harjoittelu nivusvamman jälkeen

+ aloita uusi aihe 8700
11. heinäkuuta 2002 11.31


Mulla on ollut yläreiden/nivusen lihaksistossa häikkää - venähdys tai revähdys - joka ei oikein ota parantuakseen. Onko jollakulla kokemusta esimerkiksi Rehbandin neopreenihousuista, joiden tarkoitus lienee lämmittää ja tukea tuon alueen lihaksistoa harjoittelun aikana?

Onko mitään iloa, nopeuttaako parantumista, estääkö uusia vammoja?

Onko muilla kuin Rehbandilla tuollaisia tuotteita?

Vastaukset: 4

#1
11.07.2002 13:52

Käy lääkärillä jotta voidaan todeta mikä siellä nivusseudulla oikein vaivaa. Ennen ei voi hoitaa vammaa ennenkuin tietää mitä hoidetaan.
Siellä voi olla mm.nivustyrä, lihas/jänteen venähdys/repeämä etc.
Kylmähoito toimii ja tulehdukseen jotain tulehduskipulääkettä ja lepoa.

#2
11.07.2002 14:38

Oli muistaakseni vamma reiden lähentäjälihaksissa tai nelipäisessä reislihaksessa. Lääkärillä ja fyssarilla on käyty, mutta ei ollut puhetta apuvälineistä. Vamman synnystä/diagnoosista on jo pari kuukautta, mutta silti vamma kipeytyy herkästi, mikä estää terävämmän liikkumisen. Lääkäri antoi luvan harjoittelun jatkamiseen järkeä, jäitä ja I-vitamiinia (ibuprofeiinia...) käyttäen.

#3
14.07.2002 02:07

Nivuset ovat ongelmana joka toisella futarilla. Ja melkein aina se menee näin: puutteellinen alkulämpö, loppuverryttely tai/JA venytykset. Nivusvaivoihin on monia konsteja: kylmähaude, tulehduskipulääkkeet, tyräleikkaukset jne. Kuitenkin Jouni Heikkilä (Urheilulääkäriasema Mehiläinen, Turku) ja monet muutkin urheiluvammoihin erikoistuneet lääkärit ovat tuoneet esiin saman asian: Ennaltaehkäisy.
Se ei auta sinua akuutissa vaivassasi, mutta tulevaisuutta varten kyllä.

Oma nivustuskahistoria on aikuisikäni mittainen. Jos lantionseudun venytysliikkeet ovat jääneet vähiin, rupeavat nivuset ilmoittamaan olemassaolostaan. Siis neuvoja. 1.Huolellinen alkulämpö
2.Riittävä venyttely (=lantion koukistajat, pakarat, alaselkä, etu-ja takareidet, kyljet + tietysti kaikki muut)
3. Käytä niitä "nivushousuja" ja lisäksi vaikka linimenttiä tms. ennen harjoitusta.
4.Loppuverryttely + venytykset kts. yllä
5.Myös välipäivinä lantiota aukaisevia venytysliikkeitä. (jalka pöydälle 90 asteen kulmaan, kun reisi osoittaa suoraan eteenpäin jne. löydät varmasti netistä tai fysioterapeutilta ohjeet.)

Muista, että kipu on raja kaikelle tekemiselle.

#4
14.07.2002 02:09

...Piti vielä lisätä, että kylmää joka välissä eli 10-20 min. kerralla 5+ kertaa päivässä.

kirjaudu sisään jos haluat vastata