Repivä kipu alavatsassa kovan juoksutreenin jälkeen

121566
30. heinäkuuta 2010 20:04

Heippa

Ongelmanani on todella kovat alavatsaa repivät kivut kovan juoksutreenin jälkeen. Kivut alkavat n. 10min treenin jälkeen ja kestävät n.10 min. Kipu tuntuu koko alavatsassa, ihan kun joku repeytyisi irti. Kipu on niin kova, että iho menee kananlihalle ja kyyneleet ja tuskan hiki vaan valuu. Ongelmaa ei ole kun käyn juoksemassa/hölkkäämässä peruslenkkiä 7-10 km vaan ainoastaan kovien ratatreenien jälkeen.
Onkohan kellään samanlaisia kokemuksia tai osaisikohan joku sanoa mistä voisi johtua?

Vastaukset: 1

#1
31.07.2010 19:59

Juoksu, varsinkin kovat vedot asettavat lihaksiston ja sisäkaluston kovalle koetukselle. Monessakaan muussa lajissa ei elimistö heittelehdi niin hurjasti.

Oletko koettanut tuunailla ruokailua ennen treeniä? Itse en koskaan tee juoksutreeniä päivällä tai illalla, vaan ainoastaan aamulla pitkän yöunen jälkeen, jotta vatsassa ei paina mikään. Energiaa vain juomasta tai suoraan sokerista. Edellispäivän ja -illan syöminginkien täytyy myös olla kunnossa. Ihmiset ovat tässä erilaisia, useimmilla kevyt sokeripitoinen jogurtti, banaani tai vaalea leipä eivät haittaa menoa. Jos taas vatsasi on herkkä, voi ruoka aiheuttaa vaikeuksia, mutta toki syy voi olla toisaallakin. Kova rasitus voi aiheuttaa lihaksiston kramppaamista vaikka se olisikin timmissä kunnossa ja vatsalaukku tyhjä.

Uskoisin kuitenkin, että treeniä hiukan keventämällä ja kuitupitoisen sapuskan siirtämistä kauemmaksi treenistä voit löytää ainakin osittaista helpotusta ongelmaasi - ellei sitten syy ole jossain aivan muualla.

terkuin mari3

kirjaudu sisään jos haluat vastata