Juustot?

121575
2. elokuuta 2010 16:16

Laihduttamisen ja ennen kaikkea kiinteytymisen näkökulmasta, mitä mieltä juustoista? Kyseessä nyt esimerkiksi sinihome ja brie, joista nautin suuresti salaateissa ja silloin tällöin herkkuina itsessään :) Monessa paikkaa juustoja tunnutaan parjattavan, onko teillä minkälaisia näkemyksiä/kokemuksia?

Vastaukset: 1

#1
03.08.2010 19:26

Hmmm, tämä riippuu tosiaan kovasti siitä, minkä kuppikunnan kannattajia ollaan. Juusto sisältää runsaasti kalsiumia ja proteiineja, se kun on maitoa tiivistetyssä muodossa. Itse en tosin ole kovin vakuuttunut siitä, että maitotuotteet ovat ihmiselle parasta mahdollista ravintoa, mutta itsekin kyllä niitä jonkin verran käytän.

Suurin osa kovista juustoista, kuten myös valko- ja sinihomejuustot jotka mainitsit, ovat runsasrasvaisia ja -suolaisia. Näiden ominaisuuksin vuoksi ne kai ovat pitkään olleet kilokontrolloijien silmätikkuna.

En usko, että minkään ruoka-aineen kohtuullinen käyttö on pahasta, mutta mielestäni ääretön rasvan ja suolan mättäminen on turhaa, myös juuston muodossa. Ekologisempia ja kukkarolle parempia proteeinin lähteitä ovat esimerkiksi palkokasvit ja täysjyvävilja. Ja jos syöt lihaa ja/tai kalaa, ei proteiineista pitäisi huolta olla. Mutta kuten itsekin kuvailit, salaatin osana tai herkkuna silloin tällöin ei juuston syömisessä ole mitään pahaa. Ja varsinkin jos se maistuu, niin se tekee varmasti hyvää pääkopalle ja sitä myöten myös keholle!

Oma ihoni ja ruoansulatukseni, eivätkä kyllä makuhermonikaan välitä juustosta, mutta tässäkin ihmiset ovat yksilöitä. Kyllä kroppasi sanoo, mikä sinulle sopii! Terkuin mari3

kirjaudu sisään jos haluat vastata