Kuinka eroon lihaskrampeista?

melkein 20 vuotta
noin 2 vuotta
1183
34818

Kuinka voi välttää lihaskrampit yli 90 minuuttia kestävien liikuntasuorituksien aikana? Venyttely ja hieronta eivät ole juurikaan auttaneet.

Protsku

Vastaukset: 5

1
27.02.2003 21:04

Riittämätön vedenjuonti treenin aikana muistaakseni saattaa aiheuttaa lihaskramppeja, eli nestettä peliin vaan:)!

2
27.02.2003 22:53

Tiivistelmä niille jotka eivät jaksaneet lukea pitkää artikkelia kokonaan:

Urheilija hikoilee pitkäkestoisen liikuntasuorituksen aikana niin paljon että kehosta poistuu elektolyytteja. Magnesium on sikäli avainasemassa että sitä poistuu suhteessa muita nopeammin ja se vaikuttaa muiden elektrolyyttien toimintaan lihassoluissa.

Riittävä nestetankkaus ennen liikuntasuoritusta ja magnesiumia sisältävän aterian nauttiminen liikuntasuorituksen jälkeen voi ehkäistä lihaskramppeja.

Lämmittely ja venyttely on myös tärkeää.

3
27.02.2003 22:56

Minulla meni tuon erinomaisen artikkelin etsimiseen ja lukemiseen lähes tunti. Katson että magnesiumin vaikutusmekanismit ymmärtää vasta koko artikkelin luettuaan ja siksi pitkä lainaus.

Pääsääntöisesti olen suosinut vain muutaman rivin referaatteja.

Protsku

4
27.02.2003 23:41

Joo, mutta tossakin todetaan että kalsium on se ydinongelma krampeissa (ja magnesiumin tarve liittyy kalsiumin tarpeeseen) ja sitä pitää ottaa tupla-annos magnesiumiin verrattuna ja koko jutusta käy ilmi, että tämä on vain yhden ihmisen suositus, kun taas tossa loppuyhteenvedossa magnesiumia kehotetaan ottamaan vain osana elektrolyyttilisiä.

VINKKI: tieteellisiä tutkimuksia lukiessa toi Conclutions-osasto on kaikkein tärkein, sillä vasta siinä tehdään varsinaiset johtopäätökset. Tämä on opetettu ainakin minun korkeakouluni gradu-kurssilla. Ylläolevan jutun Conclutions-osastossa magnesium mainitaan sivulauseessa, yhdessä muiden elektrolyyttien kanssa --> ei ole mitenkään avainasemassa. Lopun "ratkaisuehdotuksia" listassakaan ei magnesiumia erikseen mainita (vaan taas vain yhdessä muiden elektrolyyttien kanssa).

Kandee myös huomata, että kun hikoilet, menetät kaikista menetetyistä mineraaleista vähiten magnesiumia (0,1 g / l).

POINTTI: edellä esitetyn näytön valossa en usko magnesiumin puutteen olevan todellakaan tärkein syy lihaskramppeihin. Syömällä riittävästi kokojyväviljatuotteita ja esim. kaurapuuroa normaalikuntoilija saa tarpeeksi magnesiumia ruokavaliostaan.

5
27.02.2003 23:43

Niin ja tärkein kramppien ehkäisemiskeino on riittävä juominen ja hiilihydraatin syöminen ennen, jälkeen ja harjoitusten aikana.

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Kysymykset » Kauneus » Kuinka eroon lihaskrampeista?