Kesäkuntoon 2010?

120914
15. helmikuuta 2010 18:27

Taroituksena olisi siis pudottaa painoa kesään mennessä kymmenisen kiloa (nyt olen 163/70). Pyrin käymään salilla n.4 kertaa viikossa ohjatuilla tunneilla (lähinnä Les Millsin bodypump ja -step, ja näiden lisäksi zumba). Esimerkki päivän ruuista voisi olla seuraavanlainen:
aamupala: kuppi mustaa kahvia, 2 ruisleipää
lounas: jauhelihakeitto
välipala: 2 ruisleipää ja rasvaton jugurtti
päivällinen: kana- ja kasvissuikaleita
iltapala: kuppi teetä ja 2 ruisleipää.

Olen vasta-alkaja näissä laihdutusjutuissa, ja kaipailisinkin mielipiteitä tähän suunnitelmaani. Erityisesti tuo ravintopuoli mietityttää, siitä kun en tiedä oikeastaan mitään. :D

Vastaukset: 1

#1
15.02.2010 21:24

Ihan ekaksi ainakin jätä iltapalalla ruisleipä pois, ja syö iltapalaksi esim. rahkaa ja mustikkakeittoa, paistettua kananmunaa, tonnikalaa, raejuustoa tms. Neljää tuntia ennen nukkumaanmenoa ei noita hiilihydraatteja kannata syödä.

Aamulla voisi myös miettiä toisen ruisleivän vaihtamista johonkin proteiinipitoiseen vaihtoehtoon. Ruisleipää näyttää olevan siis liikaa.

Kalorimäärä tuntuu aika vähäiseltä tuolla listalla kulutukseen nähden. Paino ei putoa, jollet saa riittävää määrää kaloreita. Kulutuksen ja ravinnosta saatujen kaloreiden välisen eron tulisi olla 500-1000 kcal. Alapas seuraamaan tätä kalorilaskurilla. Tuolla energiavajeella *teoriassa* laihtuisi 1 kg/viikko.

Tässäpä jotain vinkkejä. Itsellä tavoitteena vielä 3-4 kiloa toukokuun alkuun, joulukuun puolivälissä aloitin kesäkuntokampanjan ja 5 kg on takanapäin :)

ps. Muista syödä myös hyviä rasvoja (et maininnut mitä laitat leivän päälle), niitäkin tarvitaan jotta paino voi laskea.

kirjaudu sisään jos haluat vastata