Vielä aamulenkistä

yli 20 vuotta
noin 2 vuotta
592
3779

Ajattelin (ja myös aion :)) aloittaa 4-5 kertaa viikossa aamulenkkeilyn rasvanpolton merkeissä.. Mukavan pituiseen metsälenkkiin kului juostessa aikaa vain 15-20 min. Liian vähän? Pitäisikö rasvanpolton kannalta pidentää lenkkeily puoleen tuntiin ja kumpi on tehokkaampaa reipas kävely vai hölkkä?

Kuntosalilla käyn 4krt/vk ja aerobiseen pitää nyt panostaa rankasti!!Onneksi tulee kesä ja rullaluistelu ja pyöräily voi alkaa..

Vastaukset: 6

1
# RR
16.04.2002 16:42

Reipastahtinen kestävyysharjoittelu on myös rasvanpolton kannalta parempi vaihtoehto. Intervalliharjoittelulla saat hyvät tulokset irti jo mainitsemallasi 15-20min harjoituksella.

Koita esim. seuraavaa:
4 min rauhallista hölkkää tai reipasta kävelyä
13x1 min vuorotellen rauhallista hölkkää tai kävelyä ja reipasta hölkkää
3 min rauhallista hölkkää tai reipasta kävelyä

Eli alussa ja lopussa rauhalliset jaksot, keskellä vuorotellen kevyttä ja rankkaa. Älä silti juokse kuin pakenisit karhua, tai näännyt jo toiseen reippaaseen minuuttiin. Suorituskyky kasvaa todella nopeasti tällaisella harjoittelulla, joten malta alussa ottaa rauhallisemmin.

Kun nostelet painoja ja teet kestävyysharjoittelua, 3krt/vko molempia vuoropäivinä ja yksi lepopäivä viikossa on hyvä tahti. Panosta aina laatuun, älä määrään. Lisätyt harjoituskerrat eivät paranna tuloksia, tarvitset myös aikaa palautua.

Jos haluat laihtua nopeasti, sinun tarvitsee kiinnittää huomio ruokavalioon, erityisesti ylimääraisten ja huonojen hiilihydraattien sekä rasvojen karsimiseen. Paraskaan harjoittelu ei muokkaa kehoa halutulla tavalla ilman oikeaa ravintoa.

2
17.04.2002 02:27

Onko vaihteleva intervallityyppinen harjoittelu niin pyöräilyssä kuin hölkässä tehokkaampi rasvanpolttoon kuin samasykkeinen hölkkä/pyöräily? Meinaan, voiko esim. hölkän aikana kävellä välillä esim. 30sek ja sitten taas hölkätä vaikka 5min, jonka jälkeen kävelyä taas puoli minuuttia jne.

3
# RR
17.04.2002 10:43

Jos tasavuhtinen lenkki on intensiteetiltään esimerkiksi 100, on intervalli esimerkkinä vuorominuutein intensiteetiltään 200 ja 50. Eli puolen minuutin kävely ja viiden minuutin hölkkä ei varsinaisesti ole tehokas intervalli. Paremminkin puolen minuutin juoksu ja puolen minuutin hölkkä. Intervallissa huippusyke saisi olla lähellä 90% maksimisykkeestä.

Kovempitehoinen intervalliharjoittelu kuluttaa paljon energiaa aikayksikköä kohden ja lisäksi kiihdyttää aineenvaihduntaa (ja rasvan palamista) tunneiksi harjoituksen jälkeen.

Intervalliharjoittelu on aikataloudellista, tehokasta ja vielä useimpien mielestä hauskempaa, kuin pitkäkestoinen puudutus.

4
17.04.2002 12:06

onko tarkoitus että siinä syke laskisi ja nousisi, minulla ei ainakaan ehdi minuutin aikana paljoakaan laskea, jos vähänkin kovempaa tekee aina sen toisen minuutin...

5
17.04.2002 12:37

Joskus olen jossakin yhteydessä kuullut tuollaisesta kahden suhde yhteen intervallista. Taisi olla lukioaikainen seiväshyppääjäkaverini, joka sitä käytti.

Eli kaksi yksikköä palautusta yhden yksikön repimistä kohti, eli 30s spurtti, 1min=60s hölkkä.

6
# RR
17.04.2002 13:05

Nimenomaan se on tarkoitus. Sykkeen voimakas lasku kevyemmän minuutin kuluessa on merkki hyvästä suorituskyvystä ja palautumiskyvystä. Jatka harjoituksia, niin huomaat kehityksen jo muutamassa viikossa.

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Kysymykset » Ravinto » Vielä aamulenkistä