vyötärö-lantiosuhde

121989
17. joulukuuta 2010 22:58

Kävin tänään Inbody-mittauksessa. Kehityssuunta on ollut siinä mielessä oikea, että puolisen vuotta sitten lukemat olivat seuraavat: 51kg rasvaprossa 20,9 ja nyt tällä hetkellä 52,8kg rasvaprossa 19,7. Eli lihasta tullut lisää ja rasvaa palanut. Mua vaan hämmentää sellanen seikka, että vyötärö-lantiosuhteessani on kuitenkin tapahtunut ei toivottua muutosta. Puolivuotta sitten se oli 0,79 ja nyt 0,84. Pitäisikö huolestua? En oikein edes tarkkaan tiedä mitä toi vyötärö-lantiosuhde kertoo.. muutakun, että jos naisilla on yli 0,85 niin se tarkoittaa, että on liikaa rasvaa keskivartalossa.

Osaako joku selittää, mistä tämä voisi johtua? Vartaloni ei todellakaan ole mitään "omenamallia". vyötärönympärys navan kohdalta on n. 65cm ja lantio leveimmästä kohdasta n. 92cm.

Liikun paljon ja olenkin sillä saavuttanut lihasmassan kasvun ja rasvaprosentin tippumisen. Tämä vaan ihmetyttää, että mistä moinen luku?

Kenties ruokavaliossa vikaa..

Vastaukset: 3

#1
18.12.2010 13:23

Kaikenlaiset mittaukset ovat suuntaa antavia mittauksia. Niiden avulla voi seurata muutoksia, MUTTA kannattaa säilyttää kuitenkin maalaisjärki mukana. Ne on kuitenkin vain laitteita ja mittausolosuhteet voivat vaihdella, jotka vaikuttavat tulokseen jne.

Painat 52,8kg ja rasvaposenttisi on todella hyvä. Vyötärösi ympärysmitta on 65cm, kun naisilla se ei saisi ylittää 80cm. Joten jos ajattelet maalaisjärjellä asiaa, niin onkohan sulla syytä huoleen?

Olen käynyt todella monta kertaa Inbodyssa ja aina tuo vyötärö-lantiosuhde on yläpäässä minullakin. En ole huolestunut, joten kehotan sinuakin rauhoittumaan :).

Viskeraalinen rasva sen sijaan kertoo sisäelinten ympärillä olevan rasvan määrän. Sitä tulosta kannattaa tarkkailla.

#2
20.12.2010 06:35

Kyse lienee siitä, että rasvaa on palanut lantiosta, ei siitä, että sitä olisi tullut keskivartaloon lisää. Tämä lienee melko tavallista, jos urheilee keskimääräistä enemmän, luulisin, kuten Cirunkin kommentista kuulostaa.

Ja samoin kuin mittaukset ovat suuntaa antavia, suosituksetkin ovat parhaimmillaan ohjenuoria, eivät faktisia totuuksia jotka sopivat kaikille sellaisinaan.

#3
24.12.2010 22:39

huh kiitoksia helpottavista kommentesta, näin minäkin sen aluksi ajattelin, että johtunee varmaan lantionalueen rasvan palamisesta, mutta sitten kuitenkin jäi vaivaamaan.

Hei vielä sellainen kyssäri, että kun siinä inbody-mittauksen lapussa on se viskeraalirasvataulukko niin mitä se lukema oikein tarkottaa mä en oikein ymmärrä sitä kuvaa ja lukua. Osaisko joku selventää blondille? mul siinä oli nyt lukuna joku 51.. onks se hyvä vai huono? ei mitään käryy mitä se häkkyrä siinä on kuvaavinaan.

kirjaudu sisään jos haluat vastata