Keskustelut » Kauneus » Hoitovirhe!

Hoitovirhe!

16440
17. lokakuuta 2002 20:05

Onko kenellekään sattunut hoitovirhettä lääkärillä??siis eli lääkäri on pasittanu kotiin särkylääkkeiden kera vaikka kysymyksessä on ollut vakava vamma??
Itse olen raapustamassa valitusta...ja tuli mieleeni onko vastaavia ikäviä kokemuksia=?

Vastaukset: 9

#1
17.10.2002 20:22

vaikkei aivan omakohtasia, niin läheltä olen seurannut.
läheiseltäni, joka sairasti vaikeaa nivelreumaa, korjattiin polven tekoniveltä tuossa puolenkymmentä vuotta sitten. leikkaushaavaan pääsi sairaalabakteeri, jonka vuoksi hän söi antibiootteja lähes vuoden. bakteeri ei talttunut, vaan kehitti uuden, vastustuskykyisen kannan, jonka vuoksi jalka olisi pitänyt amputoida. ei ehditty, bakteeri-antibiootti-kipulääke -ruljanssi vei koko miehen. koko aikana sairaalassa ei myönnetty tehtyä hoitovirhettä; hoitohenkilökunta vaikeni kuin muuri.
valitus oli tekeillä jo potilaan ollessa elossa, mutta monenlaisten asioiden takia jätettiin vasta myöhemmin eikä mennyt läpi.
- muuta en osaa neuvoa kuin että perustele ja dokumentoi asia tarkasti, älä tyydy vain vuodatukseen. pidä kiinni kannastasi ja laita kova kovaa vastaan.

#2
18.10.2002 11:13

Itsellä terveyskeskuslääkäri passitti kotiin joka kerta kun kävin valittamassa että selkä on kipeä ja vasen jalka pettää alta ajoittain...
Aina sama juttu : syö buranaa ja lopeta vinkuminen...Armeijaankin oli valmis laittamaan
A-miehenä...
Käynti yksityislääkärillä paljasti 2 x välilevyn pullistuma ja 2 x välilevyn rappeuma...
leikkauspöydälle tuli lähtö 1 vuosi tuosta yksityislääkäri käynnistä....
Mainitsin asiasta tk-lääkärille...ja vastineeksi sain vain mutinaa...

#3
18.10.2002 11:24

Isältä paukahti polvi viime syksynä. Polvi kyllä tutkittiin terveyskeskuksessa ja äijä lähetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Kuvattiin ja tutkittiin, mutta "ei siellä mitään ole". No, vaiva vaan jatkui ja isä pystyi hädin tuskin liikkumaan (tuolloin 55 v.). Kun oli kärvistellyt n. 3 kk kipeän koiven kanssa, meni vaatimaan sairaalaan, että katsotaan uudestaan. Eri lekuri kaivoi ne aiemmin otetut kuvat esille ja totesi, että siellähän on luunsiru, joka on tiellä nivelessä. Ja seuraavalla viikolla leikattiin...

Isä otti yhteyttä potilasvahinkoasiamieheen ja nyt asiamiehen neuvosta odotetaan tämä talvi, etät miten hyvin kinttu kuntoutuu. Kun lopullinen tilanne on selvillä, tehdään vahinkoilmoitus. Siksi odotetaan vielä, että nähdään pysyvän haitan vakavuus, meinaan semmoinen siitä. Aikaa ilmoituksen tekoon kun on 3 vuotta.

#4
18.10.2002 12:26

Onneksi ei ole omakohtaisia kokemuksia, mutta sivusta olen seurannut muutamien ihmisten kärsimyksiä. Näitä kauhutarinoita kuulee kyllä niin monesta lähteestä, että väkisinkin osa on totta.

On täysin käsittämätöntä miten väsyneitä ja potilaiden vaivoihin välinpitämättömästi suhtautuvia puoskareita nuo terveyskeskuslekurit tuntuvat suurimmaksi osaksi olevan.

Urheilijan on turha odottaa ko. laitoksista riittäviä tutkimuksia, tarkkoja diagnooseja tai oikeita hoitotoimenpiteitä vaivoilleen. Urheilijoiden/kuntoilijoiden kannattaa ehdottomasti pitää huolta että vakuutukset on kunnossa, jotta voi sitten mennä hakemaan asianmukaista hoitoa yksityisiltä ja motivoituneilta tahoilta.

Tosin sattuuhan niitä virheitä myös yksityiselläkin puolella, eli eihän sille sitten mitään voi jos lapussa lukee "ei voittoa" =)

#5
18.10.2002 16:42

näitä apinoita siis löytyy joka puolelta...onhan se totta että ei ne pelkästään ole terveyskeskuksissa,omastani kävin myös yksityisellä liki kymmenen kertaa puolen vuoden sisällä...kunnes terveyskeskuksessa nuori alottelija tyttönen passitti röntgeniin ja aha siellähän oli paha murtuma selkärangassa...ollut lähellä tällä tytöllä halvaantuminen.Parista millistä ollut kiinni..HUH!!!Niin ja tietysti leikkaus oli siinä vaiheesa jo myöhäistä...olihan murtuma kerennyt luutumaan puolessa vuodessa aikahyvin...

#6
19.10.2002 06:12

tyttöystävälläni oli tuossa kesällä selkä niin kipeä ettei meinannut päästä sängystä yksin liikkeelle, peijaksen ensiavussa lääkäri tutki ja totesi ettei siellä muuta ole kuin lihakset jumissa, määräsi lihasrelaksantteja. kipu jatkui kunnes hän meni yksityiselle. yksityinen totesi että ilmeisesti selkäytimessä on tukos ja diagnoosi pitäisi vahvistaa magneettikuvalla.kirjoittipa siitä jopa mustaa valkoiselle että voisi mennä julkisen kautta kun ne maksaa yksityisellä puolella hunajaa.noo, takaisin peijakseen, lääkäri toteaa ettei voi mitään tehdä kun säästötoimenpiteiden takia ei voi lähettää magneettikuvaan päivystyksenä, eikä suostunut ottamaan osastolle.(lisäänpähän vielä että tyttöystäväni on hoitajana juuri peijaksessa) eli nykypäivänä nuori, työssäkäyvä ihminen ei saa julkiselta terveydenhuollolta enää pätevää hoitoa vaikka kyseessä on sairaus/vamma joka voi johtaa invalideettiin.on lottovoitto syntyä suomeen...

#7
ppm
19.10.2002 11:03

Kaveri meni valittamaan armeijan lääkärille kipeää nilkkaa, lääkäri käski ottamaan pari buranaa ja lepäämään. Seuraavan kerran kun kaveri ponnisti jalalla, jäi jalka nilkasta alaspäin roikkumaan parin jänteen varassa...

Itse menen aina yksityiselle, varsinkin jos on kyse urheiluvammasta. Onneksi samasta talosta löytyy lääkäri, joten julkisella puolella ei joudu käymään juuri koskaan.

#8
22.10.2002 16:15

Ekan linkin sivulla viimeinen juttu ja toisessa linkissä heti alussa.

http://www.silikonitieto.net/artikkeli.phtml?ID=14

http://www.silikonitieto.net/artikkeli.phtml?ID=28

#9
23.10.2002 12:20

Lääkärien tai muun hoitohenkilökunnan tekemiä virheitä löytyy varmasti lähes jokaiselta itseltään tai ainakin tuttavapiiristä. Virheitä tapahtuu kaikilla aloilla, mutta terveyteen liittyvät tuppaavat sapettamaan erityisesti.

On kuitenkin muistettava, että lääketiede on kohtalaisen nuori ala ottaen huomioon ihmisen anatomian asettamat haasteet, joten tietty sietokynnys virheiden suhteen on oltava olemassa.

Yllä Minutemanin mainitsemissa linkeissä oli tuttuun hannukarpomaiseen tapaan kärsitty vääryyttä ja yhteiskunnan eri orgaanit olivat päättäneet olla puuttumatta pienen ihmisen kokemaan vääryyteen.

Potilasvahinkolaki määrittelee lainsäädäntömme mukaan korvattavat henkilövahingot, kuten (hoitovirhe):
Korvausta suoritetaan henkilövahingosta, jos on todennäköistä, että se on aiheutunut:
1) tutkimuksesta, hoidosta tai muusta vastaavasta käsittelystä taikka sellaisen laiminlyönnistä edellyttäen, että kokenut terveydenhuollon ammattihenkilö olisi tutkinut, hoitanut tai muutoin käsitellyt potilasta toisin ja siten todennäköisesti välttänyt vahingon; jne...

Jos hoitovirheestä on aiheutunut siis selkeätä lain tarkoittamaa vahinkoa, ei muuta kuin korvausta hakemaan yleisen valittamisen sijaan! Mutta, jos virhe on vähäinen, sille ei voi mitään. Lääkäreillä on toki vastuullinen duuni, mutta eivät hekään mitään superihmisiä ole.

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Keskustelut » Kauneus » Hoitovirhe!