Mitä tapahtuu jos leikkaan karvoja, siis lyhennän?

124869
6. tammikuuta 2004 21:43

Kun karvoitukseltaan muistuttaa enemmän apinaa kuin naista, olis kiva saada pehkoa vähän pienemmäksi. Kasvaako kahta kauheammin, vai käykö niin vain juurineen poistamisessa?

Vastaukset: 2

#1
06.01.2004 22:14

Karvojen siistiminen eli esim. lyhentäminen ei aiheuta karvankasvua...eihän hiuksetkaan kasva sen nopeammin mitä enemmän niitä leikataan.

Ja jos juurineen poistetaan niin ei ne silloinkaan ala kasvamaan kahta kauheammin. Pikemminkin uusi tuleva karva on hennompaa ja näin ollen myös sen poistaminen on vähemmän kivuliasta (vrt kulmakarvojen nyppiminen).

Luulen, että tuo yleinen luulo karvojen hurjasta kasvusta johtuu siitä, että usein ensimmäisen höyläyksen jälkeen karvat muuttuvat hieman paksummiksi mikä saa ne myös näyttämään tummemmilta.

#2
07.01.2004 11:43

Weera olet oikeassa. Kun karva poistetaan iholta vahalla, lähtee ihon päällä näkyvä karva juurineen pois. Ihan alla on jo kuiten kasvamassa uusi karva odottaen vai edellisen irtoamista. Tämän takia voi tuntu että vahauksen jälkeen karvat kasvavat nopeastikin takaisin. Kun vahaus uusitaan 2-3vkon jälkeen, lähtevät tuolloin ne kasvua odottaneet, nyt jo pinnálle ehtineet karvat pois! Tämän jälkeen karvan kasvua saakin jo yleensä odottaa :)

Uusi karva tuntuu toki pehmeältä, koska sitä ei ole katkaistu terällä tms. vaan sen kärki on "kiilamainen", karvan pää on ohut. Karvanpoisto kannattaakin ajoittaa n.4vko ennen lomaa tai kesää, jolloin ehtii käydä uusintavahauksessa. Hinnat pyörivät 10-20€ tuntumassa, oppilaitoksissa tehdyt opiskelijatyönä ovat tietenkin halvempia.

Joku tuossa selittikin tuon sisäänkasvaneen karvan toiminnasta...eli juuri se "vuoroaan odotteleva" karva jää loukkuun ihon alle karvanpoiston jälkeen aiheuttaen pahimmassa tapauksessa karvatupin tulehduksen. Tämän takia KUORINTA ja IHON RASVAUS sekä kuorintahanskan käyttö on kaiken A ja O. Noin 2-3pv vahauksen JÄLKEEN kun jotakin noista tekee, iho pysyy auki ja uudet karvat pääsevät pinnalle.

Ja se kipu on sen arvoista ;)

kirjaudu sisään jos haluat vastata