Vatsaleikkauksen jälkeen salille.. koska?

122551
18. toukokuuta 2011 20:26

Olin tässä reilu 2 kuukautta isommassa leikkauksessa,jossa leikattiin koko alavatsa auki lonkasta toiseen lonkkaan. Lähinnä vatsan pinnalla käytiin, mutta iso leikkaus joka tapauksessa (kesti 6 tuntia) ja haavojen paranemisen kanssa oli ongelmia. Kun sain antibiootit, alkoivat haavat paranemaan.

Joka tapauksessa mieli alkaa halajamaan salille/kuntoilemaan, mutta olen jotenkin arka aloittamaan. Kävin ennen leikkausta noin 2-4 kertaa viikossa lähinnä nostamassa puntteja, mutta nyt sitten se on ollut paussilla. Liikunta muodostuu nyt lähinnä pyöräilystä ja töissä suht vähäisestä kävelemisestä.
Vatsan haavat ovat siis kiinni, mutta vatsan alue kipeytyy työpäivän päätteeksi ja joudunkin käyttämään töissä tukikortsettia vatsan takia. Riskinä kun on, että tulee tyrä.

Yritin kysellä leikanneelta lääkäriltä, että koskas saan mennä salille, niin hänen vastauksensa mukaan 2 kk kuluttua leikkauksesta. Siinä vaiheessa, kun leikkauksesta oli kulunut 2 kk, en ollut edes vielä palannut töihin sairauslomalta.

Joten kertokaapa te, mitä mieltä olette tai vinkatkaa, keneltä oikein kysyn neuvoa?

Vastaukset: 1

#1
19.05.2011 10:30

Uskoisin leikanneen lääkärin tietävän parhaiten. Kun aloitat punttitreenit, tee se varovasti ... pikkuhiljaa määrää ja kuormitusta lisäten.

Seuraile tuntemuksiasi harjoitusten aikana ja niiden jälkeen. Tarkkaile myös leikkausarpea (mahdollisia muutoksia).

Terveisin Arthuro
http://kuntoguru.blogspot.com

kirjaudu sisään jos haluat vastata