Telinevoimistelulla sixpack?

noin 20 vuotta
yli 2 vuotta
366
28683

Sali, jolla mä käyn, on samassa rakennuksessa muita urheilumahdollisuuksia. aina lämmittelyksi ja aikani kuluksi juoksen sitä juoksurataa ympäri. Mun tuttu sattuu olemaan telinevoimistelun valmentaja, ja sen takia pysähdyn sinne päätyyn monesti juttelemaan. Siinä samassa ympärille vilkuillessani huomaan, että samat tyypit tekee joka päivä vatsaliuhakset, selkälihakset jne. jne. eli mihin tää voimistelun harjottelusysteemi perustuu, kun joka kerta tehdään samat lihasharjoitukset? ei siinä siis mitään, mutta kun sitä palutusta ihmettelin. kyllä niillä lihakset kunnossa näyttää olevan(sixpacit näkyy pukujen läpi). että haluaako joku vähänkin asiasta tietävä selittää?

Vastaukset: 7

1
27.01.2003 21:22

Pointti lienee siinä, että voimistelu on eri laji ku kehonrakennus.

2
27.01.2003 21:24

Tiedoksi vaan, että voimistelussa tarvitaan älyttömän vahvat keskivartalon lihakset, "panssarin" pitää olla kunnossa joka puolelta. Lajinomainen harjoittelu tähtää juuri tähän eli rääkätään niitä samoja lihaksia millä tekniikat suoritetaan kilpailuissa.

3
27.01.2003 21:25

Harvat voimistelijat tekevät varsinaisesti voimaharjoittelua tangolla yms.

Voimistelussa tarvittava lajivoima tulee parhaiten omissa harjoituksissa. Sellaista räjähtävää voimaa ei normaaleilla kehonrakennusharjoitteilla saa. Lähimmäksi päästään ehkä painonnostolla.
Sen sijaan keskivartaloa tarvitsee treenata aika paljon ylimääräistä, koska se on niin oleellinen tuen vuoksi.

4
03.02.2003 15:36

En kyllä ymmärtäny tota "voimistelussa tarvitaan älyttömän vahvat keskivartalon lihakset, "panssarin" pitää olla kunnossa joka puolelta..." Tai ymmärrän kyllä ton, että näin pitää olla, mutta jos tuolla harjoittelusysteemillä sellasen saa, miksi ihmeessä sitten "ei saa" treenata tolleen, jos esim.haluaa sen kuuluisan sixpackin näkyviin???

5
03.02.2003 16:30

Ei sixpack välttämättä liity mitenkään voimakkaaseen keski kroppaan! Suurin tekiä on rasva-%, jonka tulee olla alhainen. Voima ja lihas erottuvuus ovat aivan eri asioita eivätkä siis välttämättä liity mitenkään toisiinsa!!!

6
03.02.2003 16:57

Jeps. Raider on oikeessa. Ja Laakkonen se tosiaan on silleen, että voimistelussa tehdään nimenomaan sitä lajikohtaista harjottelua. Voimistelijat ei käy ollenkaan salilla tai tee juuri muutenkaan liikkeitä ylimääräisillä painoilla. Nille ei saa kertyä liikaa massaa tai liikkeet on huomattavasti hankalampia tehdä.

7
03.02.2003 17:53

No telinevoimistelijoilla homma keskittyy aika pitkälti yläkroppaan, joten palautumisajasta voi hyvinkin tinkiä. Jalkojen treenaaminen kun tahtoo olla juuri se, joka piiputtaa koko kropan sairaalakuntoon, tiputukseen ynnä lobotomiaan. Ja kyllähän palautumisfrekvenssi tihenee, kun kroppa totutetaan usein toistuvaan treeniin vuosien aikana.

Voimistelijoiden treeni on todella kovaa. Jos he painostaisivat saman verran kehonrakennustyyppiseen treeniin, olisivat tulokset varmasti tuplasti hurjempia.

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Kysymykset » Harjoittelu » Telinevoimistelulla sixpack?