista. Tänä kesänä.

#10
04.08.2004 16:05

Elä nyt Leicha. Eihän tämmöinen kepeä ripottelu vertoja vedä Syksyn Sateille (tm).

Pääsis jo kotiin... prkl...

#11
04.08.2004 22:14

...jospa minäkin ;-)
Minäkin siis odottelen malttamattomana synkeän sateista ja myrskyisää ystäväämme syksyä. Voisiko meille karmeampaa kohtaloa langeta kuin lämmin ja aurinkoinen syksy!!! Sitäpaitsi kun syksy sateineen saapuu, niin pääsemme eroon tästä karmivan sateisesta kesästä.

#12
04.08.2004 22:34

Mähän odotan syksyä ku isänperintöä. Koska sillon mä pääsen lenkille mun uusissa, alesta kalastetuissa Niken tulipunasessa juoksutakissa ja viileen mustissa trikoissa. Varsinkin se takki on ihan pornomakee! Mä takuulla lennän niissä.

#13
09.08.2004 14:16

kaius, tuollainen punainen juoksutakki onkin hyvä ja turvallinen sitten syksyllä. Ettei vain viatonta lenkkeilijää ammuta hirvenä kesken metsäpoluilla rymyämisen. Tai sorsana, jos kerran olet lenkillä melkeinpä lennossa...
:-)

#14
10.08.2004 00:12

Gore Windstopper ei pidä täysin vettä. Kalvon vedenpitävyys ei riitä ja Windstopper-vaatteiden saumoja ei koskaan teipata, koska Gore ei sitä salli. /finger/

Kuten joku jo sanoikin, niin sellaista materiaalia ei ole olemassa, joka olisi täysin vedenpitävä ja hengittäisi tarpeeksi hikiliikuntaa varten. Itse en ainakaan plussakeleillä pysty juoksemaan tai pyöräilemään kalvovaatteissa. Kylmemmällä kelillä kalvovaatteet toimivat paremmin, kun suurempi lämpötilaero ihon ja ilman välillä tehostaa kosteuden siirtymistä kalvon läpi. Windstopper toimiikin varsin hyvin hiihtovaatteissa.

kirjaudu sisään jos haluat vastata