Kilojen orja vai väärä tapa liikkua/syödä?

122502
26. huhtikuuta 2011 18:58

Moikka! Olen 22-vuotias naishenkilö. Pituutta minulla on 165cm ja painoa 73kg.

Otin itseäni niskasta kiinni tuossa heti vuoden vaihteen jälkeen ja pistin ruokavaliotani ruotuun(ei vieläkään täydellinen) ja aloin taas pienen tauon jälkeen liikkumaan ahkerammin. Nyt on kuitenkin motivaatiota karissut sen takia, kun saan tavoittelemani 0,5kg/vko tahtia painoa pois, joskus jopa 1kg/vko, niin kuukautisteni alkaessa paino nousee taas lähtölukemiin tuonne 73,5kg. Ennen kuukautisia painoni on lähemmäs 70kg kunnes se jälleen palaa tuonne lähtölukemiin. Ikuisesti noiden kilomäärien orjana?

Vaikka kilomäärissä ei löydy muutoksia niin vyötäröltä olen saanut kuitenkin senttejä pois. Yritän senttejenkaristusten lisäksi hankkia motivaatiota siitä, että kirjoitan urheilumääräni aina kalenteriini ylös, sekä kalorinkulutusmäärän ja keskisykkeen harjotteen aikana, huonoina hetkinä haen niistä lohtua "etten ole päässyt laiskistumaan". Sillon kun niitä urheilusuorituksia ei muista kun oikein harmittaa :) (urheilusuoritukseni viimeisen kolmen viikon aikana: 4 x joko 60min ryhmäliikuntatunteja tai 1,5h kuntosalia + noiden lisäksi 1-2x sauvakävelyä/pyöräilyä)

Tiedän, ettei vaaka kerro todellisuutta, mutta tämän ikäisen ei kuulu nähdä vaa'allaan tuollaisia lukemia! Vietän kerran viikossa herkkupäivän, silloinkaan se ei mene överiksi vaa saa jotain herkkuja popsia hyvällä omallatunnolla. Muutoin pyrin syömään viidesti päivässä, aamupala alkaa kaurapuurolla ja välipaloihini kuuluu yleensä valion maustamatonta rahkaa jollakin kevyellä mehukeitolla tai smoothieita maustamattomasta jogurtista/marjoista/leseistä, yhden "ison" ruuan syön salaattina ja toisen siten, mitä silloin sattuukin tekemään (kuitenkin terveiden ruokien mittakaavassa).

Mikä siis neuvoksi? Miten saisin potkua kiloihini? Mistä saisin apua, jotta voisin jonakin ihanana päivänä nähdä vaa'assani edes 69 kiloa?

Vastaukset: 1

#1
27.04.2011 11:27

Tervetuloa keho.nettiin, Tiuku.

Totesit aivan oikein tekstissäsi, että "vaaka ei kerro todellisuutta". Se nimittäin osoittaa vain kokonaispainosi: luusto, elimet, nesteet, lihakset ja rasvakudos. Koska senttejä on karissut, olet ainakin jotain tehnyt oikein.

Ruokavalio

Ravinto on tärkein tekijä painon(=rasvan) pudotuksessa. Proteeinipitoinen ruokavalio pitää parhaiten näläntunteen loitolla. Se myös auttaa säilyttämään lihaskudoksen laihduttaessa. Sinun tulisi syödä jokaisella päivittäisellä ateriallasi jotain proteiinipitoista.

Sisällytä proteiinia noin 150 grammaa ja hyviä rasvoja noin 75 grammaa jokaiseen viikonpäivään. Nauti suurempi määrä hiilihydraatteja treenipäivinä (kts. eteenpäin) ja niukasti välipäivinä. Lukemat voisivat olla esimerkiksi 200 ja 75 grammaa.

Treeni

Suosittelen, että vaihdat systeemiä. Laita teho määrän edelle. Harjoittele joka toinen päivä suurella teholla 20-45 minuuttia. Treenit voivat olla kiertoharjoittelua, intervalleja tms.

Välipäivinä lepäilet ja palauttelet. Voit toki ulkoilla hyvin kevyesti (hengästymättä).

Vältä stressiä

Pyri olemaan koko ajan rauhallinen ja positiivinen. Nuku riittävästi ja laadukkaasti.

Terveisin Arthuro

PS. Käy tutustumassa kotisivuihini ja blogiini:

http://kuntoguru.com
http://kuntoguru.blogspot.com

Voit ottaa minuun myös sähköpostitse yhteyttä. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

arto.painila@gmail.com

kirjaudu sisään jos haluat vastata