Raskaus ja punttitreeni

yli 20 vuotta
yli 20 vuotta
7
1443

Kaipaisin hiukan neuvoja salitreeniin näin 18. raskausviikon alla.
Millaiseksi treeniä pitäisi muuttaa, nyt teen kahteen jaettua, 2 tai 3 sarjoja ja 15-10 toistoja. Olen jo jalkakyykystä jättänyt painoja pois, samoin maastavedosta. Peruslihaskunto on hyvä, salilla käyn n. 2-3 krt. viikossa.
Olisi hauska treenata kunnolla loppuun asti, mutta kuinka tehdä se ilman että tulee tehtyä hallaa itselle ja jälkikasvulle...

Vastaukset: 6

1
30.01.2002 00:00

Kannattaa kysyä lääkäriltä mitkä liikkeet pitää jättää pois, luulisi ainakin että kaikki eivät ole ok.

Verenpainettahan tarkkaillaan muutenkin raskauden aikana joten se sulkee heti pois ainakin prässin ja kyykyn.

Vatsalihasten hyvä kunto onkin sitten vain plussaa synnyttäessä, en tosin tiedä kuinka pitkälle asti niitä kannattaa/voi treenata.

Juttele lääkärin kanssa ja infoa toki meitäkin! Sinänsä erittäin mielenkiintoinen aihe.

2
10.02.2002 15:23

Huomasin nettiä surffaillessani ohjeita raskaudenajan liikuntaan: raskaus ja liikunta

3
14.03.2002 20:41

Akonan tuossa sanoi että vatsalihasten hyvä kunto on plussaa synnyttäessä...nojoo..onhan se plussaa joo mutta jos on liian tiukat vatsalihakset niin se pitkittää synnytystä ja ponnistusvaihe voi olla aika vaikea kun edessä on tiiliskivet ;) Monet paljon urheilevat ystäväni ovat kokeneet vaikeat synnytykset juuri liian tiukkojen vatsojen takia ja erään ratsastajanaisen lapsi leikattiin juuri samaisesta syystä. Että vatsaa ei kannata raskauden aikana treenata liikaa.

* minnariina *

4
16.03.2002 14:29

Enpä usko, että ongelma on liian hyvissä massulihaksissa, vaan siinä ettei osaa rentouttaa niitä lihaksia. Joten mammajoogaan vaan ;)

5
18.03.2002 13:29

Voi olla pirun vaikeaa osata rentouttaa vatsalihaksia synnytyksen tiimellyksessä kun kipu on helvetillinen :) Ja ponnistusvaiheessa niitä ei oikein edes voi rentouttaa. Kaverilleni kätilö sanoi että hänen vatsalihakset olivat kuin tiiliskivet ja niiden ohi oli vauva miltei mahdoton saada - no saivat kuitenkin kun kätilö painoi täysillä mahan päältä vauvaa alaspäin ja kipu oli....no, tiedät ehkä itsekin :)

6
22.03.2002 12:51

Moi! Kävin itse syksyllä aika viimeisille asti salilla. Tosin aika harvoin, mutta seuraavia havaintoja tein eli ekaks piti jättää pois kyykky ym. liikkeet, koska tuli painetta mahaan. Tehoja täyty kans laskee ja levätä enemmän. ei sais vissiin toi pulssi nousta pitkäks aikaa korkeelle ja mul ainakin nousee sykkeet ainaskin jalkoja tehdessä. Penkkipunnerrus kans huono. Loppuraskaudes ei suositella selällä makaamista. 30 viikon jälkeen jäi taljat vekka. maha esti oikean asennon ja tuntu pahalta. (Tosin painoni nous peräti 20kg eli lopussa kilon/viikko syömisistä huolimatta.)Eli mielestäni omien tuntemusten mukaan kantsii tehdä. Hassu juttu muutes, että keski-ikäiset naiset mulkoili mahaani pahan kerran salilla ja miehet taasen ei ees noteerannut. Kyllähän sitä synnytyksen paremmin jaksaa, jos on jossakin kunnossa. ja jos täällä on muita äitejä ni kuinka pian synnytyksestä ootte aloittanut lenkkeilyn/aerobicin.Pitäis tässä vähitellen päästä normaalipainoon. Onnetonta kyllä on kun vauva valvoo 12-14h/vrk ja sylissä eli se siitä pikkuisten unentarpeesta.

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Kysymykset » Kauneus » Raskaus ja punttitreeni