Olympialaiset

92991
18. elokuuta 2004 21:25

Kummaa, kun ei ole vielä ketjua Ateenan kisoista. Suomalaisten menestys kai on ollut niin huonoa.. Avataanpa keskustelua parilla kysymyksellä, joihin vastaamalla ja toisten vastaaviin kommentoimallahan ollaan aina saatu ainakin väittely aikaiseksi..

Mitä lajeja olette ehtineet seurata telkusta?

Onko löytynyt suosikkilaurheilijoita fysiikan puolelta tai muuten?

Entäs mielenkiintoisia lajeja?

Odotatteko jotain tiettyä lajia?

Vastaukset: 89

#1
18.08.2004 21:33

En ole ehtinyt seurata vielä mitään lajia. Mielenkiinnolla odotan vain keihäskisaa ja sieltä tulee Suomen ainoa mitalli. Mikaela Ingbergiltä pronssia!

#2
18.08.2004 21:36

Simppa, mietin kanssa samaa, että jännää, ettei kukaan ole vielä avannut keskustelua olympialaisista, mutta sinä avasit sitten pelin. :)

Olen ollut lomalla ja kipeenä tämän viikon, joten kyllähän noita on tullut katsottua joka päivä useita useita tunteja... Ensi viikolla on paluu karuun arkeen, joten varmaan tuo seuraaminen vähenee sitten hieman.

Lajeja on tullut katsottua kaikkea mahdollista: lentopallo, squash, beach volley, jousiammunta, trap, kuulantyöntö, voimistelu, nyrkkeily, uinti, pyöräily, tennis... you name it. Juuri vaimolle tänään sanoi, että olympialaisia jaksaa seurava niin paljon paremmin, kuin jotain esim. jalkapallon em-kisoja, lajien monipuolisen tarjonnan takia.

Mielenkiintoisin laji... hmm tuo oli paha. Lentopallo on kiinnostanut lähinnä siksi, että sitä tulee niin harvoin YLE:n kanavilta. Toisena mielenkiintoisena lajina tulee mieleen jousiammunta, jota katsoin tänään. Mietin jopa hetken, että pitäiskö sitä ostaa tuollainen taljajousi ja lähteä leikkimään Robin Hoodia. :D

Odotetuin laji on ehkä naisten keihäänheitto. Siinä on ainakin mun suurin mitallitoivo kiinni.

Tiesittekö muuten, että Suomi on saanut 1906 olympialaisten jälkeen jokaisissa olympialaisissa yhden kultaisen mitallin. Tänä vuonna pelkään pahoin, että tuo hieno perinne tulee rikkoutumaan, mutta ei nyt vielä heitetä kirvestä kaivoon..

#3
18.08.2004 21:43

Korjataas vähän, eli "että Suomi on saanut 1906 olympialaisten jälkeen jokaisissa olympialaisissa VÄHINTÄÄN yhden kultaisen mitallin". Aika hurjat saldot Suomella muuten tuolloin vuonna yks ja kaks... :D

Pariisi 1924: 14 Kultaa, 13 Hopeaa, 10 Pronssia
Antwerpen 1920: 15 Kultaa, 10 Hopeaa, 9 Pronssia

#4
18.08.2004 21:52

Jeps. Pahalta näyttää niiden mitalien suhteen. Toisaalta yleisurheilussa voi tapahtua yllätyskäryjä, joten voimasuhteet voivat muuttua kovastikin. Karjalaiselta 81m finaalissa!

Itse uskoisin, että painista voisi tulla mitali. Ahokas ja Yli-Hannuksela ovat saaneet treenata pitkään ja rauhassa näihin kisoihin paikan varmistuessa jo aikoja sitten.


Voihan näissä marginaalilajeissa, kuten purjehdus tai joku ammunta tulla yllätys mitalikin.

#5
18.08.2004 21:53

Ennen kisojahan Suomi oli sijalla 12 tai 13 kaikkien aikojen mitalimaissa. Ennen Japania yms..

#6
18.08.2004 22:49

Olympialaiset eivät koskaan ole oikein sytyttäneet ja parhaimmillaankin se on ollut loistavaa taustamölyä tv:stä. Tänä vuonna ei ole edes tullut mieli katsoa kisoja. Itseasiassa tuntuu että ei niistä ole edes menossa.

#7
19.08.2004 06:44

Naisten Beach Volley nyt ainakin kannattaa katsoa, estetiikkaa.

Lisäks niinku muut suosikit.

Miesten fudis: Argentiinalla mahtava jengi.

Miesten koriksen pudotuspelit

Miesten 3m ponnahduslauta (uimahyppy): Puhakka voi tuoda mitskun.

Yleisurheilusta maraton miehet ja naiset, miesten 1500m, naisten 5000m (Valasti), molemmat keihäät ja miesten moukari (O-P, onnistu!)

Uinti: 200 miesten vapari, meni jo, mut siin oli todellinen tähtien sota.

Ammunnasta: miesten pienoiskiväärilajit, hitsi kun Hirvi vihdoin sais kullan. Ampu siihen malliin ennen kisoja, et vois tuoda vaikka kaks mitskuu.

Purjehdus: Multalaa ois kiva katella (kun vaan näyttäisivät), jos se nousis tolta neljänneltä sijalta mitskuille

Sit painista, judosta suomalaismatsit ja nyrkkeilyä aina kun silmä välttää

#8
19.08.2004 08:47

Pojilla (ja Keijulla) on painavaa asiaa, mutta mä oon kyllä vähän sitä mieltä että mun lempilajista, miesten uinnista, on menny kyllä maku sitä mukaan kun uimari yks toisens jälkeen verhoutuu kokouimatrikoisiin ja se ennen ah, niin jännittävä hetki, eli vaatteiden riisuminen jää pois! :) Se estetiikasta!

Voimistelua on aina mukava seurata, vaikka hirvittääkin se, kuinka hoikkia voismistelija tytöt ovat. Myös juoksut, Jussi Utriainen ja Kirsi Valasti, kiinnostavat.

#9
19.08.2004 09:22

Kun olen kateudella huomannut mitalitoivo J. Puhakan vatsan seudun muotoutumat, niin kertokaapa mulle: Miksi tämä näyttää olevan yleistä myös muilla uimahyppääjille? Jotenkin mielikuva lajista ei ole kovinkaan fyysinen, mutta aika timmissä kunnossa näyttävät pomppijat olevan esim. uimareihin verrattuna (pikku vinkki Simu...).

Pitääkö tässä vanhankin vaihtaa lajia...??

#10
19.08.2004 09:51

Uinnista sen verran, että onko kukaan muu sitä mieltä, että uintilajeja on aivan liikaa Olympialaisissa. Ei mielestäni ole kovinkaan järkevää, että kenelläkään osallistujalla on edes mahdollisuutta voittaa 8 kultamitalia. Uinnin omat arvokisat ovat sitten asia erikseen.

\\\\Takaperinjuoksu ja käsilläkävely mukaan yleisurheiluun.

#11
19.08.2004 09:54

Mukavaa katseltavaa näköradiosta, jos ei muuta tekemistä keksi. Positiivista on se, että myös pienempiä lajeja näytetään.

#12
J76
19.08.2004 10:12

Kaikki juoksut pitää katsoa. Ja sitten ne naisten urheilut, tosin kuulantyöntö ja painonnosto ei nyt oikein vielä ole säväyttänyt ;)

#13
19.08.2004 12:37

Täsmälleen! Kyllä pitäisi olla kilpailusääntö, joka kieltää miesuimarien verhoutumisen kokovartalokortonkeihin (esim. Ian Thorpe).
Onneksi aika monet ovat edelleen ymmärtäneet pitää vaatteet minimissä!

Uinti on ihan ykkönen seurailtava, mutta kyllä yleisurheilussakin näkynee silmille iloa. Odotellaan...

Seurasiko joku muuten naisten hyttyssarjan (48 kg) painonnostoa? Tuulessa heiluvat oljet nosti ihan sikana! Paitsi oli se voittaja-turkkilainen aika lihaksikkaan oloinen.

#14
19.08.2004 16:49

Minä en elättelisi kauheita toiveita naisten keihäässä, jossa taso on noussut viime vuosista aika reippaasti. Luultavasti 65-metrinen ei riitä edes mitalille. Miesten keihäässä tilanne on taas päinvastainen ja tulostaso on ollut kuluneen kesänä totuttua heikompi.

Ainakin uintia, ammuntaa, painonnostoa, koripalloa ja beach volleyta on tullut seurattua. Yleisurheilun alkamista tulee jo odoteltua kuumeisesti.

Suosikkiurheilija on tähän mennessä ollut koripalloilija Allen Iverson. Kaverilla on kyllä taitoa ja vauhtia vaikka muille jakaa.

#15
19.08.2004 17:42

Harmituttaa kun Piia Pantsu ei päässykään kehiin, eikä Kyra. Niitä olisin seurannu.

Kipeenä sohvalla loikoillessa puolikattelin avajaiset ja pariuimahyppelyt, ja tarkistin oliko miesten painonnostossa ketään kovia nostelijoita.

Aika olemattomiin on jääny seuraaminen, ei oikeen kiinnosta kuka on kasannu parhaan lääkecocktailin ja onnistuu sitte moottoripyöräilemään ittensä selitysten sankariks.

#16
19.08.2004 17:46

Uimahyppy on kyllä todella fyysinen laji. Treenaaminen ei todellakaan ole pelkkää ponkuilta hyppimistä. Siihen sisältyy monenlaista vartalonhallintaa, trampoliinihyppelyä jne. Se ehkä selittää uimahyppääjien sopivasti lihaksikkaat ja melko tasapuolisesti treenatun näköiset vartalot. Olen kuullut uimahyppyä verrattavan jopa telinevoimisteluun.

Olympialaisia tulee kyllä seurattua tiuhaan tahtiin. Kiinnostavimmat lajit ovat ehdottomasti uinti, uimahypyt, telinevoimistelu ja taekwondo.

Suosikkiurheilijoita on vaikea nimetä, mutta suosikkilajeista niitäkin ehdottomasti löytyy. Eniten taidan nyt odottaa noita miesten 3m uimahyppyjä ja naisten telinevoimistelua, jota on jo näkynytkin.

#17
19.08.2004 18:39

Minulle mieluisimpana lajina on ollut judo. Tosin Ylen järjettömät valinnat lähetysten suhteen ja ihan pihalla olevat selostajat hieman vesittävät iloa. En ymmärrä miksi pitää lähettää kolmen tunnin pyöräilyä, kun tarjolla olisi judon alkuotteluita. Sitten näytetään vain judon finaalit, jossa ottelevat kaksi väsynyttä matsaajaa, joilla on takana 5-6 kovaa ottelua muutaman tunnin sisällä.

Tieysti judo saisi muuttaa itse sääntöjään niin, että yhden sarjan matsit otettaisiin 2-3 päivän sisällä. Näinhän toimitaan esim. nyrkkeilyssä ja painissa.

Nuo uimareiden ja hyppääjien lajiin kuuluu tietty paljastava pukeutuminen. Siksi moni pitääkin heidän kroppaansa tosi hyvänä. Uskoisin, että suurimmalla osalla huippu-urheilijoista on ainakin yhtä timmi kroppa. Muistan Hesarissa joskus olleen kuva Hartsa Kirvesniemestä ilman paitaa ja piru että oli kova kunto. Toimittajakin totesi, että 30vuotta huipulla treenanneen ihmisen vartalo on hätkähdyttävä näky. Sitä vaan harvemmin ollaan ilman paitaa hiihtoladulla.

#18
20.08.2004 12:07

Siinä ei paljon maailmantilastot lohduta, jos pää ei kestä tärkeissä kisoissa.

Toisaalta, omat odotukseni OP täytti ja olen jälleen yhden askeleen lähempänä voittaa vedon siitä, että suomalaiset onnistuvat palaamaan mitaleitta kisoista. :-)

\\\\Turistit.

#19
20.08.2004 12:27

Miten niin ei pää kestä? Tuleehan niitä yliastumisia mestareillekin ja jos pohje kramppaa niin sitten se kramppaa.

Ja tohon turistikommentin jälkeen voisit laittaa oman moukarituloksesi.

#20
20.08.2004 12:36

Sä olet vissiin näitä turakaisia, joiden mielestä huippu-urheilijaa ei saa arvostella jos ei itse heitä pidemmälle/juokse nopeammin tms. Herää pahvi, niillä on tosi kyseessä!

Ja mitä nyt tuota OP Karjalaisen arvokisahistoriaa katsoo, niin kyllä se aika mollivoittoinen on, eikä siitä vieläkään miksikään muuttunut.

Kisoissa ovat turisteja kaikki, jotka eivät pääse kisoissa edes lähelle kauden parasta tasoaan tai lähtevät sinne asenteella: "Lähdetään nyt hakemaan vähän kokemusta sieltä!"

#21
20.08.2004 13:04

Joo, vähän hävettää noi Sieviset ja kaikki muut alisuoriutujat. Olis se ihan kiva, jos edes yhdessä lajissa olisi suomalainen edes finaalissa.

On se erikoista, kun selostaja kertailee, miten kovaa tasoa suomalaiset on ja kuinka on pärjätty vuonna papu ja urheilijat itse todistelevat olevansa tosi hyvässä kunnossa seuraavissa kisoissa tai joskus tulevaisuudessa.

Mä olen varmaan tajunnut jotain väärin, kun luulin että olympialaiset on ne pääkisat, joihin tähdätään. Mutta meillä ollaankin kunnossa ennen ja jälkeen kisojen...

#22
20.08.2004 13:14

Mut sen mä sanon, et silti tulee NOIN kolme mitskuu. HIRVI TAISTELE!

#23
20.08.2004 14:10

Huippu-urheilu on siellä olympiatasolla todella pienestä kiinni. Yleensä sijoitus 1-7 välillä voi olla vain hyvästä tuurista kiinni. Olympiavoitto vaatii toki aivan järjettömän määrän työtä, tahtoa ja lahjakkuutta. Ja sitähän löytyy muistakin urheiljoista.

Suomalaisten menestymättömyys voidaan selittää kahdella asialla.

1.Korkea elintaso. Eli ihmiset eivät helposti alistu siihen kovaan rääkkiin mitä menestyminen vaatii.

2.Urheilijoiden alhainen tulotaso verrattuna muuhun väestöön. Eli suurimmassa osassa lajeista et tule saamaan mitään rahallista korvausta vaivoistasi. Kaikki menee kuluihin ja joudut ottamaan vielä lisää velkaa. Monelle voi olla kova pala huomata olevansa 30-vuotias opiskelija, joka on maailman 10 parhaan joukossa lajissaan, mutta ilman arvokisamitaleja. Kun kavereilla on työ, tutkinto, varallisuutta ja perhe.. jne.. Ja sellainen urheilijaha ei ole "aapoille" mitää joka vain yrittää..

#24
20.08.2004 14:28

"Olympiavoitto vaatii toki aivan järjettömän määrän työtä, tahtoa ja lahjakkuutta."

Aivan oikein. Ja useasti tuntuu, että suomalaisilta urheilijoilta puuttuu juuri tuota tahtoa. Kisoihin pitää lähteä voittamaan, eikä "opettelemaan" tai "katsotaan nyt mihin sitä pystyy". Jos ei pärjää, on turha selitellä. Miksei vaan voi suoraan myöntää olevansa muita huonompi ja tarvitsevansa lisää harjoittelua?

Tyystin toinen asia on sitten se, että onko ammattiurheilu Suomen olosuhteissa mielekästä.


#25
20.08.2004 14:46

"Jos ei pärjää, on turha selitellä. Miksei vaan voi suoraan myöntää olevansa muita huonompi ja tarvitsevansa lisää harjoittelua?"

No mistä ihmeestä sinä tiedät, että se urheilijan kertoma syy on vaan "selitys", eikä niinkuin asia oikeastikin on?

Helposti kiinnitetään huomio vain suomalaisiin "alisuoriutujiin" ja sitten tehdään tuollaisia "tahtoa puuttuu" -analyysejä sen pohjalta. Viis siitä,e ttä Godina ei päässyt jatkokierroksille tai että Popov putosi finaalista. Alisuorittajia varmaankin.

Voiskohan tuohon mitalitason menestyksen puutteeseen vaikuttaa sekin, että suomalaisia on noi 5 miljoonaa ja joku muukin saattaa tavoitella niitä mitskuja tuolta? Ei varmaankaan, kyllä se on vaan tahdon puutteesta kiinni, selkärangattomia kun ovat nuo suomalaiset huippu-urheilijat.

Kas kun menestystähän on tosiaankin vain tuo kolmen parhaan joukossa olo. Hyvin on olympiahenki sisäistetty.

#26
20.08.2004 15:15

"Helposti kiinnitetään huomio vain suomalaisiin "alisuoriutujiin" ja sitten tehdään tuollaisia "tahtoa puuttuu" -analyysejä sen pohjalta. Viis siitä,e ttä Godina ei päässyt jatkokierroksille tai että Popov putosi finaalista. Alisuorittajia varmaankin."

No sittenhän kaikki on hyvin - meillä menee huonosti, mutta ei se haittaa, koska niin menee monilla muillakin. Hyvä ajatusmaailma.

"Voiskohan tuohon mitalitason menestyksen puutteeseen vaikuttaa sekin, että suomalaisia on noi 5 miljoonaa ja joku muukin saattaa tavoitella niitä mitskuja tuolta? Ei varmaankaan, kyllä se on vaan tahdon puutteesta kiinni, selkärangattomia kun ovat nuo suomalaiset huippu-urheilijat."

En missään vaiheessa puhunut pelkästään mitaleista. Se on tahdon puutetta ja ties mitä selkärangattomuutta, että kauden tärkeimmissä kisoissa jäädään kauas siitä tulostasosta, jolla on paukuteltu koko kesä. Karjalaisella tuon tason olisi pitänyt riittää kevyesti finaaliin, mutta alkueriin jäätiin.

Jos urheilija ei sen vertaa saa tsempattua, ettei olympialaisissa saa itsestään lähellekään parastaan irti, niin on siinäkin hyvin olympiahenki sisäistetty..Pääasia kuitenkin, että on selitys.

Voihan sitä taas kysyä, että miksi se jalka kramppaa juuri kauden tärkeimmällä hetkellä.

Ja ettei menisi ihan mollaamiseksi, niin on Suomella toki vastakkaisiakin esimerkkejä, kuten esim. Mikaela Ingberg viime vuoden MM -kisoissa. Ei tullut mitalia, mutta mimmi sentään heitti itsensä viidenneksi selkä propelilla. Ei tarvinnut selitellä.

#27
20.08.2004 15:47

"No sittenhän kaikki on hyvin - meillä menee huonosti, mutta ei se haittaa, koska niin menee monilla muillakin. Hyvä ajatusmaailma."

No sitten se on varmaankin sinun "ajatusmaailmasi". Koska minähän en noin sanonut, enkä sitä tarkoittanut. Tarkoitin sitä, että urheilijan mahdollinen alisuoritus kisassa ei kerro urheilijan "tahdon määrästä" tai edes mistään yleisestä suhteellisesta huonoudesta tai hyvyydestä mitään. Samanlaisia lipsauksia sattuu todella menestyneillekin urheilijoille.

Näitä tällaisia kaltaisiasi olympiakisojen asiantuntijoita mahtuu useita joka tusinaan. Teille on aina täysin selvää, millaista olympiakisoissa on
kilpailla ja jos suomalainen urheilija ei tee kauden parastaan isoissa kisoissa, kyseessä on henkilökohtainen loukkaus sinua kohtaan ja siksi sinulla on oikeus nimitellä ja naureskella.

Kaikki urheilijan omat puheet syistä, jotka ovat mahdollisesti johtaneet huonoon tulokseen, ovat mielestäsi vain "selityksiä". Sinusta vika on aina nimenomaan urheilijassa ja erityisesti ihmisenä. "Sen pää ei kestä" ja "miksi jalka kramppaa" - juttuja piisaa.

Mitse muuten jos Ingberg sitten ei yhtäkkiä pääsekään finaaliin? Onko hänen tahtonsa yhtäkkiä valunut viemäriin ja hänestä tullut liian vähän harjoitteleva selittelijä? Joillekin näyttää olevan mahdotonta käsittää, että ihan oikeasti muutkin kuin suomalaiset yrittävät koluta niitä mitaleja tosissaan ja kilpaurheilu nyt vaan tuppaa olemaan luonteeltaan sellaista, että urheilijat pannaan järjestykseen ja vain yksi ottaa kultaa.

Tuo vaatimus parhaasta tuloksesta kauden pääkisassa on kohtuuton. Toki siihen pitää pyrkiä ja varmasti suomalaisetkin tekevät parhaansa, että näin olisi, mutta he ovat kuitenkin ihmisiä. Ihmisen elimistö ei vaan aina tottele halutulla tavalla, vaikka kaiken tekisi "oikein". Sen takiahan sitä kilpaillaan, muuten olympiakisatkin voisi hoitaa ilman suorituksia ihan tilastopohjalta.

#28
20.08.2004 16:16

"Näitä tällaisia kaltaisiasi olympiakisojen asiantuntijoita mahtuu useita joka tusinaan. Teille on aina täysin selvää, millaista olympiakisoissa on
kilpailla ja jos suomalainen urheilija ei tee kauden parastaan isoissa kisoissa, kyseessä on henkilökohtainen loukkaus sinua kohtaan ja siksi sinulla on oikeus nimitellä ja naureskella."

En minä pitä sitä minään henkilökohtaisena loukkauksena, mutta totta munassa minulla on kaikki oikeus arvostella heidän suorituksiaan. Se on heidän työtään ja yleisöllä on oikeus vaatia heiltä hyviä suorituksia. Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin - vai miten se nyt menikään? :-)

"Tuo vaatimus parhaasta tuloksesta kauden pääkisassa on kohtuuton." En vaatinut kauden parasta, vaan vaadin edes lähelle samaa suoritustasoa, kuin kauden aikaisemmissa kisoissa. Jos Sievinen sanoo ennen kisoja olevansa alle kahden minuutin kunnossa, niin silloin yli 2.02 aika on alisuoritus. Samoin Karjalaisen kisakaaret olivat ennen olympialaisia 80 metrin luokkaa ja nyt 76 metriä - selvä alisuoritus mielestäni, oli syy mikä tahansa.

Jos Ingberg heittää karsinnassa 55 metriä ja valittaa kipeää sormea, niin aivan varmasti arvostelen hänen surkeuttaan ja ihmettelen miten niin pääsi käymään.

Jos "maksavana katsojana" haluan nähdä suomalaisurheilijoilta parhaita mahdollisia suorituksia, ei se tarkoita, että asettaisin itseni heidän yläpuolelleen jotenkin.

"Näitä tällaisia kaltaisiasi olympiakisojen asiantuntijoita mahtuu useita joka tusinaan."

Sinä sitten olet sellainen todellinen asiantuntija. Olet varmasti urheillut paljon ja todella tiedät mitä "meiltä urheilijoilta" vaaditaan.. hohhoijjaa...

#29
20.08.2004 17:00

"Ja mitä nyt tuota OP Karjalaisen arvokisahistoriaa katsoo, niin kyllä se aika mollivoittoinen on, eikä siitä vieläkään miksikään muuttunut."

Minusta OP:n arvokisahistoriaa ei voi missään nimessä kutsua mollivoittoiseksi. Ainoa epäonnistuminen ennen tätä oli edelliset olympialaiset Sydneyssä. Muissa kisoissa hän on heittänyt omalla tasollaan tai paremmin ja ollut yleensä loppukilpailussa (99, 01, 02). Viime vuonna hän oli MM:ssä 14. Hän oli silloin tilaston 15, joten suoritus oli aivan normaalitasoinen.

Yleisön odotukset ovat usein hieman liian korkealla. Vasta tänä vuonna oli realistista odottaa OP:lta mitalia, vaikka käytännössä sitä on tehty Sydneyn olympialaisista saakka.

#30
20.08.2004 17:27

"Sinä sitten olet sellainen todellinen asiantuntija."

En ole, mutta enpä esiinnykään kuin tietäisin millaista olympiakisoissa urheilu on. En esimerkiksi "analysoi" oman tasonsa alle suoriutuvien urheilijoiden tahtotasoja, harjoittelumääriä tai "selityksiä" ikään kuin tietäisin asioiden muka "oikean laidan".

"Olet varmasti urheillut paljon ja todella tiedät mitä "meiltä urheilijoilta" vaaditaan.. hohhoijjaa..."

Sä olet vissiin näitä turakaisia, joiden mielestä huippu-urheilijan arvostelijaa ei saa arvostella jos ei itse ole urheillut paljon tms. Heh.

#31
20.08.2004 17:37

Eihän nyt yksittäisen urheilijan suorituksesta voi kovin kummoisia johtopäätöksiä vetää, mutta kun katsotaan kokonaisuutena suomalaisten suorituksia, niin jossain kyllä mättää. Ensinnäkin todella harva suomalainen on pystynyt kauden parhaaseensa olympialaisissa, vaan parhaasta tulostasosta on jääty todella kauaskin. Aika suuri osa kaikista urheilijoista kuitenkin pyrkii tekemään kauden parhaan suorituksen juuri kauden pääkilpailussa ja varsin suuri osa myöskin pystyy siihen tai ainakin hyvin lähelle. Miksei sitten suomalaiset?

Toinen asia on sitten se, että kun suomalaiset on aikaisemmissa kisoissa keränneet mitaleja roppakaupalla, niin miksi niitä ei enää nykyään tule? Siitä ei kuitenkaan ole kovin kauaa, kun joka olympialaisista tuli ainakin 10 mitalia. Nyt ei tule edes pistesijoja.

Eli kyllä tässä on mielestäni ihan aiheellista kysyä, että missä mättää, vaikka yksittäistä urheilijaa onkin turha alkaa osoittelemaan.

#32
20.08.2004 18:15

"Aika suuri osa kaikista urheilijoista kuitenkin pyrkii tekemään kauden parhaan suorituksen juuri kauden pääkilpailussa ja varsin suuri osa myöskin pystyy siihen tai ainakin hyvin lähelle."

Oletko varma että näin on? Siis että suuri osa onnistuu. Oikeasti, en tiedä, mutta ajattelin, että tässä voisi olla kyseessä "näköharhakin". Kun esiin nousevat aina juuri ne onnistujat, eikä muiden kuin suomalaisten epäonnistujien suorituksista juuri puhuta, niin saattaa ehkä jäädä semmoinen kuva.

"Toinen asia on sitten se, että kun suomalaiset on aikaisemmissa kisoissa keränneet mitaleja roppakaupalla, niin miksi niitä ei enää nykyään tule?"

No urheilulajien kirjo on kasvanut valtavasti ja tämä ilmiö tuntuu vauraassa, mutta vähäväkisessä Suomessa enemmän kuin ehkä keskimäärin. Jalkapallo ja jääkiekko rohmuavat todennäköisesti enemmän harrastajia kuin aiemmin, jolloin yleisurheilu ja hiihtolajit olivat "in".

Ammattilaisurheilu on levinnyt melkein lajiin kuin lajiin ja ylikansallisten sponsoriyritysten tulo rahoittamaan urheilijoita on vähentänyt vauraiden maiden etumatkaa köyhiin maihin. Väkilukuun suhteutettunahan Suomen ei varmaankaan pitäisi saada edes niitä pistesijoja.

Ja tietysti Kiinan tulo mukaan on sekoittanut pakkaa aika lailla. Näyttää johtavan mitalitaulukkoa nytkin.

#33
20.08.2004 20:42

mut oli millin tai kaks yliastuttu, ei sitä oikein ees huomannut. Nyt kävi kyl huono tuurikin. Toivottavasti onnistuu kotikisoissa.

#34
20.08.2004 20:47

Parasta silmänruokaa on voimistelu, uinti ja pikamatkat. Kokopuvut eivät haittaa. Ne jopa näyttävät paremmilta.

Kipeänä kun olen ollut niin on tullut seurattua runsaasti

Olen Aapon kanssa samaa mieltä uintilajien liian suuresta määrästä. Riittävä määrä olisi tämänkaltainen: 50m, 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m ja muutama viesti päälle.

#35
20.08.2004 20:52

Sanoisin että tämä Suomen huono menestys ei ole tullut yllättäen, vaan tämä on ollut nähtävissä jo pitkään. Suomessa on suuria puutteita urheilijoiden harjoitusmahdollisuuksien järjestämisessä ja myöskin urheilijan taloudellisen turvan rakentamisessa. 1000e kk on hyvä alku, mutta tämän tuen voi menettää todella helposti(sievinen) ja aloitteleviiel huippu-urheilijoille ei edes ole mitään tukea olemassa.

Sanoisin, että Suomen tulisi järjestää samantyyppinen järjestelmä kuin USA:lla on jossa siis yliopistoihin saadaan koottua lajiensa huiput opiskelemaan ja treenaamaan stipendien turvin. Käytännössä tämä ei merkitsisi suurta muutosta nykyisiin malleihin. Taloudellisestikin se olisi vain pieni lisäys. Tahtoa radikaaliin muutokseen vain puuttuu..

#36
21.08.2004 13:10

http://www.iltalehti.fi/2004/08/20/jouko2.jpg

#37
Eos
21.08.2004 20:46

Minä olen osunut telkkarin ääreen pääasiassa silloin kun vuorossa on ollut pariuimahyppyä tai painonnostoa. Nyt olen oppinut jo esim. termin "etäisyys altaan reunasta". Aina oppii uutta. Ammatillisessa mielessä olen huolestunut naispainonnostajien ihoista, ne kun näyttävät 15- vuotiaan murkkupojan ihotyypeiltä. Huolensa kullakin.

Ja minullakin on sellainen mielikuva, että kauden paras ei monella ajoitu oikein, mutta enhän minä kyllä mikään asiantuntija ole...

#38
21.08.2004 21:14

"Hieronta vei voimat!" Kirsi Valasti kävi kilpailusuoritusta edeltävänä päivänä uudella hierojalla, joka hieroi huonosti ja jalat tulivat liian raskaaksi.

"Muovipussi tuhosi mitalihaaveet!" Sari Multalan peräsimeen tarttui muovipussi ja hän jäi lähdön toiseksi viimeiseksi henkisesti lyötynä.

"Ruuvi oli löysällä!" Ampuja Yli-Kiikalla yksi piipun etupainon ruuveista oli huonosti kiinni ja myös tuuli haittasi ikävästi.

"Kuumeinen Manninen putosi jatkosta!"

etc.

Tämä ei sitten ole irvailua, ainoastaan ihmettelyä, miksi ihmeessä melkein jokaisella suomalaisella käy niin hirmuisen huono tuuri ja ruotsalaispirut ne vaan tuurilla porskuttaa..

Ei se Klüft oikeesti ole edes hyvä... ;)

#39
21.08.2004 23:47

Tänään oli jälleen ilo katsella olympialaisia, kun raskaan sarjan naispainonnostajat astelivat lavalle.

"Ammatillisessa mielessä olen huolestunut naispainonnostajien ihoista, ne kun näyttävät 15- vuotiaan murkkupojan ihotyypeiltä. Huolensa kullakin."

Saman olen huomannut minäkin. Tokihan noilla naikkosilla on luonnostaankin varmasti korkeat testosteronitasot.

#40
22.08.2004 00:36

"Sanoisin, että Suomen tulisi järjestää samantyyppinen järjestelmä kuin USA:lla..."

Minä sanoisin, että pois vaan kaikki rahalliset tuet. Johan rupeis tulosta syntymään, jos kisamatkoilla täytyisi vielä pärjätä omilla eväillä. Ravintolaan pääsisi finaaliin selviytyjät. Syödäkseen ihminen tekee mitä vain ja saa siihen jostain voimiakin, kuten Selviytyjissä.

#41
22.08.2004 10:05

"Tänään oli jälleen ilo katsella olympialaisia, kun raskaan sarjan naispainonnostajat astelivat lavalle."

Minä taas katselin samaa finaalia tuntien sisällä jotain pelon ja kunnioituksen sekaisia tunteita. :O Kiinan "tyttö" pisti sitten ME:n uusiin lukemiin...

#42
Eos
22.08.2004 14:58

"Saman olen huomannut minäkin. Tokihan noilla naikkosilla on luonnostaankin varmasti korkeat testosteronitasot."

Niin, toivottavasti luonnostaan...Tietysti ravinnolla voidaan vaikuttaa näihinkin asioihin.

Oletteko miehet tulleet ajatelleeksi, millaisia seksipetoja testosteroni tekeekään näistä "tytöistä"?

#43
Eos
22.08.2004 14:58

"Saman olen huomannut minäkin. Tokihan noilla naikkosilla on luonnostaankin varmasti korkeat testosteronitasot."

Niin, toivottavasti luonnostaan...Tietysti ravinnolla voidaan vaikuttaa näihinkin asioihin.

Oletteko miehet tulleet ajatelleeksi, millaisia seksipetoja testosteroni tekeekään näistä "tytöistä"?

#44
Eos
22.08.2004 14:59

Kertaus on opintojen äiti...

#45
22.08.2004 16:35

Niin siinä sitten kävi, että mies, josta kukaan ei ole ikinä kuullutkaan, saavutti hopeaa lajissa, josta juuri kukaan ei tiedä mitään.

Yhtä kaikki, hieno saavutus - onnea Kemppaiselle hopeamitalista!!

Vaviskaa Kainuun puput ja jänikset.. ;-)

#46
22.08.2004 16:38

Jesh! Ei jääty kokonaan ilman midaljonkeja! Hyvä Kemppainen!

#47
22.08.2004 16:39

Kemppainen /palvo/ JEEEEE!!!

#48
22.08.2004 17:55

Niin, Kainuuhan on melkein Savoa, joten käytännössä voitto tuli Iisalmeen! :D

#49
22.08.2004 19:56

tuota biitsiä kattelisin jos vaan joku viittis näyttää sitä niin että työssäkäyväkin voisi ihailla näyttäviä suorituksia. Ja toki normaali lenttiskin kiinnostaa. Miettikääs muuten millaista ois olla 214cm pitkä nainen (tuo tais olla joku koripalloilijatar). Ei se aina oo helppoo ;)

#50
22.08.2004 19:56

Marginaalilajit rules!

#51
22.08.2004 19:58

"Vaviskaa Kainuun puput ja jänikset"

Nimenomaan näin, nuo skeet-ampujat ovat tosiaan varsin tarkkoja poikia ampumaan matalalla lentäviä jäniksiä.

#52
22.08.2004 20:36

Huh, naisten maratooni oli aikas /drool/ 35 astetta varjossa, melekosia sissejä nuo mimmit! Paulaparka vaan harmittaa. :(

Lyyti

#53
22.08.2004 20:55

Kyllä oli todella äärimmäiset olosuhteet naisten maratonilla, ja jännä juoksu, jonka seuraamista loppupuolella kyllä tehokkaasti pyrittiin vaikeuttamaan mm. näyttämällä välillä M. Greenin verryttelyä ym. "oleellisia" alkueriä...

Myös minua surettaa Radcliffin kohtalo: hänelle olisi kyllä suonut mitalin.

Vaikuttavinta koko kisassa oli kyllä jenkki Kastorin jälkimmäinen puolikas ja nousu pronssille. -Mitä olisikaan voinut tapahtua jos hän olisi aloittanut vauhtinsa kiristyksen muutamaa kilometriä aiemmin..?

Saattavat olla Holmen ja Utriainen (ja moni muu) ihmeissään jos ja kun äijien maralla keli on samaa luokkaa.

#54
22.08.2004 21:29

"Oletteko miehet tulleet ajatelleeksi, millaisia seksipetoja testosteroni tekeekään näistä "tytöistä"?"

Tuolla ei liene käytännön merkitystä, kun neitejä katselee. Ohitan tässä nyt "kaikki meistä ovat kauniita"- ja "sisäinen kauneus ratkaisee"-höpötykset.

Suomlaisten pitäisi todella satsata noihin marginaalilajeihin, kun meitä ei ole kuin 5 miljoonaa. Kun tuolla Kiinassa nyt ollaan alettu harrastamaan näköjään kaikenlaisia lajeja, niin ennustan, että 20 vuoden päästä kaikki mitalit menevät kaikissa lajeissa kiinalaisille.

#55
22.08.2004 21:45

Niinpä, ja kyllähän ne testot vaikuttaa ehkä enempi haluihin kuin suoranaisesti taitoihin, eli eiköhän ihan tavistytökin kelpaa sänkypuuhiin edelleen ;)

Lyyti

#56
22.08.2004 21:48

No joo... Olympialaisistahan tässä piti puhua eikä seksistä (taas) Pysytelläänkö aiheessa? ;)

Lyyti

#57
22.08.2004 22:29

Loistava kisa kaimamieheltä ja näin on sitten vihdoinkin Suomen mitallitili avattu. Oletteko muuten muut huomanneet millaisia viilipyttyjä nuo ampujat näin yleisesti ottaen ovat? Itse varmaan tuulettaisi olympiamitallia aika tavalla, mutta ainakin näkemilläni mitalliampujilla ainut tuuletus oli vieno hymy tai hurjimmat tuulettajat jopa yltyivät nostamaan toisen kätensä ylös ja vilkuttamaan pari kertaa yleisölle... :D

#58
22.08.2004 22:46

Mietin ja pohdin, miten sitä saataisiin Suomi takaisin mitalikantaan kiinni ja sain kunigasidean. Suomen kauniin naiset voisivat alkaa vonkaamaan jenkkiuimari Michael Phelpsiä. Eihän kaveri isoin korvineen oli kovin houkutteleva saalis, mutta jos joku suomalainen kaunokainen saisi houkuteltua kaverin siipakseen ja mukaan Suomen uimajoukkueeseen, olisimme jo näissäkin kisoissa kymmen parhaan maan joukossa mitalitaulukossa. Suomen naiset, alea jacta est.

#59
22.08.2004 23:31

Naiset saavat vapaasti vonkailla Phelpsiä, mutta kyllä tämä Suomen mitalisaaliin kasvattaminen on mielestäni koko kansan pyhä tehtävä.

Itse ilmoittaudun vapaaehtoiseksi vonkaamaan olympiakomitean rahoituksella ainakin spritteri Ivet Lalovaa, seiväshyppääjä Katerina Badurovaa ja selkäuimari Stanislava Komarovaa. Urheilullisista syistä, tietenkin.

#60
23.08.2004 00:34

Onks urheilulliset syyt samaa kuin akateeminen mielenkiinto?

#61
23.08.2004 00:46

Ei ihan. Akateeminen mielenkiinto on sitä mitä mä tunnen mun duunipaikan lounasravinteleissa pyöriviä biotiedeopiskelijatyttösiä ja tietysti Anu Kontulaa kohtaan.

Kyllä ne ilmiöt sukua on toisilleen.

#62
23.08.2004 01:22

"Niinpä, ja kyllähän ne testot vaikuttaa ehkä enempi haluihin kuin suoranaisesti taitoihin, eli eiköhän ihan tavistytökin kelpaa sänkypuuhiin edelleen"

Kaikki kunnia tavistytöille, mutta kyllä olympiaurheilijoiden vartalonhallinta, koordinaatio ja liikkuvuus ovat keskimääräistä tavistyttöä paremmat. En tosin osaa sanoa onko noista ominaisuuksista pätkääkään hyötyä sänkypuuhissa. Helposti voisi kuvitella, että olisi.

Niin tai näin, eiköhän sitä makuuhuonekaluston kestävyyttä testailisi silti mieluummin tavistytön kuin raskaan sarjan supertestopainonnostajan kanssa.

#63
23.08.2004 08:09

"Niin tai näin, eiköhän sitä makuuhuonekaluston kestävyyttä testailisi silti mieluummin tavistytön kuin raskaan sarjan supertestopainonnostajan kanssa."

Niin, tässähän on siis oletuksena, että se painonnostaja sattuu olemaan riittävän huomaavainen kysyäkseen mielipidettä. Minusta näytti siltä, että niihin raskaan sarjan nostajien seurassa on hyvä pitää mielessään mitä kannattaa tehdä kohdatessaan raivostuneen gorillan. Ja vastaushan on, että mitä ikinä tahansa se gorilla sattuu haluamaan.

Olivat he vaan sen verran raamikkaita misukoita.

#64
23.08.2004 08:41

"Kaikki kunnia tavistytöille, mutta kyllä olympiaurheilijoiden vartalonhallinta, koordinaatio ja liikkuvuus ovat keskimääräistä tavistyttöä paremmat."

Toki, mutta nyt puhuttiin 135-kiloisista painonnostajista, jotka eivät välttämättä ihan kamalan ketteriä ja kestäviä ole...

Mutta niin tai näin, mä ainakin nostan hattua noille pimuille, aikamoiset kilomäärät nostetaan ilmoille tuosta vaan! /drool/

Lyyti

#65
23.08.2004 08:41

"Suomen kauniin naiset voisivat alkaa vonkaamaan jenkkiuimari Michael Phelpsiä"

No jos nyt ihan olympiamitalit on kyseessä niin saattasin pystyä "uhrautumaan" vonkaamaan Phelpsiä, edellyttäen, että se riisus sen haalarinsa... Aika kiva kroppa niillä uimareilla...


:)

#66
23.08.2004 08:41

Tai no ihan tuosta vaan, ehkä ne on joskus vähän salaa treenannu? /ujo/

#67
23.08.2004 08:55

"..painonnostajista, jotka eivät välttämättä ihan kamalan ketteriä ja kestäviä ole... "

Painonnostajat ovat kyllä painoluokasta riippumatta aikamoisia vieteriukkoja/akkoja, joten ketteryyden puutteesta heitä on turha syyttää. Kestävyys on tietysti sellainen ominaisuus, josta ko. lajissa tingitään räjähtävyyden sijaan.

#68
23.08.2004 09:17

Me järjestettiin kaveriporukassa ihan omat ölympialaiset, ei tarvinnut telkan edessä istua, vaan itse kirmailla radalla ja nauttia suuresta urheilujuhlan humusta kavereiden kanssa. Palautusjuomat oli tietysti tärkeä osaa kisaa. Ja lajitkin oli aika mielikuvituksellisia. Ketteryyttä ja kestävyyttä riitti aamuun saakka. Komeita mies- ja naisvartaloita oli esillä tietysti. Meillä oli huippuhauskaa ja palkintojakin saatiin, minäkin :). Suosittelen muillekin.

#69
23.08.2004 10:50

"Mietin ja pohdin, miten sitä saataisiin Suomi takaisin mitalikantaan kiinni ja sain kunigasidean. Suomen kauniin naiset voisivat alkaa vonkaamaan jenkkiuimari Michael Phelpsiä."

Eiks Hanna-Maria vois iskeä sen ja sitten syntyis hyviä jalostettuja uimareita kisaamaan Suomen puolesta tulevaisuudessa... Ja sitten vaikka Eeva Saarinen voisi ottaa uimarinjalostustehtäviin Thorpen.

Mullekin kelpais toi jälkimmäinen, mutta ei kai se hyödyttäisi, kun olen huono uimari ;-]

#70
23.08.2004 12:43

Tässähän tuntee itsenä ihan Kari Salmelaiseksi, kun järkkäilemme Suomen uimareille miesseuraa..

Julkinen pahoitteluni muuten niistä lukuisista kirjoitusvirheistä, jotka eksyivät edelliseen viestiin. Tuli vähän kiire postailla viestiä ja en ehtinyt lukemaan sitä jne seliseli mussunmussun... ;-)

#71
23.08.2004 19:05

Ja mä voisin olla sitte se napiksen wanna-be-laulaja-en-muista-nimeä-blondi-juontajapari. Tai sitten vanha kunnon mykkä pianisti-Kaitsu.

Hitsiläinen, kävi hassut äsken lenkillä. Imuroin sisäänhengittäessä toiseen sieraimeeni jonkun suuren elävän jonnekin syvyyksiin eikä se tullut pois vaikka kuinka räin... Proteiinilisää nenän kautta annosteluna.

Ja tämähän ei tähän aiheeseen liittynyt mitenkään. Tai voisihan sitä miettiä, onko olympiaurheilijoille koskaan käynyt niin? Ainakin Sievinen on ehkä voinut saada kärpäsen nenään ja hävitä kilpailun.

#72
23.08.2004 19:51

Ja tähän väliin vähän silmäniloa!!

http://katso.fi/starat/kuvagalleria/article114773.html

#73
23.08.2004 21:22

"Ainakin Sievinen on ehkä voinut saada kärpäsen nenään ja hävitä kilpailun."

Muahahhaa. Tuossapa olisikin selittelyjen kuningasainesta.
"Joo, hyppäsin altaaseen ja meni kärpänen nenään."
Mahdollista tosi, mutta kuitenkin...

#74
23.08.2004 23:25

tai vaikka suurmalluainen tai muu vesihyönteinen

#75
24.08.2004 21:44

Joona Puhakka.../drool/

#76
24.08.2004 22:10

Allyson Felix.. /drool/

Kerrankin naispikajuoksija, joka ei ainakaan näytä doping aineiden kyllästämältä..

#77
24.08.2004 23:00

Juoksija(tar) Ana Guevarassa on jotain tosi pelottavan miehekästä... Äänikin taisi olla varsin matala.

#78
26.08.2004 18:45

kirjoitin:
"Itse uskoisin, että painista voisi tulla mitali. Ahokas ja Yli-Hannuksela ovat saaneet treenata pitkään ja rauhassa näihin kisoihin paikan varmistuessa jo aikoja sitten.


Voihan näissä marginaalilajeissa, kuten purjehdus tai joku ammunta tulla yllätys mitalikin."

aika hyvin tiesin.. hyvä minä! yli-hannuksela hävisi finaalin niukasti Kirgiisialaiselle Jetille eli tavallaa on maailman paras ihminen painimaan.

Onnea Todella Kovalle Äijälle!

#79
26.08.2004 19:15

Simppa:
Hyvin veikattu. Tähän osuu vanha viidakon sanonta "Kuka se simpanssin hännän nostaa, ellei simpanssi itse". ;D

#80
26.08.2004 19:22

Hieman jäi hampaankoloon tuossa finaalissa se, että apinamies sai jotenkin helpon oloisesti ne neljä pistettä heti kärkeen ja sen jälkeen oli melkoisen laimea paini, eikä Markolla hirveästi paikkoja ollut kuittaamiseen. Ymmärtäähän tuon, kun kovia paineja jo tänään pari alla, ettei kulkenut. Jokatapauksessa siis todella hieno suoritus!

Seuraaviin Olympialaisiin kannattaa Suomen lähettää pelkkiä Markoja, kun nuo noin hyvin näyttävät menestyvän. :-)

Vielä kun saataisiin maistraateilta keihäsmiehille etunimen pikavaihto tilattua, niin kolmoisvoitto olisi taattu! =D

#81
26.08.2004 21:36

Yeh, paini on jotenkin kunnioitusta herättävä, alkuvoimainen laji. Loppuottelu rosvon näköisine uzbekkeineen jäi valitettavasti näkemättä, mutta näin kyllä kuinka Yli-Hannuksela viskoi hintelämpää sveitsiläistä. Hienoa!

Mitäs arvelette finaaliin päässeen melojan Jenni Honkasen mahdollisuuksista? Osuin joskus vahingossa ko. melojan sivuille, hän pitää nettipäiväkirjaa osoitteessa www.jennihonkanen.com

#82
26.08.2004 21:39

jennin motto on "kipu on kaveri"...

#83
29.08.2004 22:53

Olipa hienot olympialaiset ja näin Suomen molemmat mitalit suorassa lähetyksessä. Tänään miesten maratonilla yllätti se miten yksi katsojista syöksyi johdossa olevan juoksijan kimppuun. Onneksi rytäkässä ei käynyt sen pahemmin.

#84
30.08.2004 08:56

Hieman jo mietityttää, oliko Suomen alhainen menestystaso suunniteltu juttu. Ne, joilta odotetaan menestystä, vetävät todella alakanttiin tai normaalitasoa, mikä ei tuota mitalia. Sitten pari kutkuttavaa kullanodotusta, joista nuoremman kohdalla on mahdollista kirkastaa mitalin väri vielä Pekingissä tai jopa myöhemmin. Ja osalla sympaattisia urheilijoita mukavaa tasoia tai jopa hieman odotettua parempaa suoritusta. Moinen "Huonoin saavutus olympiahistoriassamme" -shokkihoito voi olla todella kokeilemisenarvoinen toimenpide haluttaessa rajua uudistusta huippu- ja kilpaurheilun toimintaperiaatteisiin. Saas nähdä kuinka käy.

Itselle tuli aika kummallinen olo, kun suomalaisten suoritusten sijasta jännitti, kuinka miesten korkeushypyssä käy, ylittyykö 7000 pistettä naisten 7-ottelussa, voittaako norski soudussa ja melonnassa ja kestääkö norskin pyörä kisan loppuun asti. Tai tuuletti rajusti kun ruotsalaiset voittavat kajakkikaksikon ja tanssi ympäri olohuonetta, kun danskit voittivat rankkarikisan.

#85
30.08.2004 09:30

Tapani Ilkka sanoi haastattelussa että eniten parannusta tarvitaan nuorten urheilijoiden valmennukseen. Omavalmentajia on liian vähän ja nuorten kontaktit valmentajaan ovat liian harvassa. Ruotsissa laitetaan nuorten valmennukseen yli viisinkertainen summa rahaa. Nuoret urheilijat ovat kuitenkin juuri niitä tulevien vuosien mestareita jos niin halutaan.

Minusta kuitenkin tuo kaksi hopeamitalia Suomelle on ihan tyydyttävä saavutus kun ottaa huomioon miten korkealla kansainvälinen taso on kaikissa lajeissa. Keihäästä ja kuulantyönnöstä olisi toki toivonut parempia tuloksia.

#86
31.08.2004 09:10

Moro protskulle pitkästä aikaa :)

Jyrki on oikeassa, että nämä taisivat olla Suomen heikoin tulos koko olympiahistoriassa. Jos Suomen mitalleja vertaa rakkaisiin naapureihimme, niin aika synkältä näyttää. Norja 6 mitallia (5K ja 1P), Ruotsi 7 mitallia (4K, 1H, 2P), Tanska 8 mitallia (2K, 6P).

Hauskana detaljina sellainen seikka, kun väki itki siitä, että ei 5,2 miljoonan kansalta voi vaatia kohtuuttomia. Intia sai tasan yhden hopeamitallin ja siellä väki määrää ei enää kohta lasketa miljoonina vaan miljardeina. Joten kyllä tämä piskuinen Suomi sentään vaan pesi ison Intian.. nih.

#87
31.08.2004 15:49

Ei niitä ruotsalaisiakaan niin kovin montaa milliä enempää oo kuin meikäläisiä...

#88
31.08.2004 16:14

Sanonko mää mitä miältä mää olen ruottalaasista?! Sanonko, häh!

Ei vaan, kisat olivat ja menivät. Jotkut onnistuivat, jotkut eivät. Ne, jotka eivät onnistuneet, tietävät, että töitä on tehtävä rutkasti lisää. Ne, jotka onnistuivat, tietävät, että töitä on tehtävä lisää, että taso pysyy seuraaviin karkeloihin. Urheilussa kun ei ikinä tule valmista. :) Onneksi olkoon vaan kaikille niille urheilijoille, jotka suoriutuivat urakastaan yllättäen itsensä ja muut - tuli mitalia palkaksi tai ei. Ja niille, jotka eivät onnistuneet tuomaan parasta esiin itsestään - ensi kisoissa sitten uudestaan. :)

#89
01.09.2004 21:08

Itteeni ihmetytti muutaman lehtimiehen kirjoitus. Vertasivat omaa työtään urheilijan työhön tyyliin: "Jos itse toimisin työpaikallani niin kuin ko urheilijat, niin saisin kenkää." Tällä tarkoitettiin kaikkia selityksiä joita urheilijat antoivat epäonnistumisien syyksi.

No...en tiedä tarkkaan, mutta luulisin, että lehtialallakin on kansainvälisiä kilpailuja. ainakin Hesari on voittanut jotain joskus. En ole törmännyt kilpailuihin jossa esim. iltasanomat olisi pärjännyt kansainvälisesti.

Jos samaa mittaria käytettäisiin iltapäivälehdille kuin ko. lehtien kolumnistit odottivat urheilijoilta..niin kaikki lehdistössä saisivat saada kenkää.

kirjaudu sisään jos haluat vastata