uudet kolesteroli suositukset

92558
13. elokuuta 2004 17:53

Eli ns.riskiryhmille uusi tavoiteraja on alle 4,5 kokonaiskolesteroli.
Tuntuu aika hätävarjelulta,varmaankin vaan muutama prosentti riskiryhmän ihmisistä pääsee tuohon ilman lääkkeitä.

Lääketehtaat ja lääkärit ovat tietty mielissään,ja kasvis-steroli tuotteiden valmistajat.

Voiko yksittäinen henkilö kieltäytyä lääkityksestä jos ruokavaliosta huolimatta hänen arvonsa jää esim.5.een?

Vastaukset: 6

#1
13.08.2004 18:10

Pakko ei kai ole muuta kuin kuolla. Ei sitä onneksi ole sellaista valvojaa, joka kyttää haetko ne lääkkeet apteekista tai syötkö ne.

#2
13.08.2004 19:25

"Voiko yksittäinen henkilö kieltäytyä lääkityksestä jos ruokavaliosta huolimatta hänen arvonsa jää esim.5.een?"

Totta helvetissä voi. Käskee vain sen doktorin työntää pillerit **********. Vaikka Suomi onkin melkoinen poliisivaltio, niin joitain oikeuksia sentään on vielä jäljellä.

#3
13.08.2004 19:38

Kyllähän sitä saa kieltäytyä vaikka elvytyksestä jos huvittaa, joten mikseipä lääkkeistä. Melkoinen salaliittoteoria, tokkopa ihan pelkästään lääkefirmojen mieliksi tuota on keksitty - tai mistä minä tiedän, olen jo aivopesty. Puhdasta tuli.

#4
14.08.2004 00:03

Asiaa voidaan takastella myös puhtaasti terveystaloudelliselta kannalta. Hoitorajaa laskemalla ehkäistään ennalta muutama sata ennenaikaista aivo/sydänperäistä äkkikuolemaa tai muuta vähemmässä määrin invalidisoivaa tapahtumaa.

Säästyy operatiivista kapasiteettia, sairaalapäiviä ja kuntoutustukea. Kaikki hyötyvät, koska me veronmaksajathan ne slaagit lopulta kustannetaan.

Aikaisempi lääkehoidon aloittamishetki kasvattaa luonnollisesti lääkemenoja ja kasvattaa painettta nostaa sairasvakuutusmaksuja = nostaa veroja, mutta nettohyöty lienee kuitenkin haittoja suurempi.

Konservatiivisen hoidon ja ennalta ehkäisyn merkitystä tullaan varmasti korostamaan entisestään, joten kasvisvoittoisen kokojyväviljaa, kalaa ja kasviöljyjä alkaa näkyä suomalaistenkin ruokapöydässä nykyistäkin enemmän. Ja kodin eteisestä löytyä yhä useammin ne kävelysauvat.

Terveyshän on lopulta aika henkilökohtainen juttu, joten jokainen päättää tietenkin itse maksaako todellakin vaivan.

Aapo

#5
15.08.2004 11:09

"Asiaa voidaan takastella myös puhtaasti terveystaloudelliselta kannalta. Hoitorajaa laskemalla ehkäistään ennalta muutama sata ennenaikaista aivo/sydänperäistä äkkikuolemaa tai muuta vähemmässä määrin invalidisoivaa tapahtumaa."

Mahtaakohan asia olla todellisuudessa noin?

Miten se että kolesteroliraja lasketaan tavoittamattomiin laskee kuolleisuutta mainitsemissasi tapauksissa ?
En usko että tuosta on mitään näyttöä.Se että kolesteroli on selvästi korkea on eri juttu.

Jotenkin tämäkin päätös on nykyajan tyyliä noudattava.Siis sillätavoin että me syömme yhä enemmän ja aikaisemmin lääkkeitä,joko sairauksiin tai "ehkä myöhemmin ilmenevien"sairauksien ehkäisyyn.

#6
16.08.2004 14:41

Minäkin epäilisin, että Aapon matematiikka pettää. Lääkekulut ovat niin isot, ettei muutama pitkälti hypoteettiinen hoitopäiväsäästö tuo millään takaisin?

kirjaudu sisään jos haluat vastata