Tenniskyynerpää ja tulehtuneet olkapäät

96897
30. syyskuuta 2004 14:41

Tulipa mieleen, mahtaako joku muu kärsiä tenniskyynärpääoireista, ja tulehtuneista olkapäistä. Olen pitänyt välillä pidempiaikaisempiakin lepokausia (ei yläkropan treeniä yli puoleen vuoteen), mutta oireet tuntuvat palaavan heti, kun tartun puntteihin.

Työterveyslääkäri suositteli herjoittelun jatkamista, pienemmillä painoilla ja pidemmillä jaksoilla..Tästä ei ollut mitään apua, päinvastoin. Olen kulkenut hierojalla ja yläselkä, lavat ovat aivan jumissa, mistä ilmeisesti johtuu särky ylipäätään käsivarsissa.

Joka tapauksessa tilanne alkaa todenteolla kyllästyttää, sillä haluja ja motivaatiota riittäisi harjoitteluun, mutta krooninen "vikatila" synnyttää pattia otsaan.

Onko joku saanut apua moisiin vaivoihin esim.luontaistuotteista (luin hainevätabuista, vaikuttavat niveliin ja tulehduksiin)?

Jelp!

Vastaukset: 1

#1
30.09.2004 14:55

Kuvailemasi vaivat ovat niin laaja-alaisia ja epämääräisiä, että mahdollisia aiheuttajia on huima määrä.

Jos lääkäri on sulkenut pois varsinaiset hermopinteet ja muut vakavammat syyt, en näe muuta mahdollisuutta kuin edelleen jatkaa erilaisten hoitojen kokeilua, kunnes jostain oikea diagnoosi ja apu löytyy.

Tenniskyynärpää on yleensä valitettavasti erittäin sitkeä vaiva, johon ensisijaisesti hakisin apua tukisiteestä yhdistettynä "forkkujen" vahvistamiseen ja venyttelyyn.

Yleinen hartiaseudun jumitila voi johtua monista syistä aina selkärangan virheasennoista liialliseen stressiin.

Painoharjoittelussa tärkeää on riittävä harjoitustiheys, jolloin lihaksisto tottuu siihen eikä kipeydy enää joka kerran jälkeen. Välipäiviin venyttelyä ja jotain kevyttä aerobista, mieluiten myös yläkehoa elvyttävää kuten uintia.

Luontaistuotteet eivät ole ehkä ihan todennäköisin avun antaja, vaan erilaiset manuaaliset hoidot kannattanee kokeilla ensin.

kirjaudu sisään jos haluat vastata