Alataljaveto + "Kelso Shrug"

110877
27. elokuuta 2005 10:25

Ihan kokeilemisen arvoisena vinkkinä alataljan tekijöille...

Noita kohautuksia kun on niin paljon enemmänkin kuin vain seisten ylöspäin suoritettavat. Paljon hyviä vinkkejä tarjoaa mm. "Mr. Shrugin" Paul Kelson opus:

http://tinyurl.com/9eelx

Tuosta opuksesta poimin kokeiltavaksi yhdistelmän jota voi hyödyntää kulmasoudussa tai alataljassa. Itse olen sitä nyt kokeillut muutamia kertoja alataljan kanssa ja aion hyödyntää sitä pidempäänkin.

Eli, kun olet vetänyt alataljaa niin monta toistoa kuin puhtaasti menee, siirryt heti samassa sarjassa taaksepäin suuntautuviin "kohautuksiin". Eli vedät kädet suorana lavat taakse. Pyri tekemään ainakin yhtä monta toistoa kuin alataljavedossakin.

Tietysti nuo "shrugit" (tuo eng. kielinen tuntuu tutummalta) voi tehdä aivan omana itsenäänkin, mutta tuntuu ihan hyvältä yhdistää ne heti taljavetojen perään. Liike on siis periaatteessa sama kuin tuossa seuraavassa:

http://www.weighttrainersunited.com/latshrug.html

Mutta alataljassa siis vain istuen. Itse huomasin että kannattaa nojata jonkin verran taaksepäin, jotta rasitus ala- ja keskiselälle ei tule liian kovaksi.

Ei muuta kuin kokeilemaan ja kasvattamaan lisää pihviä selkään! :)

Vastaukset: 4

#1
28.08.2005 13:40

Tuossahan rasituskulma on aika lailla sama kuin vinopenkillä tehtävässä käsipainokohautuksessa. Oikein hyvä juttu.

#2
29.08.2005 11:17

Kaveri on aika pitkälle profiloitunut kun oikein kirja yhdestä lihasryhmästä :D

#3
30.08.2005 08:20

Jees Cuppi, noinkin voisi sanoa. :)

#4
28.09.2005 17:35

Testasin tätä T-kulmasoudussa eilen. Olen ns. "lomaltapalaaja", joten en vetänyt soutusarjaa ihan piippuun, mutta kohauttelin siihen päälle pitkän sarjan. Tuntui oikein hyvältä.

Siis tätäkin voimme suositella! Selälle turvallisempi versio tehdä tuettuna.

kirjaudu sisään jos haluat vastata