JKL- yo, liik.tieteellinen

5123
12. toukokuuta 2002 16:14

löytyiskö täältä joku muukin joka aikoo hakea jyväskylään liikunnalle tänä kesänä... meinaan että joitain pääsykoeasioita olis hauskempi/helpompi reenata kahdestaan.. en nyt hae mitään sellasta reenikaveria että jokapvä käytäis reenaamassa mutta sillontällön.

Vastaukset: 5

#1
30.05.2002 07:42

En ole hakemassa, mutta olisin todella kiinnostunut kuulemaan millaiset pääsykokeet kyseiseen paikkaan on? Vaikuttaako ylioppilastodistus vai päästötodistus? Millaisista jutuista saa "lisäpointseja"?

Ja vielä, että mikä mahtaa olla virallinen ammattinimike tuolla linjalla?

#2
09.06.2002 14:31

pääsykokeissa testataan seuraavat lajit: 1.palloilu (joitakin pallottelutestejä tyyliin pesiksen pompottelu, frisbeen heitto, koriksen set-up jne..). 2. uinti (esim rintauinnin potku ja renkaiden sukellus) 3: voimistelu (esim kippi, kieppi, puolivoltti, kärrynpyörä, joitain nojapuujuttuja jne... naisille on kyl paljon helpommat testit). 4: rytmiikka (joku sarja tyyliin polvennostohyppyjä,vaihtoaskeleita, jotain aerobic askeleita yhdisteltynä ja sitten improvisaatio) 5: suunnistus (kirjallisena) 6: luistelu 7: rullasuksihiihto 8: yleisurheilu (yleensä ollut 10-loikka).. elikkäs aika monipuoliset!!! jos kiinnostaa niin kato lisää www.jyu.fi

#3
09.02.2003 10:47

Nyt kevään yhteishaussa laitan Jyväskylän liikuntatieteellisen etusijalle, ja vähän mietittyttää että mitä ne kyselee ja millä skaalalla noissa pääsykokeissa. Tosin täysillähän tässä mennään loppuun asti ja nojapuille tehdään alavolttia vaikka rintalihakset repeäis. Mutta jos joillakin muilla on kokemuksia ko. pääsykokeista ni kaikki legendat ja tiedot on tervetulleita.

#4
21.02.2003 22:17

Olen hakemassa ,mutta tosin vasta ensi keväänä.. oon kyllä jo nyt alkanu vähän treenaa noita erilajeja vaikka mulla onkin kaikki lajit monipuolisesti aika vahvoja.. oon kuullu että siellä on usein Yleisurheilussa myös Aitajuoksu ja Luistelu ois yhtenä. Siellä katsotaan nimen omaan Ylioppilastutkinnon arvosanoja ja liikunnan&terveystiedon arvosanoja. Ja sitten varsinaisissa pääsykokeissa katsotaan noita lajeja monipuolisesti..

#5
14.03.2003 11:13

Lisäystä duracellin ja muidenkin selvityksiin:
Palloilussa on lähes aina lentopallon peruslyönnit seinän kautta ja jalkapallon kuljetus kasikossa + tuo koris.
Uinti: Renkaiden sukellusta kannattaa harjoitella että osaa hypätä lasit päässä suoraan pohjaan. Ja renkaissa on myös painavai, useamman kilon painoisia renkuiloita eli hyvä kunto on tarpeen. Tosin adrenaliinipurskahduksilla ne parhaat tulokset tehdään. Ja eri uintitekniikoissa kannattaa käyttää liukua niin pisteet paranaa hirmuisesti :)
Perusvoimistelu/rytmiikka: tytöillä naisvoimistelityyppisiä rytmiikkajuttuja ja askelsarjoja, miehillä yksinkertaisempia askelia, perustanssien askelia ja tuo iki-ihana improvisaatio (mitä aivottomammin sen tekee sitä paremmin se yleensä menee)
Telinevoikka: Naisille ja miehille on ihan SAMA telinerata! Arvostelussa kiinnitetään huomiota (sen lisäksi että muistaa radan läpi) mm. liikkeiden lopettamiseen, eli esim. hypyn jälkeen pitää jäädä paikoilleen ja tehdä jonkinsoritn loppuojennus.
Yleisurheilussa on yleensä aina tuo 10-loikka (muista loikkia kantapään kautta), aitajuoksua ei enää testata kun se vaatii niin hyvän tekniikan jonka opetusta ei ole kaikille tarjolla. Tietysti poikkeukset on kai mahdollisia.

Sitten pääsykokeisiin kuuluu vielä opetustuokio: tehtävä esim. jonkin leikin, jenkan askelien, koripallon syöttöjen opettaminen annetaan paperilla ja sitten parin minuutin suunnittelun jälkeen opetustuokio pidetään omalle pääsykoeryhmälle. Pitää muistaa miten ryhmälle neuvotaan, mihin opettaja sijoittuu että homma pysyy hanskassa, miten "tunti" etenee (aloitus, tehtävän kertominen ja organisointi, tehtävän suorittaminen, ehkä joku variaatio ja ehdottomasti lopetus!). Ja aikaa siis on pari minuttia eli yleenssä paniikki on melkoinen :-)

Kirjallisessa kokeessa on yleensä ollut monivalintatehtäviä, eli jos meinaat pärjätä niin nippelitiedolla se onnistuu...

Urheilutesteissä tärkeintä on monipuolisuus, eli yhden lajin taitajat ei Liikunnalle yleensä pääse. Pääsykoepäivä on todella pitkä ja rankka eli kannattaa valmistautua eväillä, juomalla ja hirmuisella tsempillä.

Työkkäristä löysin ainakin itse aikoinani vanhoja pääsykoetestejä, siis noita urheilutestejä eli kannattaa käydä vilkaisemassa!

kirjaudu sisään jos haluat vastata