Kokemuksia tupakoinnin lopettamisesta?

noin 20 vuotta
yli 2 vuotta
5703
28874

seitsemään vuoteen toinen sauhuton päivä menossa.. tsemppi lopettamiseen on kova ja treenikavereille olenkin jo uhonnut, että juoksen kaikista vihellellen ohi, kunhan tervat lähtee keuhkoista :)

nyt haluaisinkin kuulla muilta kessuttelun lopettaneilta, että mitä se svuttomuus oikein teki? siis hapenottoyvyn, haju- ja makuaistin paranemisen jne. lisäksi. eli lihottiko, laihduttiko vaiko jotain muuta?

itseä pelottaa aika pahasti lihominen, jolla kaikkia tupakkilakkolaisia pelotellaan. tarkkaan aion kyllä vahdata, ettei sen röökin korvikkeeksi eksy turhanpäiväiset suupalat..

Vastaukset: 49

1
28.01.2003 11:48

Lihominen ehkä se kaikkein pahin peikko. Itse nimittäin aloitin uudelleen tupakoinnin silloin kun laihdutin. Mut nyt olen sut koht kuivilla...
Sekin kyllä lienee yksilöllistä. Nyt säännöllisesti treenatessa en oikein nää mitään mieltä tuprutella. Vaikuttaa kuitenkin negatiivisesti suorituskykyyn ym. Täytyy sanoa että kyllä aistit ja ihon kunto paranee huomattavasti kun lopettaa.
Onnea ja voimia valitsemallasi tiellä!

2
28.01.2003 11:50

ja ennenkaikkea ajattelen nykyään sitä rahallista menetystä. Niillä tupakkarahoilla ostelee jos jonkinlaisia jauhoja ja treenikamoja.

3
28.01.2003 12:14

Lopetettuani tupakoinnin kymmenen vuoden sauhuttelun jälkeen loppuivat jatkuvat flunssat ja erityisesti pitkään jatkuneet yskät miltei kokonaan.

Kunto parani selvästi osittain myös siksi että rankka aerobinen liikunta tuli mieluisammaksi kun keuhkot rupesivat toimimaan.

Ääntä pystyn nykyään käyttämään voimallisemmin kun se ei säry kesken huudon. Mieheni voi kyllä olla eri mieltä siitä onko se kovinkaan hyvä juttu... ;-)

Paino kyllä valitettavasti vähän lisääntyi, mutta ylimääräiset lähti pois kun tiukensin ruokavaliota.

Kuuden vuoden jälkeen voin sanoa että kyllä kannatti!

Tsemppiä!

4
28.01.2003 14:03

Itse olin polttamatta pari vuotta, sitä ennen vedin kymmenisen vuotta askin päivässä. Syksyllä sitten haksahduin pariin tupakkaan per päivä ja niinpä taas tammikuussa meni reilut 10 savuketta/päivä.
Nyt lopetin lopullisesti (8 päivää ilman) ja keuhkot tuntuu taas puhtailta, aamulla ei ole paha maku suussa jne. muuta mukavaa, mutta kyllähän nyt tekisi mieli kaikkea makeaa ym. koko ajan.

Onneksi on itsekuri kohdallaan enkä hirveästi sorru makeaan, mutta kyllähän sen tupakoidessa huomasi, ettei edes tavallinen ruoka meinaa niin hyvin upota, eli eipä ainakaan massakaudellä kannata vedellä.

ehdottomasti kannattaa olla ilman!

5
28.01.2003 17:10

Kyllä kannattaa!
Lopetin reilun seitsemän vuoden tupakoinnin jälkeen - enkä lihonnut. Otin tavaksi ostaa kaupasta joka kerta porkkanoita. Kuorin niitä valmiiksi jääkaappiin ja kun teki mieli tupakkaa niin otin korvikkeeksi porkkanan...
Nyt on takana kome vuotta ilman tupakkaa ja olen todella tyytyväinen.
Iho ja hiukset voivat paremmin. hengittäminen on helpompaa pakkasella ja urheillessa. Ja hajuaisti on huomattavasti parempi!
Tsemppiä!!

6
28.01.2003 17:22

Itselläni on aivan sama tilanne kuin sinulla, muse! Eli 7 vuotta n. 1/2 askia päivässä ja nyt 2. päivä savuttomana :). Olinkin jo jonkin aikaa miettinyt lopettamista ja viimeisen kimmokkeen sain viikonlopun spinningtunnin jälkeen kun tajusin hapenottokyvyssäni olevan rutkasti parantamisen varaa!

Tuosta lihomisriskistä sen verran, että uskoisin sen johtuvan suurimmaksi osaksi siitä, että sauhuttelun korvaa muulla "mussutuksella". Olen myös joskus lukenut, että tupakointi kiihdyttää hieman aineenvaihduntaa (?) jolloin kalorinkulutuskin on korkeampi. En tosin usko sen olevan tärkein syy tupakoinnin lopettamista seuraaville extrakiloille vaan tärkein syy lienee se tupakan korvaaminen herkuilla ja parantunut ruokahalu...

Itse aion taistella noita kiloja vastaan lisäämällä vähän aerobista ja tarkkailemalla syömisiäni. Ja täytyy sanoa, että muutama ylimääräinen kilo ei paljon vaakakupissa paina kun ajattelee niitä kaikkia hyviä puolia mitä tupakoinnin lopettamisesta seuraa! Kunpa vaan se oma tahdonvoima riittäisi!

7
28.01.2003 17:46

kyllä vielä painaa vaa'assa enemmän nuo lopettamisen hyödyt, kuin pari kiloa läskiä ;) täytyy vaan toivoa, että jos jotain tulee, niin tulee persuuksiin. siellä olis tilaakin pyöreydelle. mulla kun vaan onkelma-alue on aina ollut toi vyötärö..

oon nyt ryystänyt aina "ruokatupakan" tilalla mukillisen vihreää teetä, yrityksenä siis korvata paha tapa terveellisellä vaihtoehdolla.

puh, luin justiin tänään, että vieroitusoireet on pahimmillaan noin 2 vrk lopettamisesta. tarvinnee kohta lähteä siis vaikka pikku juoksulenkille. josko se veis ajatukset pois sauhuttelusta.

Caro: may the Force be with you, sisulla se menee...

8
28.01.2003 19:03

En halua kuulostaa vouhottajalta, mutta miksi te ootte edes alottanu tupakoinnin? En oo oikeen ikinä ymmärtäny, et miks ihmiset polttaa tai käyttää mitään muitakaan päihteitä... Ja senki ymmärrän, että voi v*tuttaa ku tällanen pikkutyttö tulee tänne meuhkaamaan ja puuttumaan teän asioihin;)
Juu mutta kyllä se kannattaa lopettaa. Mutta enempää en osaa neuvoo, ku en oo ikinä polttanu, enkä polta(vaikka kuinka kliseeltä kuulostaaki;)

9
28.01.2003 20:18

Yleensä se kyl alkaa siitä, että kaverit polttaa ja sitten sunkin "täytyy" alkaa polttamaan, että et menettäis niitä sun "kavereita". Sitte sitä poltetaan ja ollaan olevinaan niin "cool" tyyppejä, pöh!

10
28.01.2003 20:35

Kyllä me ollaan järkeviä ku ei olla sellasia tyhmiä;D
No jopas sanoin hassusti:) niin, että ollaampa järkeviä ku ei olla sellasia massateinejä, niin ei polteta...(Joko tajusit?=)

11
28.01.2003 20:43

Joo ihan ekalla kerralla sen tajusin ;)

"Tupakka on tampioille" sopis tähän väliin, sori kaikki jotka polttaa!

12
28.01.2003 21:16

Jaa, jaa. Lohku ja Crii taas auokomassa päätä. miksiköhän tähänki alkaa jo tottua?;) No ei sillä, että en minäkään polta

13
28.01.2003 21:36

nii-ih, onneksi on näitä kansakunnan toivoja. paheettomia ei-massateinejä, joilla ei ole edes ikää ostaa tupakkaa tai alkomahoolia...

sori kaikki jotka ei oo ikinä polttanu, juonu tai on alle 18-vuotiaita.

14
# Fox
28.01.2003 22:10

Mun siskoni lopetti uutena vuotena mahataudin johdosta tupakoinnin yhdeksän vuoden tupruttelun jälkeen. Se on aina ollut tosi hoikka, ja sano, ettei aio lihoo grammaakaan tupakanpolton lopettamisen takia. Aikaisemmin siskoni lopetti ruokailu n sauhuihin, mutt nyt se juo lasillisen vettä ja korjaa astiat pois pöydästä, ettei sen tu syötyä tupakin korvikkeeks. Siskoni käy joka aamu vaa'alla ja mun kanssa uimahallissa viikottain. (ihme! se ei oo mikään sporttityyppi, silti sillä on kaunis vartalo, ihan ilmatteeks ja luonnostaan)

Eli luulen, et lihomisen esto tupakkilakon/lopetuksen yhteydessä vaatii pientä skarppausta. Nikotiini kiihdyttää jonkin verran aineenvaihduntaa, joten energiankulutus laskee hiukkasen tupakan lopullisen tumppaamisen yhteydessä. Ja sitten mun sisko sano, et sen hajuaisti on parantunut, ja ruokiin on tullut uusia makuja. Iho sillä paljon heleämpi kuin ennen eikä sellanen harmaavalkoinen.

15
28.01.2003 22:44

...tuli tänään lopettamisesta. Päätin heti kättelyssä syödä mitä huvittaa kunhan röökit pysyy poissa. Muutama löysä kilo tupsahti mutta mitäs pienistä. Tärkeintä että paha tapa loppui. Hyvä mieli itsellä ja eurot voi laittaa vaikka voimajuomiin...

16
29.01.2003 01:36

Olen ollut aina Straight Edge päihteiden suhteen, mitä nyt humalasa röyhyttelen kerran kuussa....

17
29.01.2003 17:14

Pakko oli vielä mainostaa että kolmas savuton päivä menossa eikä tunnu missään :)

Olin taas eilen spinningissä ja voitteko kuvitella että huomasin jo nyt eron entiseen; henki kulki hyvin ja krohinat oli tiessään! Se jos mikä kannustaa jatkamaan!

Eikä ole tuo mieskään valitellut että olisin (tavallista) kärttyisämpi, outo juttu... Toisaalta duunissa olen saanut rästihommat nyt valmiiksi melkoisella apinanraivolla... Pitäisi varmaan ehdottaa nicorettea työsuhde-eduksi, ei varmaan pomo pistäisi pahitteeksi ;)

18
29.01.2003 18:24

kyllä kaikki hommat hoituu vauhdilla, kun koko ajan yrittää kehittää jotain tekemistä, ettei tulis polttaminen mieleenkään. ;)

ja tosiaan, jotain muutosta huomasin mäkin jo eilisellä lenkillä. mitenköhän parin viikon päästä, kun alkaa tosissaan olemaan toi keuhko-osasto eri mallilla?

perustin heti ekana savuttomana päivänä itelleni "tupakkaraha-purnukan", mihin voin aina tipauttaa sen röökisaskin verran pikkurahaa ja katella sitten, että paljonko säästyy ja mitähän sitä ostais. on näin opiskelijana toi rahallinen säästö aika luksusta.

19
# Joe
29.01.2003 22:52

Itellä on kans tänään 3. päivä ilman tupakkaa. Samalla lopetin myös laittilimujen juomisen, joka oli rankempaa. Pari päivää oli pää kipee ja nukkuminen vaikeampaa... nyt alkaa helpottaa...

Mistähän johtuu että kaikki näin samaan aikaan päätettiin aloittaa lakko?

20
29.01.2003 23:31

Toi "tupakkarahapurnukka" on tosi hyvä idea. Itse en oo koskaan polttanut säännöllisesti ja aikuisiällä pelkästään kännissä satunnaisesti, mikähän siinäkin muuten on että viina ja rööki jotenkin menevät käsi kädessä... No joo. Mä liityn tähän teidän klubiin ja vedetään Straight Edgeä vaan tuossa röökiasiassa. On jotenkin tosi tyhmää tuo röyhyttely.

21
# ade
30.01.2003 05:01

6v n. aiski päivässä, 3v ajan 1,5/pv. Huomasin apteekissa lakritsan makuisia purkkia ja ajattelin, että voisi yrittää taas kerran. Tätä ennen koitin lopettaa 2v sit laastareilla ja hedelmäpurkilla, mut se kesti sen 1vko:n se lakko. Aloitin lakkoilemaan pikkuhiljaa Joulukuussa mussuttamalla purkkaa, saatoin polttaa yhden tai 2 tupakkaa päivässä. Nyt on mennyt 1,5vko aikaa, en ole polttanut savujakaan ja olen todella ylpeä siitä, purkkaakin menee vain 6kpl/pv (4mg) 12:sta sijasta... Tutut ihmiset ketkä lakkoilleet/lopettaneet totesivat, että pahimmat oireet alkaavat vaista 2vko tupakoimattomuuden jälkeen. Itselläni ruvennut olemaan hinku polttamaan, mutta muistikuva herneen kokoisista "juustoklönteistä", mitä tuli kurkusta lakon alkuppuoliskolla lisää itsekuria huomattavan määrän :) Toinen motivaatio on se, että toinen kavereistani ei pystynyt lopettamaan ja toinen vieläkin vetelee välillä sauhuja ja kehtasivat vielä alussa naureskella minulle, kun sanoin "lopetan röökinpolton" =) (tulipas tarinaa)

22
# ade
30.01.2003 05:17

Tupakan haitoista sen verran, että 3 edellistä miessukupolvea kuolleet sen takia alle 50v vanhoina. Ei tee mieli jatkaa perinteitä. Olisiko tupakoinnin lopettamisella mitään yhteistä kuntoilusivuille eksymisestä ja ajatuksesta aloittaa kuntoilu? Ruokahalu on kyllä lisäntynyt, etenkin makean himo. Porkkanakikka pitääkin pistää korvan taakse :)

23
30.01.2003 08:30

Joo, pentuna murrosiässä taisin pisimmillään röyhytellä jotain pari kuukautta yhtenä kesänä ja sitten kun rupesin syksyllä vähän treenaamaan eli pyörälenkkejä niin kas, ylämäessä tuli valehtelematta peukalonpään kokoisia mustia klönttejä hengityselimistä! Eli vähän kantsii miettiä että mitä sinne keuhkoihinsa laittaa.

Ade, luin jostain että vuosikymmeniäkin kestäneen tupakoinnin jälkeen keuhkot palautuvat kohtuulliseen kuntoon noin puolessa vuodessa. Sille ei tietysti mitään mahda jos syövän kokoinen tilastotappio iskee joskus myöhemmin. Mutta ainakin tilastot toimivat niin päin lopettajan hyväksi että heti kättelyssä voi saada jotain 10 vuotta lisää elinaikaa edelleenkin tupakoiviin ikätovereihin verrattuna! Jees.

24
30.01.2003 09:59

no tervetuloa klubiin... ;) ite valitsin tollasen pöljän päivän kun 27. tammikuuta sillä perusteella, että on vähäks aikaa kaikki "pakolliset" bileet ohi. nyt pystyy paremmin karttamaan vähän aikaa tollasia tilanteita, missä kaikki kaverit on kessu suussa. tossa muuten linkki sinne sivuille, missä on ne lopettamisen jälkeiset muutokset.

http://www.tohtori.fi/tupakka/005.html

25
30.01.2003 10:12

Olen mä kyllä polttanut, mutta en polta enää. Paitsi ehkä 1 kessun puolessa vuodessa jos kaveri tarjoo. Eli en sanoisi tota polttamiseks. Sit alkoholista sen verran, että sitä saisin varmaan itsekkin täältä mun paikkakunnalta ostettua, ei vaan oo haluu ostaa. Sama tupakassa. Ja JOS en sais, nii onhan niitä hakijoita...

Mutta kun ei niin ei ;)

26
30.01.2003 11:30

Heh, saatiinpahan nopeesti "klubi" kokoon!

Aden kommentti, että pahimmat "vierotusoireet ilmaantuvat vasta parin viikon päästä vähän pelottaa- toisaalta onhan se loogista sillä kahdessa viikossa suurin ensi-innostus on jo haihtunut ja silloin koetellaan todellista motivaatiota ja itsekuria.

Korvikkeista sen verran että itse olen pureskellut Nicotinellia (2mg) 2-4 kpl/ päivässä ja on tuntunut riittävän. Lisäksi olen hullun lailla treenannut saadakseni ajatukset muualle ja tunteakseni itseni oikein tervehenkiseksi ;). Savuisia kapakoita meinaan karttaa ainakin jonkun aikaa- turha sitä on kaivaa verta nenästään, ja kahvin olen korvannut lähes kokonaan teellä.

Tsemppiä muille "klubilaisille"!

27
# Joe
30.01.2003 13:33

Joo itellä ei o mitään kikkoja. Lopetin vaan polttamisen (ja sen laittilimun litkimisen). Eilen rupes helpottaan jo, eikä pää ollu kipee. Nyt tosin alkaa tämä yskimisvaihe...

28
30.01.2003 13:39

Vaimo koitti lopettaa tupruttelun Nicotinell purkan ja pillerien avulla. Nyt tilanne on sitten se että se vetää sekä pillereitä että röökiä, parhaimmillaan peräjälkeen. I give up! En jaksa enää mainita toiminnan typeryydestä. Sanonpahan vaan että varokaa vain siirtymistä riippuvuudesta toiseen... tai peräti kaksinkertaistamasta niitä.

29
30.01.2003 13:56

Ei kai me edes vittuiltu?:D

30
# ade
31.01.2003 01:57

Kuulin jutun tutulta, yks ukko oli ruvennut pureskelee nikotiinipurkkaa, röökistä pääs eroo mut sit joutui aina laittamaan puolet jenkkii ja puolet nikotiinipurkaa suuhun.. :) ja nykyään pureskelee kokoajan jenkkii.. mut eikat tuo niin paha ole vetää xylitolii ku tervaa keuhkoihin. Ja täytyy myöntää et kyl on jengil helppoo kun noin vähäl määräl purkkaa pärjää. Ja se tupakansavu rupee muuten yskittää nykyään itteääni, kun käy jossain tilas mis poltetaan tupakkaa. senhän huomasi heti alkuvaihees miten pahalle se haisee.

31
31.01.2003 08:54

huh, eilen oli kyllä tiukka päivä. koko maailma tuntu jotenki olevan mua ja mun lakkoani vastaan, reenitkin meni ihan penkin alle. v*tutus oli illan suussa jo aivan valtava ja tupakkaa teki mieli pahemman kerran! mutta enpä luovuttanu. suklaata tuli kyllä sohvannurkassa mässyteltyä suurimpaan harmitukseen.. ;) mutta naisihmisenä voin aina vedota myös kuukauden kierron tiettyihin vaiheisiin kuuluvaan ylettömään syntisten herkkujen himoon. ja tänään sais sitten treenikin kulkea paremmin, prkl!

Tsemppii taas kaikille kohtalotovereille!

32
31.01.2003 18:53

olen ollut nyt n. 2kk polttamatta useiden yritysten jälkeen ja todellisen muutoksen alkaa vasta pikkuhiljaa huomaamaan "psykofyysisen habituksen" huomattavalla paranemisella.olen huomannut että paitsi hapenottoon ja fyysiseen suorituskykyyn tupakointi vaikuttaa myös aivokemiaan ja tätä kautta koko ihmisen toimintaan lamauttavasti.

mielestäni issue tupakoinnin lopettamisessa ei niinkään ole fyysiset vieroitusoireet kuin tupakointiin liittyvät sosiaaliset ja ajankäytölliset aspektit: yhteiset röökitauot ja aamu- ja ruokasavut jne.
oma lopettamispäätökseni perustui pitkälti tupakoinnin syiden pähkäilyyn: röksyttely oli esim. syy pitää tauko keskittymistä vaativassa touhussa, vieraiden kanssa löytyy helposti yhteinen nimittäjä kun mennään porukalla tupakoimaan, tupakan taakse on helppo vaikkapa baarissa ikäänkuin "piiloutua" ja tokihan nikotiiniaddiktiokin on tosiasiallinen seikka.useimmat syyt liityivät kuitenkiin ryhmään kuulumiseen eli tupakoinnista oli tullut yleinen hyväksyttävä toiminta.järjetöntä.

jos pystyy objektiivisesti järkeilemään tilanteet joissa polttaa ja syyt miksi näissä tilanteissa polttaa on taistelu jo huomattavasti pidemmällä.
tupakoinnin lopettamisessa painiskellaan, mahtipontisesti sanottuna, ihmisluonnon peruskysymysten kanssa. ihminenhän pyrkii maksimoimaan voittonsa eli saamaan mahdollisimman vähin kustannuksin mahdollisimman paljon.
tupakointi on tietyssä mielessä kuin porno:
täsmänautinto jossa haluttu saadaan mahdollisimman helposti ja nopeasti..ei pidä ottaa liian vakavasti;)
siis. on todella vaikeaa lopettaa polttamista pohjalta"vielä tämä rööki ja sitten loppuu". todellinen taistelu röökiriippuvuutta vastaan käydään vasta itse nikotiinista eroon pääsemisen jälkeen.
tupakasta saatu hetkellinen hyvä olo mutta kuitenkin lopulta kokonaisvaltainen väsymys ja voimattomuus ei paina vaakakupissa mitään verrattuna terveitä elämäntapoja noudatettaessa saavutettavaan todelliseen euforiaan.
ottakaapa kantaa
ja; hienotpa ovat sivut meille laittaneet, kiitos!

33
02.02.2003 14:32

Itse olen nyt ollut ilman tupakkaa viime marraskuun alusta. Täytyy todeta että henkinen riippuvuus oli suurempi kuin fyysinen, vaikka olinkin ehtinyt polttaa 7 vuotta. Enää ei ole tehnyt edes mieli pitkään aikaan...
Olen nyt paljon pirteämpi iloisempi ja elinvoimaisempi mitä koskaan ennen ja kaikki tästä paheesta vapautumisen ansiota.

34
02.02.2003 15:08

No ei ;)

Nää vaa yrittää keksii jotai juttuu tääl :)

35
04.02.2003 08:58

Kun noi tyypit pääsee edes murrosikään, niin kyllä niillekin niitä paheita tulee...

36
04.02.2003 17:26

tiesitkö, että on olemassa muitakin paheita ku päihteiden käyttö?;)

37
05.02.2003 11:47

toki, otsikkona oli vaan kokemuksia tupakoinnin lopettamisesta, niin ihmettelin mitä kokemuksia koskaan polttamattomilla on tarve kertoa...no, kerro vaikka muut paheesi.

38
05.02.2003 11:58

väität siis ettei voi olla ihmistä jolla ei ole paheita?

39
05.02.2003 13:16

jos väitinkin, miksi olet vastailemassa näihin kysylyihin? eihän näiden pitäisi SINUA koskea.

40
05.02.2003 18:49

kymmenes savuton päivä, kylläpä kulki aamulenkki tänään reippaasti!

41
05.02.2003 19:46

Mullakin 10 päivää takana! Nikotiinipurkan jauhamisen jätin viiden päivän jälkeen kun tuntui etten sitä tarvinnut.

Aerobiset treenit kulkee koko ajan paremmin (tai sanoisinko helpommin) ja ainut miinus on lisääntynyt ruokahalu. Onneksi olen onnistunut pitämään itseni kurissa...

Muutenkin tämä savuttomuus on antanut uutta potkua urheiluharrastukselle ja raahasinkin tänään ison säkin uutta palautusjuomajauhetta kotiin: kohta oon kuin se viikinki siinä paketin kyljessä ;)

42
# ade
12.02.2003 00:55

ratkesin vkl polttelemaan.. 5vrk aikana 5 tupakkaa.. eihän tupakointi ois suosittua ellei se olisi sosiaalinen tapahtuma.. ehkä tää täst pikkuhiljaa.. hävettää kyl, mut kyl se tästä..

43
12.02.2003 12:03

meikis on selvinnyt jo parista pubivisiitistäkin ilman kessuttelua. tosin olen pysytellyt lähinnä lasi-kaks viiniä ja sitte vissyä -linjalla.

mutta, eikös se oo jotenkin niin, että tosi selviytyjä on se, joka ei jää lopullisesti sinne repsahduksen tielle, vaan palaa takaisin "kuriin ja järjestykseen"... sisua ade, kyllä se siitä! :)

44
18.02.2003 14:52

Itsekin huomasin yhtenä parhaana asiana tuon flunssien ym. vähenemisen.
Ja miten helppoa hengittäminen nykyään onkaan ;-)
Poltin itse yli kymmenen vuotta ja olin varma, että en pystyisi lopettamaan. Kuitenkin jossain vaiheessa alkoi ällöttää röökinhajuiset vaatteet ja sormet ja hiukset ja nakkasin röökit menemään. Enkä ole polttanut ainuttakaaan tupakkaa sen jälkeen, hyvä minä!
Olen onnekas, lihoin vain kilon verran.

45
18.02.2003 16:30

Se minne mä vastailen, siihen sä et pysty paljoa vaikuttamaan ;)

Ja sanaa "jos" ei tueta :) Se on joko "kyllä" tai "ei" :)

46
18.02.2003 17:23

Sua taitaa vaa harmittaa ku on menossa keskustelu johon sä et voi mitenkään järkevästi osallistua. Itellä 2,5 vuotta polttamatta. Koko lakon aikana en oo ollu kertaakaan kipee, en edes intin aikana. Mut jenkki-purkkaa menee paljon.

47
18.02.2003 18:54

Lopetinpa nuuskaamisen, niin tuli tupakki heti tilalle. Lopetin tupakoinnin, niin sujuvasti alko taas nuuskaus. Nykysin nuuskaan... eipähän haittaa muita eikä haittaa henkitorvea. Vaan riittääpä noita haittoja silti :/

48
19.02.2003 07:06

Ihan turha puolustella polttamistaan jollain laihduttamisella. Tupakka ei laihduta eikä tupakoinnin lopettaminen lihota. Se lihominen lähtee ihan muualta, vetelyydestä ja yleisestä piittaamattomuudesta eli tupakoijan yleisistä ominaisuuksista.

49
07.08.2016 12:51

heei eli kun täällä nyt puhutaan tupakoinnista j niin halusin kysyy, että miten sähkötupakat on auttanut lopettamiseen? Ite oon polttanut nyt tässä tosi kauan, ja tuttu suositteli sähkötopakkaa, esimerkiksi www.paulsaar.com tai www.xsmoke.fi?
T: halukas lopettamaan!

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Kysymykset » Kauneus » Kokemuksia tupakoinnin lopettamisesta?