Milloin polven takia lääkäriin?

noin 19 vuotta
noin 2 vuotta
2141
63383

Aloitin juoksemisen tauon jälkeen taas tänä syksynä, ja kunto on ollut hyvä, mutta milloin mikäkin paikka on valittanut (nivuset, reidet, lonkka ja nyt polvi).

Viime viikolla alkoi oikea polvi sitten oireilla oikein kunnolla. Huomasin, että juostessa siihen alkaa sattua, ja hellitin vähän tahtia. Viikonloppuna tosin kyllä tein yhden pitkän lenkin.

Nyt on tilanne sellainen, että polvi on lähinnä lumpion kohdalta kosketusarka, vähän turvonnut ja kuuma. Kipu tuntuu juostessa (tärähtelyn takia lähinnä) ja erityisesti rappuja noustessa ja ylämäessä.

Lääkäriin en ole mennyt ihan siitä syystä, että kipu alkoi jotenkin vähitellen, en siis satuttanut jalkaa mihinkään, ja koska tässä on koko syksyn ajan ollut jotain pientä rasitusvammaa.
Nyt alkaa kyllä kärsivällisyys loppua.

Vastaukset: 4

1
07.10.2003 13:18

Mielestäni rasitusvammat ovat yhtä vakavasti otettavia kuin loukkaantumisen myötä syntyneetkin. Vaan kokemuksesta tiedän ettei silloin tule niin helposti lähdettyä lääkäriin.
Mutta jos kerran polvea kuumottaa, aristaa ja se on lisäksi turvonnut, niin ei tuo kauhean hyvältä kuulosta. Mars heti lääkäriin! Pääset nopeammin sitten taas naatiskelemaan juoksentelustakin!

2
07.10.2003 13:27

Suosittelisin vielä mieluummin menemään sellaiselle lääkärille, joka ymmärtää liikunnastakin jotain. Eli liikuntalääketieteen erikoislääkärille, joita löytyyy urheilulääkäriasemilta

3
07.10.2003 13:27

En vain ole pitänyt kiirettä, koska muistelen, että pari vuotta sitten oli samanlaista vikaa, samalla puolella vielä. Kävin työterveyslääkärillä ja röntgenissä, mutta mitään ei löytynyt. Jalka oireili ainakin viikon ja parani sitten itsestään yhden illan kuluessa.

4
08.10.2003 09:20

Kävin kuitenkin siellä lääkärillä. Onneksi kyse on pelkästä rasitusvammasta ja tulehduksesta polvessa. Lääkitykseksi sain vahvaa Buranaa ja Voltaren geeliä.
Kuitenkin lääkäri määräsi kahden viikon juoksutauon!!! Ihmettelen vain miten noin pitkän tauon kestää turhautumatta täysin. Onneksi sentään saa kävellä ja pyöräillä.


kirjaudu sisään jos haluat vastata

Kysymykset » Kauneus » Milloin polven takia lääkäriin?