Niska jumissa!

33673
21. helmikuuta 2003 15:21

Onkohan mahollista, että puntteja nostaessa irvistely olis pistäny niskat jumiin. Pistin rintalihaksia laitteessa ja yhtäkkiä niskaa vihlas. Päivän mittaan jumi on edenny niin, ettei vasemmalle kärsi päätään kääntää. Irvistellessä vihloo edelleen :D

Oon vissiin liian karju. Millähän nuo jänteet sais niskasta kuntoon?

Vastaukset: 7

#1
21.02.2003 15:25

olet tainnut harjoitella liikaa ja jättänyt rentoutumisen väliin liian usein? Hieroja voi kuulemma auttaa kiputilojen laukaisemisessa. Ja saunavasta.

#2
21.02.2003 15:34

tulikohan irvistettyä huonolla hetkellä?
ei mutta ihan tosisaan, mulla on ollut niska/olkapääkipuilua joskus treenin seurauksena ja lääkäri määräs jotai pillereitä ja lepoa, tutkittuaan ensin ettei ollu vakava vamma. Ne pillerit auttoi lihaksia rentoutumaan, sillä helposti jumiutunutta ja kipeää lihasta "varjelee" jännittämällä vielä enemmän. ja siis ne pillerit oli muistaakseni VOltaren jotain...eli samaa kamaa kun on olemassa voiteena lihaskipuihin ja sen jännitystiloihin. Enpä tiiä, mutta vois auttaa hyvä, jännitystä lieventävä voide ja kenties tyttöystävän kevyt hieronta ja tietysti lepo!

#3
21.02.2003 15:55

Minulla venähti just maanantaina (jälleen) niska kun tein niskantakaa punnerrusta seisten tangolla. Ei ollu eka kerta ja ainoa mikä auttaa on aika, eli yritä pitää se niska mahdollisimman suorassa, äläkä juurikaan venyttele sitä -palautuu yleensä 3-4 päivässä ennalleen. Ennakointina tietty niskan lämmitys ja venyttely ennen mitään raskaita painoja, ja yritä pitää se pää suorassa kun nostelet..

#4
21.02.2003 16:20

Mulla on säännöllisesti ollut sama ongelma. Taitaa olla niin kun niska kerran revähtää sinne kasvaa aina vähän arpikudosta ja revähdys tapahtuu aina uudestaan helpommin.

Itse olen huomannut että tätä voi yrittää välttää pitämällä niskan lämpimänä, en enää treenaa ilman hupparia tms. joka tosiaan pitää niskan lämpimänä. Ja venyttelen niskan ennen ja jälkeen treenin. Olen huomannut myös jos olen unohtanut venytellä treenin jälkeen revähdyksen tulevan suuremmalla todennäköisyydellä esim. seuraavana päivänä kun on enemmän jumissa.

Yhdessä vaiheessa kun aloittelin treenaamaan onnistuin reväyttämään niskani keskimäärin kerran kuukaudessa. Nyt kun olen jo monta vuotta fiksumpi olen onnistunut vähentämään määrää n. 1-2 kertaan puolessa vuodessa.

#5
22.02.2003 08:50

Kävinpä eilen sitten illalla saunassa ja sipaisin sen jälkeen tuollasta Zon-geelia (samanlaista kuin Mobilat). Koko illan pidin kauluria, että niska pysyy lämpimänä. Tänä aamuna niska olikin sitten jo melko kunnossa... vähän vaan arkuutta, mutta ei enää kipua!

#6
22.02.2003 09:04

Samankaltaisia kokemuksia itsellä. Vika on ollut aina siinä, että viimeisen toiston saamiseksi tekniikka on kärsinyt ja niska on joutunut hieman huonoon asemaan --> naps!

Muutaman päivän lepo / hieroja on auttanut.

#7
22.02.2003 09:20

Tässä jälkeenpäin analysoidess päädyin juuri samaan vikaan: Viimeisessä toistossa ei oikein voima riittänyt ja tekniikka kärsi -> keho notkui ja heilui ja vääntelehti ym. -> niska pamahti jumiin.

kirjaudu sisään jos haluat vastata