Keskustelut » Kauneus » Virus

Virus

6726
5. kesäkuuta 2002 10:06

Hei!

Onko keneenkään muuhun iskenyt näin sitkeää virusta tänä keväänä kuin minuun? Toista viikkoa sitten alkoi olemaan lämpöä ja parin päivän sisällä nousi kuume 38:aan. Aamulla ja päivällä lämpöä oli hiukan ja illaksi aina nousi kuumetta. Kävin testeissä, mutta niissä ei näkynyt mitään merkkiä tulehduksista. Kuulemma vain jokin virus, joka pitäisi kohta mennä pois. Mutta kun ei mene.

Pari päivää ollut aamulla vain pari astetta lämpöä ja illaksi noussut 37,5:een. Olo on koko ajan ollut suht energinen ja ruokahalu erinomainen vaikka kuumetta/lämpöä ollutkin. Nyt on menossa 13. päivä ja edelleen on lämpöä. Tuntuu muuten terveeltä paitsi poskia kuumottaa, hikoiluttaa ja hiukan väsyttää.

En ole koskaan aikaisemmin ollut näin pitkään kestävän viruksen kourissa, onko tämä nyt normaalia?? Harmittaa kun salillekaan ei pääse, kun en uskalla rasittaa itseäni kevyitä kävelylenkkejä lukuunottamatta.

Vastaukset: 3

#1
07.06.2002 10:50


Juu. Mullakin kesti kevätflunssa harvinaisen pitkään. Peräti kaks viikkoa. Kuumetta siitä oli tosin vain kaksi päivää. Kaverilla oli vastaava ja sillä näkyi tulehdus vasta toisella testauksella. Ei ne terveyskeskuksen testit ole aina kovin luotettavia..

Mun mielestäni noin pitkäaikainen kuume on kuitenkin aika huolestuttava ja sitä kannattaa käydä lääkärillä uudestaan tutkituttamassa.

#2
hik
12.06.2002 14:34

itsestäsi! älä todellakaan mene liian aikaisin salille tai urheilee.

itsellä kokemusta parin kuukauden ajalta helmi-maaliskuusta. ihan samanlaisia oireita. eikä testeissä löydetty mitään. siihen liittyvä nuhakin kesti enemmän kuin viikon.

mullekin sanotti silloin, että se on tän kevään uutuus-virus, joka sinnittelee pitkään. otti päähän, kun lääkäri sanoi, että pitää levätä ja juoda paljon ja kun en muuta tehnytkään, ei mikään auttanut. meni se sit jossain vaiheessa ohi.

ai niin! lääkäri sanoi, että lopettaisin lämmön mittaamisen. kun ihminen alkaa luulemaan, että sillä on kuumetta ja se psykologisesti nostaakin sitä.

kun aamulla heräät ja on hyvä olo, ei kannata mitata. eikä kuitenkaan kannata urheilla illalla, vaikka onkin aamulla ollut hyvä olo. yritä näin ainakin 4-5 päivää. jos tulee ihan käsittämättömän huono olo, mittaa lämpöä. mutta ei siihen heikkouteen mikään muu auta kun lepääminen. ei se mittaminen ainakaan.
ja aina voi syödä buranaa, kun on heikko olo.

oon ite se tyyppi, joka tuntee heti, jos lämpö nousee 37 asteeseen. parinkin asteen korotus siitä on jo liikaa.

mut parantumista sulle!

#3
20.06.2002 10:47

Viime kesänä virus kidutti minua 1,5 kuukautta. Se alkoi kesäkuun 3. päivä korkealla kuumeella ja jatkui jatkuvalla lämmöllä ja päänsäryllä heinäkuun puoleen väliin saakka. Kun lähdin puolikuntoisena Kreikkaan, pöpö hävisi saman tien, kuin ilmaan haihtuen. Eli sitkeä oli, sitkeämpi kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Lääkärini selitti sen olleen alussa sitkeä kesäflunssavirus, josta elimistö ei toipunut kun en malttanut levätä ja hoitaa itseäni alussa -> ns. väsymysoireyhtymä. Eli lepää ja makaa niin kauan että pöpö lähtee. Ja juo niin paljon kuin saatat.
Paranemisen jälkeen olisi syytä pitää parin viikon tauko liikunnasta jottei sydänlihas sano poks.

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Keskustelut » Kauneus » Virus