Kuntosaliohjelma naiselle

845
7. kesäkuuta 2001 00:00

Olenpa taas uusimassa kuntosaliohjelmaani näin parin kuukauden jälkeen, tällä kertaa aion tehdä kaiken itse alusta alkaen. Liikkeitä tunnen kyllä, mutta pari kysymystä olisi. Eli:

1. Kuinka paljon kullekin lihasryhmälle pitäisi olla liikkeitä? (liike, sarjat x toistot) Aion jakaa ohjelman kolmeen treenipäivien mukaisesti.

2. Mitkä lihasryhmät kannattaa treenata yhdessä, mitä ei ainakaan? Tässä kokemus on jo vähän opettanut, mutta olisi kiva kuulla muidenkin mielipiteitä.

3. Kannataisiko vatsat treenata joka kerta kokonaisuudessaan, eli alavatsat, vinot ja suorat kaikki?

4. Kertokaas hyviä liikkeitä alavatsalle, kun olen jo tehnyt pieniä nostoa ja jalan laskua ties kuinka kauan...

Kiitos...

Vastaukset: 2

#1
08.06.2001 00:00

Lihasryhmälle liikkeitä voi olla 2-4 ja sarjoja 4-8 noin ehkä suurinpiirtrein. Treenissä yhteensä sarjoja maksimissaan 12-15.

Kolmeen jaettuun ohjelmaan on mielestäni kaksi järkevää jakoa. Vetävät ja työntävät eli rinta, olkapäät, ojentajat / jalat / selkä, hauikset. Tai sitten vastavaikuttaja lihakset samassa treenissä eli selkä, rinta / jalat / olkapäät, kädet. Näistä jälkimmäinen on suosikkini joskin käytän molenpia periodista riippuen. Vatsoja kahtena päivänä, mutta ei jalkapäivänä, koska esin kyykky on aika rankkaa vatsoille.

#2
08.06.2001 00:00

Vastauksia ja kysymyksiä.

1. Riippuu intensiteetistä. Ja siitä mitä haluat. Eli lihasta vai rasvan polttoa?

2. Tämä vaihtelee henkilöstä. Itselläni ei ole enää ongelmia minkään lihasryhmien kanssa. Voin esim. treenata olkapäät ja rinnnan samana päivänä tms. Tottakai jos haluaa nostaa mahdollisimman paljon rautaa niin jako kannattaa miettiä tarkasti. Esim. kolmeen jaettu ohjelma: Päivä 1: selkä ja olkapäät Päivä kaksi: Jalat Päivä kolme: Rinta ja kädet. Kolmeen jaettua on vaikea saada optimaaliseksi, aina jonkun lihasryhmän treenaaminen haittaa toista.. periaatteessa ainakin.

3. Mielestäni kokonaisuudessaan.

4. Mitä? Eikö kaksi liikettä riitä missukalla? ;) Joo, multa ei ainakaan noita löydy, olen sen verta laiska että vatsoille on tasan kolme liikettä: jalkojen nostot, vatsat koneessa, vatsat taljassa.

Treenistä on muuten yllättävän vaikea keskustella näin netin yli.. liikkeiden suoritustapaa, intensiteetti yms on vaikea havaita tai kertoa netin yli. Plus se, että treeniasiat on suureksi osaksi yksilöllisiä ja makuasioita. Ideoita täältä kyllä saa.

kirjaudu sisään jos haluat vastata