Keskustelut » Kauneus » Silmien laserleikkaus

Silmien laserleikkaus

16060
12. lokakuuta 2002 13:30


Tuhti tietopaketti asiasta kiinnostuneille löytyy alla olevasta osoitteesta. Siellä ei mainosteta mitään, vaan kerrotaan erilaisiin leikkauksiin liittyvistä riskeistä ja muista mahdollisista ongelmista. Kannattaa katsoa. =)

http://www.silikonitieto.net/artikkeli.phtml?ID=26

tai etusivun kautta

www.silikonitieto.net

osasto Silmäleikkaus

Vastaukset: 36

#1
Joe
12.10.2002 16:01

Olen käynyt lukemassa noilla sivuilla ihan mielenkiinnosta noita artikkeleja. Perustieto on ihan sitä samaa mitä löytyy lääkärisaittien sivuilta, mutta perään on lisätty sitten AINOASTAAN negatiivisia kommentteja eri medioista, jotka on irroitettu kontekstistaan. Herää kysymys, että mikä on tämän saitin tarkoitus, saada ihmiset pelkäämään ko. operaatioita? Itselleni on ihan sama, mitä ihmiset tekevät kropalleen, mutta tuollainen jatkuva asian arvosteleminen ei oikein ole minusta hyvän maun mukaista.

Moonshine on tuputtamassa kyseistä saittia vastaukseksi jokaiseen kauneuteen/terveyteen liittyvään asiaan.

En ota kantaa silikonien tai muiden kauneusleikkauksien puolesta tai vastaan, mutta toivon että tälläinen fanaattisuus suuntaan tai toiseen ei olisi jatkuvaa.

#2
12.10.2002 19:03


Oletko huomannut Silikonitieto.netissä käydessäsi, että siellä ihan heti etusivulla lukee:

"Tarkoituksemme on välittää tietoa erilaisiin kauneusleikkauksiin liittyvistä riskeistä ja muista ongelmista."

Toisin sanoen Silikonitieto.netissä keskitytään kertomaan nimenomaan niistä asioista, joista mainoksissa parhaimmillaankin mainitaan vain pintapuolisesti ja vähätellen. Eivätkö itse mainokset ole juuri sitä "subjektiivista tietoa"?

Saitin tarkoitus on olla vastapainona yksipuolisille mainonnalle ja kerätä tietoa asian toisesta puolesta yhteen helposti löydettävään paikkaan. Aikomus ei ole hehkuttaa minkään tuotteen hyviä tai oletettuja hyviä puolia. Mainostajat huolehtivat siitä osuudesta ihan kiitettävästi.

On vaikeaa ymmärtää Joen esittämää rinnastusta tosiasioihin perustuvan tiedonvälityksen ja fanaattisuuden välillä. Jokaisella kuluttajalla on oikeus saada informaatiota myös tuotteiden ja palveluiden mahdollisista haittavaikutuksista ja vaaroista.

Suomessakin tehdään täysin terveille ihmisille paljon sellaisia leikkauksia, joita he itse myöhemmin katuvat. Moni sanoo, että jos olisi tiennyt kaikki aiheutuneet jälkiseuraukset, niin leikkaus olisi jäänyt tekemättä. Vasta kun kaikki oleellinen tieto myös operaatioihin liittyvistä riskeistä on käytössä, voidaan puhtaalla omallatunnolla puhua hyvin perustellusta päätöksestä.

Silikonitieto.net on tarjonnut ilmaista faktaa monista ajankohtaisista asioista vasta kolme viikkoa. Siinä ajassa jo lähes 9000 ihmistä on vieraillut sivuilla. Kyseisen kaltaiselle kaupallisista vaikutteista vaikutteista vapaalle palvelulle on siis aivan selvästi olemassa suuri tilaus. =)

#3
Joe
12.10.2002 19:18

tapa jolla mainostat saittia jatkuvasti täällä ei mielestäni kuulu keskustelupalstoille. Oli kyse sitten kaupallisesta tai ei-kaupallisesta saitista, on niiden jatkuva mainostaminen spämmäämistä. Eiköhän tähän mennessä kaikki tiedä mistä saittisi löytyy.

Saitti on silti mielestäni kirjoitettu subjektiivisesti, se painottaa operaatioiden vaarallisuutta ja kuten sanottu, kaikki medialeikkeet ovat negatiiviseen sävyyn kirjoitettuja. Mielestäni saitti joka antaisi puolueetonta tietoa tasapuolisesti hyödyistä ja haitoista palvelisi käyttäjiä huomattavasti paremmin.

Vertauksena voisin perustaa itse saitin joka keskittyisi urheilun ja kuntoilun aiheuttamiin terveydellisiin ongelmiin. Voisin todeta yhtä lailla "monet terveet ihmiset ovat alkaneet urheilemaan, joka on johtanut pysyvään terveydentilan heikentymiseen rasitusvammojen ja nivelvaurioiden muodossa"

Ennemmin luen saittia joka kertoo hyvät ja huonot puolet urheilusta ja kuinka siitä saa eniten irti, kuitenkaan terveyttään vaarantamatta.

#4
12.10.2002 20:18

pitäiskö munkin alkaa lobbaamaan täällä omaa saittiani... = )

Jos tollasta lobbausta tekee niin vois sitte olla sen verran sanojensa takana, että aittaa viestin perään oman nimensä, emailinsa...

#5
12.10.2002 20:29


Spämmääminen on minun mielestäni sellaista toimintaa, jolla yritetään saavuttaa taloudellista hyötyä. Nythän ei ole ollenkaan kysymys sellaisesta ilmiöstä. Päinvastoin, sivuston ylläpitäjät hankkivat ja julkaisevat omalla kustannuksellaan sellaista tietoa, josta on naisille (ja varmasti miehillekin) aivan konkreettista hyötyä.

En usko, että yhdellekään ihmiselle on ollut pienintäkään haittaa siitä, että Keho.netissä on kerrottu tämän ilmaisen palvelun olemassaolosta. Riskeistä puhumista ei pitäisi tulkita negatiivisuudeksi. Olisiko Sinusta parempi, jos asioiden huonoista puolista ei kerrottaisi ollenkaan?

Silikonitieto.net ilmoittaa heti etusivunsa yläreunassa, mikä on sivuston tarkoitus. Hyvistä ja niin sanotuista hyvistä puolista tulee markkinavoimien taholta rummutusta ihan kyllästymiseen asti. Asioilla on aina kaksi puolta, ja nyt yritetään valottaa sitä vähemmän puhuttua aluetta.

Kuntoilu ja urheilu ovat mielestäni melko kaukaa haettu vertaus. Niissä ei yleensä leikellä terveitä ihmisiä, eikä aseteta heitä alttiiksi monille jälkikomplikaatioille ja terveyden menettämiselle.

Aina on tietysti niin, että kaikkia ei voi koskaan miellyttää. Tähän astisen ja koko ajan kasvavan lukijamäärän perusteella vaikuttaa kuitenkin siltä, että moni on ottanut uuden sivuston tyytyväisyydellä vastaan. Tiedoksi vielä, että Silikonitieto.netissä on Palaute-lomake, jota myös Sinä Joe voit käyttää, jos keksit lisää hyviä ideoita. ;-)

#6
12.10.2002 20:42


Voisi olla ihan hyvä ajatus avata Keho.netiin oma viestiketju hyville linkeille. Varsinkin sellaisille, joilla ei myydä mitään. En sitten tiedä, kuinka pitkä lista siitä mahtaisi tulla... Tässä kuitenkin Sinulle toivomasi email-osoite. (Silikonitieto.netillähän on oma Palaute-lomake ja email)

kristiinahal@hotmail.com

#7
12.10.2002 20:55

osta banneri tilaa niin hyötyy keho.netkin mainostelustasi.

spammauksesta:
http://www.dictionary.com/search?q=spamming

joku kauppakeskus:
http://www.myyrmanni.fi
(surkuhupaisa slogan: "iloa joka päivään")

#8
12.10.2002 22:56

En ymmärrä millä motiivilla nämä ihmiset käyvät sotaansa esimerkiksi silmän taittovirheleikkauksia vastaan. Mikä teitä siinä niin suuresti ärsyttää? Vähän sama juttu varsinaisissa kauneusleikkauksissa, minusta jokainen täysijärkinen aikuinen ihminen saa tehdä vartalolleen mitä haluaa eikä siinä ole mitään moraalisesti väärää. Ihme touhua, lääkäriasemat mainostavat toiseen suuntaan ja te harrastatte samojen tuotteiden antimainontaa. Yhtä yksipuolista kuvaa markkinoitte ja yhtä tuomittavaa totuudenvääristelyä harrastatte. Eivätkä nuo Hymy-lehden lainaukset koskien Hallikaisen silmälaseja todellakaan lisää uskottavuuttanne. Leikkauksia negatiiviseen sävyyn käsittelevät lähteet taisivat olla vähissä vai miksi piti tuollainen lainaus ottaa? :)

Itse otan oman informaationi mieluiten luotettavammista lähteistä, kuten alan lehdistä tai tuntemiltani asiantuntijoilta joita tässä tapauksessa sattuu olemaan ihan lähipiirissä.

Olen harkinnut laserleikkausta päästäkseni eroon laseista, ja todennäköisesti jossain vaiheessa myös hakeudun leikkaukseen. Harva asia tässä elämässä on täysin riskitöntä, mitä vain voi sattua milloin vain. Ilman laseja tai piilolinssejä on kuitenkin niin paljon mukavampaa olla ja harrastaa että tuo pienen riskin olen valmis ottamaan.

#9
Joe
13.10.2002 00:33

Spämmäys on jatkuvaa ei-toivottua mainontaa. Mainontaa voi harrastaa ilman kaupallisiakin tavoitteita. Moonshine tässä tapauksessa mainostaa saitti(aan) jatkuvilla linkki-ilmoillaan. Spämmäyksen tarkoitus tässä tapauksessa on ajaa lukijoita saitille.

Vaikka tällä hetkellä saitti on ilmainen ja siellä ei ole mainoksia, jonkun se on rahoitettava, sillä se on toteutettu ammattimaisesti it-firmalla. Ehkä ajatus kasvattaa kävijämäärää tarpeeksi suureksi ja sitten myydä saitti tai ruveta rahastamaan jollakin tavalla. No sillä ei ole väliä mitä Olavi Loimukari (saitin omistaja) aikoo, vaan sillä, että jatkuva mainostaminen on spämmäystä.

Toivon, että keskustelu ainakin tällä palstalla pysyy asiallisena ja puolueettomana ilman, että fanaatikot rupeavat tyrkyttämään mielipiteitään toisisille. Tämä on sentään niitä harvoja saitteja, jossa keskustelupalstalla on oikeasti järkeviä kysymyksiä ja vastauksia ja häiriköiden määrä on minimissä.

#10
Joe
13.10.2002 00:41

Silikonitieto.netin omistajalla on myös domainit seksi.com ja silikonirinnat.net, joten pian varmaan saamme kuulla niistäkin...

En halua kuulostaa ikävältä ihmiseltä, mutta minusta ihmisillä on oikeus tehdä omat päätöksensä ja johtopäätöksensä. Inhoan kaikenlaista fanaattisuutta, sillä fanaatikot eivät suostu kuuntelemaan muiden mielipiteitä. Ihmisiä ei tulisi aliarvioida.

#11
13.10.2002 10:22


Silikonitieto.netin ylläpitäjillä ei ole mitään muita domaineja kuin tuo yksi. Kukaan ylläpitäjistä ei ole alan ammattilainen, vaan koko toiminta tapahtuu pelkästään hyväntekeväisyyspohjalta ja vapaa-ajalla.

Sivuston perustamiskustannukset on maksettu ylläpitäjien omista rahoista. Mitään kaupallisia tavoitteita ei ole, eikä tule olemaan. Tuntuu erittäin ikävältä, että Joe lyö tuolla tavalla vyön alle suoraan valehtelemalla. Jokaisen on helppo tarkistaa asian oikea tilanne.

Vaikka Joe yrittääkin kovasti asettaa Silikonitieto.netin tarpeellisuuden kyseenalaiseksi, niin onneksi lähes 10 000 muuta lukijaa on jo tähän mennessä ollut toista mieltä. Palautteita on tullut satoja ja vain muutamassa niistä on ollut kritiikkiä. Palautteen pohjalta on myös tehty muutoksia ja niitä tehdään koko ajan. Toimintaa on tukemassa hyvin arvovaltaisia henkilöitä.

Spämmäyssyytteet ovat minun mielestäni suurta liioittelua. Joku kysyi aikaisemmin, että mistä löytyy tietoa rintojen pienennysleikkauksesta. Laitoin hänelle linkin Silikonitieto.netin artikkeliin, jossa kerrotaan leikkauksen kulku, sen hinta ja siihen mahdollisesti liittyvät riskit.

Myös silmien laserleikkauksesta kysellään jatkuvasti, ja nyt löytyy siitäkin paljon asiantuntijoiden antamaa tietoa yhdestä paikasta. Julkkisten esimerkki tunnetusti vaikuttaa ihmisten päätöksiin. Joel Hallikainen on yksi meistä, joilla laserleikkaus ei ole tuottanut toivottua tulosta. On ihan asiallaista kertoa, että näitäkin tapauksia on paljon.

Joen jatkuva fanaattinen-sanan käyttö alkaa kuulostaa jo ihan naurettavalta. Ovatko kaupalliset lääkäriasematkin sitten fanaattisia hehkuttaessaan vain leikkausten erinomaisuutta?

Lääkäriasemat kertovat yhden puolen ja me sen toisen puolen. Tällä tavalla syntyy kokonaisempi ja totuudenmukaisempi kuva. Juuri siihen me pyrimme. Jos väität jotakin asiaa totuuden vääristelyksi, niin olisi toivottavaa, että osoitat tarkoittamasi kohdan väitteesi tueksi. Tavoitteena on, että Silikonitieto.netin sivuilla kerrotut asiat ovat tarkistettua faktaa. Jos huomautettavaa löytyy, niin on asiallista ilmoittaa siitä vaikka palautelomakkeella.

Cleon, ei kysymys ole mistään sodasta, vaan asioiden vähemmän puhutun puolen valottamisesta. Eihän tosiasioiden esittämisen pitäisi normaalisti aiheuttaa noin voimakkaita reaktioita. Itse leikkauksissa ei ärsytä mikään. Haluamme vain lisätä niitä koskevaa tiedonsaantia.

Jokainen ihminen saa tehdä ruumiilleen mitä haluaa, mutta idea onkin siinä, että heillä olisi syytä olla tiedossaan kaikki operaatioista mahdollisesti seuraavat haittavaikutukset ennen lopullista päätöstään. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?

Silikonitieto.netistä löytyvä informaatio on muuten hyvin pitkälti peräisin mainitsemistasi alan lehdistä ja alan asiantuntijoilta. Kaupallisia lähteitä on pyritty välttämään tiedon objektiivisuuden takaamiseksi. =)

#12
Joe
13.10.2002 11:01

Domain name registrystä löytyy nämä tiedot, kuka omistaa nämä domainit, joten eikun tutkimman.

Kyllä se minusta on spämmäystä, sillä olet kirjoittanut tänne neljään eri topikkiin ja kaikissa olet vain mainostanut saittia.

Lääkäriasemat eivät tule tänne keskustelupalstoille laittamaan linkkejään saiteillensa.

"Silikonitieto.netistä löytyvä informaatio on muuten hyvin pitkälti peräisin mainitsemistasi alan lehdistä ja alan asiantuntijoilta. Kaupallisia lähteitä on pyritty välttämään tiedon objektiivisuuden takaamiseksi. =)"

Eikö lehdet ovat kaupallisia lähteitä? Suurin osa saitin tietolähteistä on Hesarista, iltapäivälehdistä jne. Eikö näiden intresseissä ole myydä mahdollisimman paljon lehtiä, yleensä tekemällä sensaatiouutisia.

Jos oikeasti objektiviisuutta olisi haettu, olisi saitilla käytetty puolueettomia asiantuntijoita, ei juorulehtiä tai iltapäivälehtiä.

#13
13.10.2002 11:14

Moonshine:
"Kukaan ylläpitäjistä ei ole alan ammattilainen, vaan koko toiminta tapahtuu pelkästään hyväntekeväisyyspohjalta ja vapaa-ajalla."
ja footerissa lukee:
Tekninen toteutus Arts & Minds Oy © 2002

Joe:
"Domain name registrystä löytyy nämä tiedot, kuka omistaa nämä domainit, joten eikun tutkimman."

Mistä löysit noi tiedot? Unixin whois näyttää vaan että seksi.com ja silikonirinnat.net olisi samalla palvelimella... silikonitieto on puolestaan nebulan koneella.

#14
Joe
13.10.2002 11:25

www.netsol.com näyttää että silikonitieto.net on rekistöröity Olavi Loimukarille ja yhteystiedoksi on mainittu silikonirinnat@hotmail.com.

Silikonirinnat.net ohjautuvat samalle saitille kuin seksi.com. Suoraan tietysti ei voi todistaa, että nämä ovat saman henkilön, mutta olisi ihmeellistä, että kaverin emaili olisi silikonirinnat@hotmail.com eikä olisi mitään tekemistä silikonitieto.net:in kanssa. Tässä on vähän liikaa yhteensattumia.

#15
13.10.2002 11:39


Ymmärrän hyvin, että tietyt kaupalliset tahot haluaisivat vaientaa tämän keskustelun. Toivottavasti Keho.netin Ylläpito kuitenkin säilyttää puolueettomuutensa myös jatkossa.

Esitän Joelle saman kysymyksen kuin Monsieur Verve: mistä löysit väittämäsi "tiedot"?

Monsieurille: Arts & Minds ei suinkaan ole Silikonitieto.netin ylläpitäjä. He ovat vain toimeksiannosta rakentaneet saitin ja luovuttaneet sen eteenpäin.

Joelle, jokaisessa viestissäni on viitattu kyseisen keskustelun aiheeseen ja yleensä vielä johonkin tiettyyn kysymykseen. Keskusteluun osallistuneet ovat varmasti olleet tyytyväisiä, kun heille on osoitettu artikkeli/sivu, josta tietoa löytyy.

En pidä suurinta osaa Silikonitieto.netissä lainatuista lähteistä kovin sensaationhaluisina. Alla on tietoa muutamista lehdistä, joista siellä löytyy lainauksia:

"Jokainen Tieteen Kuvalehden artikkeli on lehden toimittajien ja tieteen ammattilaisten tiiviin yhteistyön tulos."

"Suomen Lääkärilehti on uuden lääketieteellisen ja terveydenhuoltoa koskevan tiedon levittäjä sekä suomalaisen lääkärikunnan koulutus- ja ammatijärjestölehti. Lehteä julkaisee Suomen Lääkäriliitto, joka on lääkärien ammattijärjestö."

"Tietolähde: Plastic and Reconstructive Surgery 2000;105:436-448"

Silikonitieto.netissä on paljon puolueettomien asiantuntijoiden lausuntoja. Voit katsoa esimerkiksi Asiantuntijat kertovat -osiota.

#16
Joe
13.10.2002 11:42

edellisessä viestissä sanoin. esim www.netsol.com kertoo kenelle saitit on rekistöröity. ihan normaalit dnslookup ja whois komennot kertovat samaa infoa. jokainen joka konetta on käyttänyt vähän enemmän pystyy löytämään domainien yhteystiedot.

#17
13.10.2002 11:42


Olisit voinut kertoa tuon äskeisen viestisi sisällön jo alussa. Nyt annoit tarkoituksellisesti ihmisille väärää tietoa. "Yhteensattumat" eivät oikeuta ketään esittämään valheellisia väitteitä. Voisitko ystävällisesti yrittää jatkossa kirjoittaa vain totta olevia asioita? =)

#18
Joe
13.10.2002 11:49

on se että www.silikonitieto.net on rekistöröity Olavi Loimukarille jonka sähköpostiosoite on silikonirinna@hotmail.com. Loput on johtopäätöksiä. Asiat ovat samanlailla tehtyjä johtopäätöksiä, niin kuin esim. silikonitieto.net -saitilla.

Vähän herättää ihmetystä mikä on sinun yhteytesi tähän saittiin, kun sitä puolustat niin suurella innolla? Ainoat kerrat kun osallistut keskusteluun, on mainostaessasi tätä saittia. Joko sinulla ei ole omia intressejä osallistua muuhun keskusteluun tai ainoa funktiosi täällä on mainostaa ko. saittia.

#19
13.10.2002 13:07

Domainin seksi.com omistaja:

FI
a@seksi.com

Domain Name: SEKSI.COM

Administrative Contact:
domain admin a@seksi.com
use the mail
FI

Technical Contact, Zone Contact:
domain admin a@seksi.com
FI

Record last updated on 28-May-2002.
Record expires on 03-Jun-2011.
Record created on 04-Jun-1996.

Domain servers in listed order:

Name Server: NS1.SEKSI.COM
Name Server: NS2.SEKSI.COM
Name Server: NS3.SEKSI.COM
Name Servers Updated Date: 28-may-2002

__________________________________________
Domainin silikonirinnat.net omistaja:

FI
a@seksi.com

Domain Name: SILIKONIRINNAT.NET

Administrative Contact:
domain admin a@seksi.com
use the mail
FI

Technical Contact, Zone Contact:
domain admin a@seksi.com
FI

Record last updated on 04-May-2002.
Record expires on 02-Jun-2003.
Record created on 02-Jun-2001.

Domain servers in listed order:

Name Server: NS1.SEKSI.COM
Name Server: NS2.SEKSI.COM
Name Server: NS3.SEKSI.COM
Name Servers Updated Date: 04-may-2002

_________________________________________
Domainin silikonitieto.net omistaja:

domain: silikonitieto.net
status: production
origin-c: silikonirinnat@hotmail.com#0
organization: Olavi Loimukari
owner: Olavi Loimukari
email: silikonirinnat@hotmail.com#0
address: PL 315
city: Vantaa
postal-code: 01300
country: FI
admin-c: silikonirinnat@hotmail.com#0
tech-c: hostma@nebula.fi#0
billing-c: hostma@nebula.fi#0
nserver: dns1.nebula.fi
nserver: dns2.nebula.fi
registrar: JORE-1
created: 2002-09-13 15:23:40 UTC JORE-1
expires: 2003-09-13 09:23:34 UTC
source: joker.com


db-updated: 2002-10-13 12:03:52 UTC

______________________________________

Ikävästi toi viimeisen email osoite nyt viittaa siihen suuntaan että kaikki olisivat yhden ja saman henkilön omistuksessa...

#20
13.10.2002 13:51


Vastaus joka on saatu Silikonitieto.netin Ylläpidolta:
"Silloin kun on haettu Silikonitieto.net -sivustolle domainia, niin ensimmäisenä nimitoivomuksena on ollut Silikonirinnat.net. Domain-hakemuksen käsittelyn yhteydessä on kuitenkin selvinnyt, että se domain on jo käytössä jollakin toisella. Silikonitieto.net nimi oli varalla ja sivusto onkin sitten alusta asti toiminut sillä nimellä.

Hakemukseen on pitänyt liittää yhteystiedoksi sähköpostiosoite. Siinä yhteydessä on avattu hotmail-osoite nimellä silikonirinnat_net, koska se oli ensimmäisenä toivomuksena myös domain-nimeksi."

Joe:
" Asiat ovat samanlailla tehtyjä johtopäätöksiä, niin kuin esim. silikonitieto.net -saitilla."

Voisitko kertoa ihan tarkasti, mitä tarkoitit tuolla väitteelläsi? Ovatko esimerkiksi Silikonitieto.netistä löytyvät ja alla mainitut tutkimustulokset "johtopäätöksiä"?

http://imaginis.com/breasthealth/news/news5.25.00.asp

http://www.cpr4womenandfamilies.org/implnt0601.html

Minun intressini ovat varmasti hyvin pitkälle samanlaiset kuin Silikonitieto.netillä. Haluan siis auttaa ihmisiä löytämään muutakin tietoa kuin sen, mitä kaupalliset tahot suostuvat kertomaan.

Minä olen osallistunut useisiin keskusteluihin. Ne ovat sattumalta sivunneet sellaisia aiheita, joita myös Silikonitieto.netissä käsitellään. Moni on saanut sieltä haluamaansa tietoa. Onko Sinulla joku ongelma sen asian kanssa? :)

#21
Joe
13.10.2002 14:53

Tutkimustuloksia manipuloimalla saa tulokset näyttämään omalle mielipiteelleen suosiolliselta. Asioiden irroittaminen kontekstista tekee myös saman. Tätä harrastetaan kyseisellä saitilla.

Itse liputan vapaan valinnan puolesta, enkä pidä ihmisten mielipiteiden manipuloinnista. Puolueeton tieto on se mitä ihmiset tarvitsevat. Silikonitieto.net ei sitä tarjoa.

Ihmisten tulisi suhtautua KRIITTISESTI kaikkeen tietoon, ERITYISESTI silloin kun joku sitä jatkuvasti TYRKYTTÄÄ. Usein tällä henkilöllä on joku muu motiivi taustallaan kuin vain ihmisten valistaminen.

Palaten kuitenkin alkuperäiseen tarkoitukseeni. Eiköhän kaikki tiedä jo mistä silikoni.net -saitti löytyy, joten moonshine voisi lopettaa tämän foorumin spämmääminen jatkuvilla saittimainoksillaan. Tämä on aivan sama asia kuin missit.net:in trollit, joita tänne joku jossain vaiheessa lähetteli.

Moni saattaa käydä saitilla, mutta siitä ei ole takeita, saako sieltä haluamaansa tietoa. Keskustelut, joissa tämä saitti on mainittu ovat olleet paljolti leikkauksia puolustavia.

Eiköhän anneta ihmisten vertailla omia mielipiteitään ja kokemuksiaan, sen sijaan että aina tarjotaan samaa webbisaittia kaikkien ongelmien ratkaisuksi. Lopeta siis tämä spämmääminen.

Lopetan tämän keskustelun osaltani tähän.

#22
13.10.2002 15:42


Useista pyynnöistäni huolimatta et ole pystynyt esittämään yhtäkään kohtaa, jossa Silikonitieto.netissä olisi sinun mielestäsi julkaistu jotakin sellaista faktaa, joka ei pitäisi paikkaansa. Tuollaiset epämääräiset vihjailut saavat vain Sinun omat motiivisi suuren kysymysmerkin alaisiksi.

Tiedustelen vielä yhden kerran: missä ihan tarkalleen Silikonitieto.net olisi Sinun mielestäsi "manipuloinut tutkimustuloksia"?

Joe:
"Usein tällä henkilöllä on joku muu motiivi taustallaan kuin vain ihmisten valistaminen."

Minä en välttämättä haluaisi tutustua Sinun ystäväpiiriisi, jos se on yhtä paljon omaa etua tavoittelevaa, kuin mitä kirjoituksistasi voi ymmärtää. Ovatko lähimmäisenrakkaus ja kanssaihmisten pyyteetön auttaminen Sinulle aivan tuntemattomia käsitteitä?

Nimenomaan on hyvä antaa ihmisten vertailla kokemuksia ja tietoja. Juuri sille asialle Silikonitieto.net pyrkii tuomaan lisäpohjaa. Siellä on paljon muiden ihmisten kokemuksia erilaisista leikkauksista ym. Silikonitieto.netiä ei esitetä "kaikkien ongelmien ratkaisuksi", vaan lisäinformaatioksi.

Leikkauksia koskevat kirjoitukset ovat vain pieni osa koko Silikonitieto.netin sisällöstä. Esimerkiksi Terveysaiheita-otsikon alta löytyy paljon hyödyllistä asiaa ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Ja täysin ilman mainoksia tai minkäänlaista kaupallista eduntavoittelua. =)

#23
13.10.2002 18:22

Mua niin naurattaa tuo marttyyrius, olet kyllä moonshine koominen hahmo.

#24
13.10.2002 18:39


En ole koskaan ajatellut, että muiden ihmisten auttamisella olisi mitään tekemistä marttyyrien kanssa. Onko pyyteetön avuliaisuus todellakin monille nykyään niin vierasta, että aina pitää kyynisesti epäillä jotakin taka-ajatusta?

Partiolaisillakin on mottona tehdä joka päivä yksi hyvä työ ilman mitään vastapalvelusta. Miksi sellainen toiminta on niin harvinaista tavallisessa elämässä?

Minä arvostan suuresti esimerkiksi sellaisia henkilöitä, jotka luovuttavat omaa vertaan muiden pelastamiseksi ja osallistuvat nälkää näkevien keräyksiin. Onneksi myös tuntemattomia lähimmäisiä ajattelevia ihmisiä on vielä olemassa.

#25
13.10.2002 20:33

Jaa se Hymy-lehti on luotettava lääketieteellinen julkaisu, enpä tiennytkään... Hallikainen on varmaan siteeraamanne lääketieteellinen asiantuntija? :) En kyllä edelleenkään käsitä mitä informaatiota tuo Hymy-lehden artikkeli antaa koskien laserleikkausta. Tuohan on ihan naurettavaa arvailua, jos te kerran haluatte jakaa oikeaa TIETOA asiasta niin mitä ihmettä tuo pätkä tuolla tekee?

Muutenkin olen pitkälti samaa mieltä kuin tuo Joe tuossa ylempänä.

Ja tämän asian puiminen loppuu minunkin osaltani tähän.

#26
13.10.2002 21:21


Kerroin aikaisemmin:
"En pidä SUURINTA OSAA Silikonitieto.netissä lainatuista lähteistä kovin sensaationhaluisina."

Muutamia esimerkkejä lähteistä:
Tieteen Kuvalehti
Suomen Lääkärilehti
Stakesin tutkija Sirpa-Liisa Hovi
Toksikologian professori Jyrki Liesivuori
Plastiikkakirurgian professori Sirpa Asko-Seljavaara

Euroopan Unioni
U.S Food and Drug Administration
National Center For Policy Research
Suomen silmälääkäriyhdistyksen hallitus
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS)
Plastic and Reconstructive Surgery 2000;105:436-448

Missään ei ole väitetty, että Hymy olisi "luotettava lääketieteellinen julkaisu". Cleon on keksinyt tuon lauseen ihan itse. Kyseinen Hymy-lehden artikkeli kertoo siitä, että läheskään kaikki silmien laserleikkauksissa olleet ihmiset eivät pääse eroon silmälaseistaan. Se on paljon yleisempää kuin mitä leikkausten mainostajat antavat ymmärtää.

Joel Hallikainen kertoi operaatiostaan monissa lehdissä muutama vuosi sitten. Alussa kaikki meni ilmeisesti hyvin, mutta sitten näkö huononi jälleen, niin kuin hyvin monille käy.

#27
13.10.2002 23:56

Kolme kaveriani on niinikään käynyt näissä laserleikkauksissa aikoinaan. Eikä kenelläkään ole tullut mitään ongelmia.

Vähän vastapainoa Moonshinen negatiiviselle sävylle. En sitten tiedä mikä on onnistuneitten operaatioiden suhde epäonnistuneisiin, mutta tuskin sentään niin heikko kuin annat ymmärtää. Eihän mikään lääketieteellinen operaatio ole idioottivarma eikä kukaan pakota toista silmäleikkauksiin.

#28
14.10.2002 06:30

Itse kävin laserissa kolme-neljä vuotta sitten ja olen ollut tulokseen tyytyväinen. Ennen toimenpidettä lääkäri korosti minulle, että en välttämättä pääse laseista eroon, koska minulla oli niin hurjasti miinuksia linsseissä.

Nyt en kuitenkaan tarvitse laseja, näkökyky on loistava. Anoppi on sairaalan silmäpolilla duunissa, eikä hänkään moiti operaatiota, kyllä ne suurin osa onnistuu. Toki sattuu epäonnistumisiakin, mutta niinhän kaikissa leikkauksissa.

Sori, en ole jaksanut lukea kokonaan keskustelua, puhutteko ollenkaan silmäleikkauksista vai kinasteletteko tuosta silikoninetistä.

#29
14.10.2002 08:08

Hyvä..mieluummin kuulen kokemuksia leikkauksen käyneeltä kun luen joltain väsyneeltä nettsaitilta jossa viittaukset on Hesariin ja Seura-lehteen. Tosi hyviä lähteitä ;)

#30
14.10.2002 08:22

Itse kävin LASIK leikkauksessa 2.5 vuotta sitten ja olen ollut _erittäin_ tyytyväinen. Molemmissa silmissä oli miinuksia n. 3, nyt melkein nollassa.

Liikkuvana ihmisenä voin kertoa leikkauksen helpottaneen elämääni paljon.

#31
14.10.2002 08:29

Kuinka pitkään tuo miinus 3 sinulla oli? Eikös suositella että näkö ei ole muuttunut piiiiitkään aikaan?

#32
14.10.2002 08:52


Randy vääristelee asioita ihan tahallaan. Ensinnäkään Hymy- tai Seura-lehteä ei ole käytetty asiantuntijatietona. Silikonitieto.netissä on yhteensä satoja artikkeleita. Sieltä löytyy vain yksi sellainen lainaus Hymy-lehdestä, jossa kerrotaan Joel Hallikaisen silmien laserleikkauksesta. Seura-lehdestä en muista lukeneeni yhtään sitaattia.

Netissä ihmisten on helppo nimettömänä kirjoittaa ihan mitä vain. Joukossa on paljon keksittyjä henkilöitä ja tapahtumia. Tietysti osa on tottakin.

Silikonitieto.netissä olevien laserleikkauksia koskevien faktojen paikkaansapitävyyden voi tarkistaa esimerkiksi Meilahden silmätautien klinikan osastonylilääkäri professori Timo Tervolta tai silmätaudeista tohtoriksi väitelleeltä Tiina Tuunaselta. He kertovat myös, että leikkausten epäonnistumiset ja jälkikomplikaatiot ovat paljon yleisempiä kuin luullaan.

Operaation todellista onnistumista voidaan arvioida vasta useiden vuosien kuluttua, kun nähdään, säilyykö leikkaustulos ja mitä komplikaatioita mahdollisesti aiheutuu. Yleisiä ongelmia ovat muun muassa haavan epäsymmetrinen paraneminen, erilaiset tulehdukset, häikäisy, ali- ja ylikorjaus, hämäränäön huononeminen, hajataitteisuus ja vaikutukset kontrastiherkkyyteen.

#33
14.10.2002 09:10

Minä mitään tahallani vääristele...sanoinpa vain kommenttini mitä tuli mieleen. Niin tai näin luotettavampana lähteenä pidän leikkauksessa käyneen kokemuksia kun nettisaitteja yleensäkin...No juu evvvk tuollaiset saitit. Ei muuta tuosta saitista. Kiinnostaa enemmän kokemukset.

#34
14.10.2002 09:51

Randy, olisikohan ollut joku 3-4 vuotta. En tiedä kauanko pitäisi olla muuttumattomana, mutta asia selviää ennakkotutkimuksissa.

#35
14.10.2002 09:58

Kiitoksia...noin itsekin muistelin. Ei tällä hetkellä ajankohtaista mutta aikanaan ehkä.

#36
14.10.2002 10:17


-reuma
-sokeritauti
-raskausaika
-imettäminen
-harmaakaihi
-silmätulehdus

-silmänpainetauti
-muut silmäsairaudet
-sydämentahdistin
-alle 18 vuoden ikä
-riippuluomi (mikrokeratomi tarvitsee tilaa)
-jos taittovirhe on lisääntynyt viimeisimmän vuoden aikana
-raskaaksi tulemista ei suositella myöskään puolen vuoden sisällä leikkauksen jälkeen.

(Silikonitieto.net)

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Keskustelut » Kauneus » Silmien laserleikkaus