Kuinka monta kertaa lenkille viikossa?

124881
14. kesäkuuta 2004 16:03

Tuotanoin onko todellakin niin, että on järkevämpää jakaa se 30km joka päivälle (=~4km/päivä) saatika sitten vaan vetää 2 kertaa viikossa 2 x 15km? Järjellä ajateltuna lopputuloksen pitäisi olla täysin sama... Itselläni kävi mielessä kyllä tuo, että jos vetäis 5km lenkin joka päivä (kun aikaa kerran on) mutta toisaalta kun ajattelee, että myös sadepäiviä mahtuu mukaan todella runsaasti, niin sellaisina päivinä taas ei haluakaan lähteä lenkkeilemään, siksi olenkin pysytellyt tässä 2x15km touhussa, koska saan itse valita aurinkoisen päivän, jolloin lenkille lähden.

Lisäksi toisena ajatuksena monet sanovat, että vasta 45minsan lenkkeilyn jälkeen rasva rupeaa palamaan, eli jos vedän vaan 5km per päivä, niin sen matkan vetäsee jo 30minuutissa... Eli kerkiääkö se rasvakaan sitten palamaan? Tosin kaipa se niin on, että liikunta kun liikunta, aina siitä hyötyä on...

Ja niin, en kyllä harrasta mitään muuta liikuntaa noina muina viitenä päivänä viikossa, en edes juurikaan siivoomista jne. Eli olen suurimman osan ajasta kuitenkin istuma-asennossa.

Vastaukset: 3

#1
14.06.2004 16:25

Aina autetaan.

"Järjellä ajateltuna lopputuloksen pitäisi olla täysin sama... "

Siksi meillä on tiede. Ei siis ole laisinkaan sama.

"Tosin kaipa se niin on, että liikunta kun liikunta, aina siitä hyötyä on..."

Järkevintä mitä olen vähään aikaan kysyjän suusta vastaavissa keskusteluissa kuullut täällä. Juuri näin. Turha jännitys pois, pikkasen tietoa peliin, ja kaikki on /peukut/

Eli useammin, vähemmän kerrallaan, niin yksi asia on kohti parempaa.

Ruokailuun en nyt tällä erää puutu, muut yrittävät näköjään sinnikkäästi parhaansa. Kuuntele heitä.

//mika

#2
14.06.2004 16:29

No okei rupean käymään joka päivä 5km. Mutta mietin aikoja, jolloin monet taas kommentoivat myös tästä asiasta; missä ovat palautumispäivät? :P

Hulluahan tämä on kuunnella ihmisiä ristiin toden totta.. no mutta jos teen välillä sitten näinkin päin, että en pidä palautumispäiviä.

No toivottavasti näinkin saa tuota painoa taas hieman tipautettua, ja samalla syö sitten asiallisesti ja terveellisesti.

#3
14.06.2004 17:03

TIETENKIN pitää palautua. Useammin ja vähemmän kerrallaan ei tarkoita joka päivä ja aina sama lenkki samalla tahdilla.

Koska et ole huippu-urheilija, ei ole - ainakaan välttämättä - tarkoituksenmukaista miettiä sen tarkempaa harjoitusohjelmaa (johon siis kuuluisivat tarkat tavoitteetr, sykkeen ja laktaatin mittaukset jne.).

Variaatiota. 2 x vko keskivauhtinen 5 km, 1 x vko kova 2 km ja 1 x vko hidas 7 km. Esimerkiksi. Vauhtileikittelyt ym. voivat myös olla osana kokonaiskuvaa.

Tärkeää on muistaa, ettei tämä ole tarkkaa matematiikkaa. Nauttiminen on tärkeintä. Niille, joille tämä ON tarkkaa matikkaa, ei nauttiminen ole aina mahdollista (olkoot kuntoilijoita tai ammattiurheilijoita).

En näe tässä mitään ristiriitaisuutta muiden viestien kanssa. Ihan peruskamaa.

Kyllä se siitä.../peukut/

//mika

kirjaudu sisään jos haluat vastata