Inbody mittaus ja heikot lihakset

121130
24. maaliskuuta 2010 20:24

Heippa!

Kävin muutama viikko sitten Inbody kehonkoostumusmittauksessa ja sain todella yllättävän tuloksen: lihakseni ovat heikot. Harrastan liikuntaa 3-4x viikossa ja kuntosalilla olen kulkenut reilu 2 vuotta 2-3x/vko.

Olen miettinyt pääni puhki, että mistä mahtaa olla kyse. Tunnen kyllä lihaksissani helposti väsymystä ja tulehduksenoamaista tunnetta mutta lääkärit eivät ole löytäneet mitään syytä.

Onko kenelläkään vastaavaa kokemusta/ ajatusta siitä, että mistä voisi olla kyse..?

Vastaukset: 5

#1
25.03.2010 09:23

Hei bonja77

Tekstistäsi ei käy ilmi kumpaa sukupuolta olet. Lihasmassa ja voima lisääntyvät suurimmalla osalla miehistä melkoisen hitaasti. Naisilla on luonnollisen testosteronin tuotanto vain kymmenesosa miesten vastaavasta, joten homma on vielä hankalampaa.

Sukupuolen lisäksi vaikuttaa vahvasti myös perimä: toiset soveltuvat ehkä voimamiehiksi ja -naisiksi, toiset taas vaikka maratoonareiksi.

Kolmas syy saattaa olla vääränlainen harjoittelu. Yleensä tuolloin harjoittelu ei ole riittävän tehokasta ja nousujohteista.

Neljäs syy voi olla ruokavalio, joka ei anna riittävästi energiaa ja rakennusaineita.

Viides mahdollinen syy on riittämätön lepo. Harjoittelua saattaa olla liian usein ja muukin elämä stressaavaa. Keho ei ehdi palautua missään vaiheessa. Rakentamisesta tulee nakertamista.

Kuudes syy voisi olla jokin krooninen sairaus.

...

Terveisin Arthuro

http://kuntoguru.com
http://kuntoguru.blogspot.com

#2
26.03.2010 09:39

Arthuro vastauksestasi =) Olen nainen siis. Osaatko sanoa, että miten voisin lisätä testosteronin tuotantoa elimistössä?

Entä osaatko vastata, että mikä olisi paras treeni- lepo suhde, jos käyn kuntosalilla.

Onko sinulla koskaan tuota tulehduksenomaista tunnetta lihaksissa? Mietin vaan, että onko se normaalia vai ei..?

#3
26.03.2010 11:13

TESTOSTERONITASOON VAIKUTTAMINEN

Jonkin verran voit vaikuttaa testosteronitasoosi esimerkiksi tehokkaalla punttitreenillä. Joissain amerikkalaisjulkaisuissa siihen suositellaan Density-treeniä. Densityn voisi kääntää vaikka "lihastiukkuus".

Tuossa treenimuodossa tehdään vuorotellen kahta liikettä 10-20 minuuttia mahdollisimman pienin palautuksin sellaisilla painoilla, joilla normaalisti kykenee tekemään noin 15 toistoa. Nyt aloitetaan 7-8 toistolla. Kun ensimmäinen pari on tehty, huilataan 5-10 minuuttia ja tehdään toinen vastaavanlainen pari muilla liikkeillä.

http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/escalating_density_training

Vaikka et treenaisikaan tuolla tapaa, lisää kuitenkin tehoa harjoitteluusi lyhentämällä palautukset 30-45 sekuntiin. Pidä varsinaisen punttitreenin pituus 30-45 minuutissa.


TREENIN JA LEVON SUHDE

Suosittelisin Sinulle seuraavaa rytmiä 2-jakoiselle treeniohjelmalle (A ja B):

Vko 1

ma - puntit A
ti - kohtuuvauhtinen ulkoilu
ke - puntit B
to - lepo
pe - puntit A
la - reipas ulkoilu
su - lepo

Vko 2

ma - puntit B
ti - kohtuuvauhtinen ulkoilu
ke - puntit A
to - lepo
pe - puntit B
la - reipas ulkoilu
su - lepo

A = reidet, pohkeet ja keskikeho
B = rinta, selkä, hartiat, ojentajat ja hauikset


TULEHDUKSET

Mitä tehokkaammin treenaa, sitä enemmän vaurioita lihaksiin tulee. Nämä ovat kuitenkin pieniä ja luonnollisia ja paranevat palautuessa, minkä jälkeen lihas on entistä vahvempi.

Minulla siis on tuota tulehduksenomaista tunnetta lihaksissa ... on ollut jo 1960-luvun loppupuolelta lähtien.

Terveisin Arthuro

#4
25.05.2010 15:03

Inbody-mittauksissa tulee myös helposti vääristyneitä lukemia. Yhdelle tutulle näytti Inbody rasvaprosentiksi yli 30% ja erittäin heikot lihakset, Tanitalla puolestaan 20 pintaan. Mittauksissa oli viikko väliä. Mittaustilanteeseen kannattaa mennä hyvin levänneenä, ei kovaa harjoittelua ainakaan vuorokauteen, syömättä ja juomatta noin 3 tuntia. Jos jaksat harjoitella salilla kolme kertaa viikossa, et voi olla kovin heikossa kunnossa.

#5
27.02.2011 14:13

Itse jäin miettimään, mitä alkuperäinen kirjoittaja tarkoitti heikoilla lihaksilla? Ilmeisesti sitä, että lihasmassa osuus kehon koostumuksessa on pieni? Pieni verrattuna mihin?

Jos ihminen liikkuu monipuolisesti ja terveytensä kannalta riittävästi, ja on tyytyväinen bodiinsa, mitä väliä sillä sitten edes on vaikka jokin mitattava arvo olisi odotuksia heikompi?

Mikäköhän on fiilis keskustelun avaajalla tällä hetkellä? : )

-Decimus.

kirjaudu sisään jos haluat vastata