terveellinen ruokavalio ulkomailla (kuidun ja oikeiden rasvojen saanti)

122138
13. tammikuuta 2011 12:10

Kysyisin asiasta paremmin tietäviltä neuvoja miten hankkia kuituja, oikeita rasvoja ja proteiineja asuessa ulkomailla, jossa ei ole tietoakaan vastaavista terveellisistä elintarvikkeista joita suomessa on tarjolla.

Käytännössä kaupasta puuttuu siis vähärasvaiset tuotteet (kevyin juusto mm. 30%). Samoin kuidun saannin kanssa on ongemia, koska ruisleipää ei löydy.

Hyviä vinkkejä otetaan mielellään vastaan!

Vastaukset: 9

#1
13.01.2011 12:33

Kuituja saat viljavalmisteista, vihanneksista, kasviksista, hedelmistä, marjoista, leseistä, puurosta sekä pähkinöistä ja siemenistä, joissa on myös hyviä rasvoja ja proteiinia.

Et tarvitse vähärasvaisia "kevyt" tuotteita. Oliiviöljy ja rypsiöljy sekä pähkinät ja siemenet sisältävät hyviä rasvoja. Rasvaiset kalat kuten lohi sisältää myös hyviä rasvoja. Lihassa ja kanassa on myös rasvaa sekä paljon proteiinia.

#2
13.01.2011 12:40

Maitovalmisteissa on proteiinia ja kalsiumia. Kanamuna on myös hyvä proteiinin lähde. Siinä nyt alkuun, jatkakoot muut :)

#3
MVN
13.01.2011 13:57


#4
13.01.2011 17:08

"Terveellinen elintarvike". Hmmm. Mitä nekin muka ovat? Tarkoitatko niitä, joita elintarviketeollisuus Suomessa kuten muuallakin maailmassa lähes päätyönään kehittelee kuluttajia hämätäkseen ja vielä lisää rahastaakseen? Siis erilaisia juomia, jogurtteja ja vaikka mitä systeemejä, jotka pakataan muka käteviin yksilöpakkauksiin ja kylkeen pläntätään leima "funktionaalinen" tai "super food". Actimel esimerkikisi on yksi näistä suurimmista huijauksista. Aivan saman asian ajaa täysirasvainen luonnonjogurtti. Sillä plussalla, että se on edullisempaa, ei muoviin yksilöpakattua eikä siinä ole sokeria.
Käsitys vähärasvaisten (maito)tuotteiden terveellisyydestä on aikansa elänyt. Erityisnaurut ansaitsevat siten myös 0% raejuusto tai vaikka rasvattomat pikkuleivät. Voi taivas.

Parasta funktionaalisuutta löytyy ruoasta, jossa ei ole sen kummempia tuoteselosteita eikä pienellä präntättyä. Vai onko joku joskus löytänyt Cirun ylhäällä listaamista ruoista enempää kuin yhtä osa-ainetta (leipää lukuun ottamatta)? Tällä tarkoitan, että varmasti joka maailman kolkasta löytyy perussettiä, siis vihannesta, hedelmää, lihaa, kalaa, viljatuotteita, sen mukaan mitä nyt syökin.

Täysjyväviljaa myydään useissa muissa maissa kokonaisina jyvinä, jos täysjyväleipää ei löydy. Näin viljoja voi keittää puuroksi tai riisin tapaan lisukkeeksi. Ja hedelmistä ja kasviksista saa myös runsaasti kuitua, esim päärynä ja luumu ovat runsaskuituisia.

Tärkeitä on, että ruoka on mahdollisimman peruskamaa, puolivalmisteet sun muut kannattaa jättää kaupan hyllyyn tai ainakin vain hätävaraksi.

Mene torille ja osta sieltä tuoretta sesonkitavaraa, niin saat varmasti hyvää ja terveellistä sekä lähellä tuotettua. Supermarketeissa ei kannata turhaan pyöriä, sieltä tarttuu usein mukaan turhuuksia.

terkut

mari3

ps Nalle, lyhyestä virsi kaunis??

#5
13.01.2011 20:47

kiitos hyödyllisistä vastauksista!

#6
13.01.2011 22:20

Ulkomailla (siellä missä arvostetaan ruokaperinnettä ja laadukkaita, puhtaita raaka-aineita) kannattaa ottaa just kaikki irti mielettömän hyvästä oikean ruuan tarjonnasta!

Torilta saa yleensä tuoretta, hyvää tavaraa. Jos ruuat on pilaantuneita, niin sen kyllä haistaa/maistaa, jos niitä ei ole kyllästetty lisäaineilla.

Nämä Suomen kevyt-sitä, rasvaton-tätä, plus-tota sekä ihmeitä tekevät margariinit kannattaa jättää omaan arvoonsa! Onko suomalaisten terveys näiden lisäaine-transrasva-mössöjen myötä parantunut? Päinvastoin.

#7
MVN
14.01.2011 14:15

[quote]

ps Nalle, lyhyestä virsi kaunis??[/quote]

Jotakin sellaista... listasin niitä kuitupitoisia vain huomatakseni, että ne löytyivät edellisestä viestistä.. En sitten saanut postaustani poistettua?

Käsiteltyjä "terveysmaitoja" voisi tässä vielä parjata, mutta olkoon

Mvn

#8
24.01.2011 06:41

On ulkomaita ja ulkomaita. Eli missähän tämä ap. asunee? Olen itse asunut USAssa ja Japanissa. Näistä jälkimmäisessä on helppo syödä terveellisesti vain syömällä maan perinteistä sapuskaa. Edellisessä painoni nousi, kun esim. yliopiston kuppilan ruuat olivat mielipuolisen rasvaisia ja joka paikkaan pitää ajaa autolla. Maitotuotteet tulivat kalliiksi, koska jenkkilän yleinen hormonilehmämaito ja siitä tehdyt juustot ja jugurtit eivät houkuttaneet, joten piti ostaa kalliimpia orgaanisia non-hormone-feed-lehmien maitoa ja siitä tehtyä jugurttia ja juustoja.

#9
09.02.2011 19:46

Tsekissä asun toistaiseksi ja ruokavalio on omasta mielestä terveellä pohjalla. Kuidun tosin olen huomannut nauttineeni aiemmin pääasiassa ruisleivästä, mutta asiaan paneuduttuani on se mahdollista saada kuitusuositus täyteen ilman sitäkin. Luumut ja päärynä oli erityisesti hyvä vinkki.

kirjaudu sisään jos haluat vastata