Keskustelut » Ravinto » Mitä mieltä te asiantuntiat olette ruokavaliostani?

Mitä mieltä te asiantuntiat olette ruokavaliostani?

1384
22. tammikuuta 2002 00:00

Elikkä tässäpä päivän syömiseni :

Aamulla klo 09:00 ruispala, jonka päällä 1/4-purkkia tonnikalaa-vedessä + kuppi kahvia rasvattoman maidon kera + omena.

Aamupäivästä klo 11:45 kouluruoka, joka tänäpäivänä oli jotain lihaperuna systeemiä, sitä otin reilun yhden kapustallisen, jonka kera join kevytmaitoa lasillisen.

Koulustatultuani lämmitin kevytmaitoon tehtyä makaroonilaatikkoa , ja lisäsin siihen aamusta jääneen tonnikalapurkin + lasi rasvatonta maitoa.

Illalla klo 18:00-19:00 ajattelin syödä jonkun hedelmän ja yhden ruispalan kevytjuustoviipaleen kera ja siinäpä se sitten olikin. Päteekö sääntö ""klo:18:00 jälkeen ei saa syödä"" ?

Käyn salilla 3-4 kertaa viikossa ja niinä päivinä, jolloin en käy salilla, teen kotona iltaisin vatsoja 4 x 20 eri tyyleillä + punnerran 3 x 12 kertaa, joten mitä mieltä te asiantuntiat olette ruokavaliostani ? Kommentteja ja neuvoja kaivataan!! =)

Vastaukset: 4

#1
23.01.2002 00:00

Mulla kans aikaisemmin tökki toi aamusyöminen, mutta nykyisin maistuu hyvin. Yksi mikä uppoaa aika hyvin on, kun sekoitat kaurahiutaleita (esim.Elovena) 50 grammaa, pari desiä sokeritonta valion mehukeittoa ja pari desiä maitoa. Ne vaan lusikalla sekaisin, antaa hiutaleiden turvota hetken ja napaan vaan. Avot, kun on hyvää. Siinä saa hyvin energiaa lounaaseen asti ja on nopea valmistaa aamun kiireessä. 50 g hiutaleita puuroksi keitettynä on kyllä sellainen satsi, että harva sellaisen jaksaa vetää. Tota aamupalaa voi vielä täydentää ruisleivällä ja protskupaukulla, jos maistuu.

#2
23.01.2002 00:00

Sit mulla on vielä sellanen juttu, et minulla ei ole aamulla _YHTÄÄN_ nälkä , jos syln aamulla se on väkinäistä, joten onko se aamuruokailu (joka minun tapauksessani olisi about pari leipää + hedelmä) niin tärkeää, että se on ""pakko"" syödä, pärjään ilman ruokaa ihan hyvin kouluruokailuun asti ja ei ole ongelma, jos vaikka en edes syö koulussa, vaan vasta kotiin saavuttuani... kahvin vedän kyllä joka-aamu, sikälimikäli aikataulu sallii =)
Elikkä voinko jättää ""huoletta"" aamuruokailun pois ?

Varmaan joku trauma tullut, kun joka aamu oli pentuna pakko landella viikonloppuisin syödä iso lautasellinen puuroa, joka ei mielestäni edelleenkään ole hirveän maukkaasti valmistettua =Þ

#3
23.01.2002 00:00

En laskenut ravintoarvoja, kun ei ole tietoa annoksien koosta jne. Vastaan muilta osin.

Klo 18 sääntö tavallaan pitää paikkansa. On tutkimuksia, joissa _isojen_ aterioiden syönti illalla lihotti _enemmän_ kuin päivällä syötynä. Käytännössä hiilihydraattien saanti kannattaa jättää illalla minimaaliseksi.

Pilkun viilausta:
Voisit siirtää sen tonnikalan lopun viimeiselle aterialle ja syödä sen siinä klo 21-22 (n.1 tunti ennen nukkumaan menoa). Jos kouluruoka on tuohon aikaan, voisit yrittää syödä seuraavan aterian vasta 16-17 niin ei tule nälkä illalla.

Ja tosiaan, edellinen oli pilkun viilausta ;D Joten kyllä se tollasenaankin on ihan ok.

#4
05.02.2002 09:25

Itsellä oli ihan sama ongelma kuin Willellä, eli pentuna oli pakko syödä puuroa ja siitä johtuen ei meinannut puuro valua alas väkipakollakaan.

Armeijassa sitä sitten oppi taas syömään :D

Salonmatin vinkkiä kannattaa kokeilla. Muista vain antaa hiutaleiden turvota rauhassa, ainakin omalla kohdalla "raa'at" kaurahiutaleet aiheuttavat ongelmia.

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Keskustelut » Ravinto » Mitä mieltä te asiantuntiat olette ruokavaliostani?