Keskustelut » Harjoittelu » Miten räjähtävää nopeutta mahdollisimman paljon?

Miten räjähtävää nopeutta mahdollisimman paljon?

1381
22. tammikuuta 2002 00:00

Minkälaisilla painoilla (tyyliin % maksimista) ja minkälaisia sarjoja pitäisi vääntää että saisi räjähtävää nopeutta mahdollisimman paljon? Mitkä liikkeet ovat parhaita? treenailen kamppailulajeja ja käyn salilla aina kun ehtiin n. 2-3 kertaa viikossa.

Vastaukset: 7

#1
22.01.2002 00:00

Ensi viikolla Keho.netissä julkaistaan kaksi artikkelia aiheesta, nopeusharjoittelu ja voimaharjoittelu nyrkkeilijöille. Todella valaisevat artikkelit.

Lyhyesti, voimatreeni kehittää pääasiassa voimaa, mutta myös nopeutta (nopeutta hitaammin suhteessa voimaan). Nopeustreeni kehittää nopeutta ja hieman voimaa.

Eli jos kaipaat vain nopeutta, harjoittele juuri Mikon ohjeiden mukaan. Tarkkoja painoja on vaikea sanoa, mutta liikkeiden tulee olla räjähtäviä ja nopeita. Liikaa painoa --> liian hitaat liikkeet.

Mutta kuten jo mainitsin ensi viikolla asiasta lisää! :)

#2
22.01.2002 00:00

Jos harrastat kamppailulajeja, niin voima mitä sinun kannattaisi hakea lienee nopeuskestävyys. Räjähtäviä liikkeitä, mutta useammin kuin pari kertaa. Tarkoitushan on jaksaa useampi hetki täysiä tykittämällä.

Nopeuskestävyyttä voi kehittää parhaiten 8-12 toistoa pitkillä sarjoilla, noin 70% maksimipainosta. Tietysti liikkeilläkin on väliä. Mahdollisimman isot ja tukemattomat liikkeet lienevät edullisimpia (rinnalleveto, kyykky, penkki, leuat painoilla, ...).

#3
23.01.2002 00:00

kiitoksia vastauksista, odotellaan mielenkiinnolla tulevaa juttua..

#4
23.01.2002 00:00

Tosi mukava kuulla, että juuri tästä aiheesta on tulossa lisää tietoa. Itse olen tosiaan paininut tämän nopeuskestävyyden kanssa ja pidemmähkön aikaa.

Noilla yllä olevilla tuntuu tosiaan saavan tuloksia aikaan. Noiden lisäksi on tietysti alueita, jotka kaipaavat kestävämpää voimaa, kuten pohkeet ja keskivartalo.

Törmätään taas dilemmaan. Pohkeiden pitäis myös olla räjähtävässä kunnossa hyppyjen ja muiden takia samoin keskivartalon. Tämä dilemma taitaa kuitenkin nimenomaan olla nimeltään nopeuskestävyys.

#5
ppm
25.01.2002 00:00

Pikajuoksun puolella nopeuskestävyyttä kehitetään omien havaintojeni perusteella suunnilleen tällä tavalla:

-syksyllä paljon matalatehoista treeniä, paljon määräintervalleja
-marraskuussa ensimmäisiä nopeustreenejä
-joulukuun lopussa vauhdit nopeustreeneissä 95% maksimista, ensimmäiset happovedot
-juuri ennen kilpailukautta (tammi-maaliskuu) muutamia kovia hapotustreenejä, esim. 2 x 200 m, 2 x 150 m palautukset n. 10-15 min

Eli varmaan muissakin nopeuskestävyyttä vaativissa lajeissa pätee tällainen ominaisuuksien kehitysjärjestys, eli ensin pitää olla pohja nopeusharjoittelulle, sitten treenataan nopeutta, ja lopuksi tehdään kisojen lähestyessä happokestävyyttä lisääviä treenejä.

#6
28.01.2002 00:00

Tuossa ainoa ""huono"" puoli on, että se tähtää kilpailukauteen, jota kamppailulajeissa ei välttämättä ole, tai sen painotus on huomattavasti vähäisempi.

Itse en ainakaan hae ""kisakuntoa"" tietyksi ajanjaksoksi vuodessa, vaan tarkoitus on olla omassa huippukunnossa lähes jatkuvasti ja satsata kestävään kehitykseen.

#7
07.02.2002 19:22

Ja kyseiset artikkelithan ovat olleet UFS:n kotisivuilla (www.ufs.fi) jo lähes kuukauden eli ne voi käydä lukemassa sivuilta kohdahsta harjoittelu-> nopeus, harjoittelu>muut lajit.

kirjoittajana Timo Immonen

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Keskustelut » Harjoittelu » Miten räjähtävää nopeutta mahdollisimman paljon?