miten häivyttää arpi?

87316
18. kesäkuuta 2004 21:46

eli ongelmana suht iso arpi. Miten saa peitettyä parhaiten (muuten kuin vaatteilla) ja pystyykö mitenkään häivyttämään pysyvästi?

Jostain (jenkki) lehdestä luin että on olemassa jotain laastareita tmv jota pidetään arven päällä ja arpi tulee siistimmäksi. Saako suomesta ja toimiiko?

Vastaukset: 11

#1
19.06.2004 00:15

Siis minkälainen arpi on kyseessä? Onko se kuoppa, vai kohouma?

Kohoumaan tehoaa kortisoni ja kuoppaan esim. neulalla pistely (needling) tai trikloorietikkahappo (tca). Onhan niitä muitakin keinoja (laser, erilaiset täyteaineet jne...).

#2
19.06.2004 14:25

kohouma

#3
19.06.2004 19:57

Ooorrati, eli se on ikään kuin keloidi-tyyppinen arpi. Eli kortisonia peliin.

Täältä http://acne.org/messageboard/ löytyy asiantuntemusta näistä asioista tuolta scar forumin puolelta, jos enklanti sujuu.

#4
21.06.2004 11:40

Itselläni on kivat arvet molemmissa polvissa rullaluistelun (=lue kaatuilun) jäljiltä ja en pistäisi pahakseni jos joku kertoisin jonkin ihmeaineen joka räjäyttäisi ne pois! ;)
Mulla siis arvet ei ole koholla, muuten vaan rumia, pigmenttivikaa...

Mutta toisaalta, kuten lääkäri totesi "Ei se muutama kolo komeassa haittaa"! ;)

Ja en tahdo kuulla huomautuksia polvisuojien käytöstä ps :D

#5
21.06.2004 12:50

Se laastarihommeli on käsittääkseni ideoitu peitettäväksi vielä meikillä, pelkällä iholla sen laastarin huomaa. Toimivuus riippunee siitä missä päin arpi sijaitsee (ilmeisesti ei kasvoissa, jos vaatteilla peittäminen on yksi vaihtoehto....tai niin noh, miksei). Arpia saa muutenkin aika tehokkaasti meikattua piiloon, mikäli sijaitsee toimitukseen sopivalla alueella.

Arpien häivyttämiseen löytyy käsittääkseni joku liuos, jota yleensä määrätään aknen aiheuttamien arpien hoitoon, nimenkin kertoisin jos muistaisin...Lähtökohtaisesti sitäkin kannattaa kysellä mieluummin lekurilta kun multa.

#6
21.06.2004 13:04


Niin ja esim. kauneuskirurgian jälkeen käytetään silikoni"laastareita", joiden olisi tarkoitus vaalentaa arpea ennen aikojaan. (Siis sama mikä tapahtuu luonnollisesti tietyn ajan -kuukausia- kuluessa) Näitä saa siis ihan jonkun kaatuiluarvenkin päälle laittaa, mutta jos arpi on vuosia vanha, on se as good as it gets. :(

#7
21.06.2004 20:19

juu noista silikonilaastareista olen kuullut. Tiedätkö saako niitä ihan tavallinen tallaaja ostaa ja mistä niitä kannattaisi lähteä hakemaan (suomesta tai lähimaista)? Jenkkilöissä ainakin näyttää webissä olevan myynnissä.

#8
28.06.2004 07:42


En osaa auttaa! Kannattaa varmaan kysellä apteekista, eiköhän ne siellä osaa ainakin ohjata eteenpäin... :)

Tai voithan tilata jenkeistä, jos muu ei auta.

#9
pnd
28.06.2004 21:23

Arpihoitoon Suomessakin käytetään aivan yleisesti silikonia sisältäviä levyjä ja teippejä. Arpihoitotuotteiden teho ja sopivuus käyttäjälle riippuu ikävä kyllä aivan täysin ihmisestä itsestään, kokeilemalla löytää parhaan ratkaisun.

Itse olen käyttänyt kai kaikkia markkinoilla olevia arpihoitotuotteita. Herkästi vihastuvan ihoni takia silikonilevyt eivät kuitenkaan ole pitemmässä käytössä sopineet. Niinpä olen havainnut parhaaksi vanhan kunnon Leukoplastin valkoisen urheiluteipin. Tämä (muistaakseni) sisältää myös sinkkiä, minkä pitäisi nopeuttaa / tehostaa arpien parantumista.

Arpihoitotuotteista paras valikoima löytyy Helsingissä Terveydenhoitotuotteiden palvelukeskus Terttu Liljasta (Mannerheimintiellä siinä kohtaa, missä ratikka nro 4 kääntyy Munkkivuorta kohti). Heillä on myös halvemmat hinnat kuin apteekeissa. Hillittömän kalliitahan arpihoitotuotteet ovat: yksi levy silikonia saattaa maksaa parikymmentä euroa.

Itselläni on arpien leviämistaipumusta, keloidismia ei luojan kiitos sentään. Uudet arvet ovat kyllä vanhoja kapeampia - uusiin on tehty arpihoito, vanhoihin ei. En sitten tiedä, johtuuko ero arpihoidosta vai leikkaavan lääkärin tavasta sulkea haava. Kannettuani satoja euroa Terttu Liljaan, toivon totta tosiaan, että johtuu arpihoidosta...

Meikkaamalla arvet saa peittoon aivan nätisti, pieni kohouma ei näytä pahalta, jos väri on ihon kanssa täysin sama. Joe Blasco tunnetusti parasta tällä saralla.

Lumi:

Olisiko tuo liuos, jota mietit, Dalacinia?

akki:

Mikäli arvet ovat muuttaneet väriään - saatuaan tuoreena aurinkoa - ei ns. voi mitään. Arven iho on kehittyessään äärettömän ohut ja pigmenttimuutoksille altis. Arpea ei siis ensimmäisen puolen vuoden aikana saisi missään nimessä altistaa auringolle, sillä näin aikaansaadut vauriot ovat ymmärtääkseni pysyviä.

#10
02.07.2004 18:15

Tuttavani myös kokeili viimeisimmän sydänleikkauksen jälkeen arpeen noita silikonijutskia mutta ei vain toiminut.. Vanha arpi oli todella siisti, kokonaan vaalea tasainen kohta rintalastassa, mutta tämän leikkauksen myötä kupruinen, punertava ja ruma! Näitä silikoniteippejä hän ei muistaakseni saanut ainakaan ilman reseptiä, sillä jotenkin vaikeaa se niiden saanti taisi olla.. Muistini mukaan. Arvet ovat ainakin tuttavalleni inhottava asia varsinkin kesällä, koska jos laitat vähänkään avonaista päälle niin heti tullaan kummastelemaan että mikä toi on jne...

#11
05.07.2004 22:45

Dalacin on antibiootti liuos eikä se vaikuta arpiin. (Muita liuoksia on esim. arbutin ym. luontasituote lioukset ja voiteet, joka täyttävät puoskari tuotteiden tuntomerkit.)

Silikonilevyt taas kyllä vaalentavat arpia, joskus melkein poistaakin ne, mutta se vaatii levyn pitoa mieluiten 24h ja useita kuukausia ennen kuin tuloksia saadaan aikaan. Harvalla riittää kärsivällisyyttä.

Miten se toimii ei tiedä, tiedetään vaan että arvet vaalenevat.

kirjaudu sisään jos haluat vastata