En ymmärrä..Miksi jalkatreeni?

121463
15. kesäkuuta 2010 13:15

Olen täysin aloittelija kuntosaliharjoittelussa ja vastaan on tullut omituisia juttuja.

Olen nainen ja silti opastetaan, että jalkatreeni pitäisi tehdä vain kerran viikossa? Miksi? Olen ymmärtänyt, että naisten lihasten kasvu on aivan minimaalista ilman mitään lisiä?

Olen nyt kuukauden käynyt salilla 4 kertaa viikossa ja treenannut jalat ihan joka kerta.. tosin kai se näin alussa on vain naurettavan pienillä painoilla, mutta kuitenkin niin suurilla, kuin saa ja n. 3x12 tai 3x15 sarjoilla.. Onko siitä haittaa paljonkin, että treenaa joka kerta kädet ja jalat ja keskivartalon?

Minulla kun ei iltaisin ole mikään kiire minnekään..

Olen jokaisen salikäynnin jälkeen ihan turvoksissa, eikä tämä varmasti johdu lihasten kasvusta vaan siitä että neste keräytyy urakalla jokaiseen treenattuun lihakseen ja jää sinne :( Mikä tähän nesteen keräytymiseen olisi avuksi? Lepopäivien aikana se yleensä laskee ja vatsastakin häipyy n. 3 cm joka on minusta tosi paljon..?

Vastaukset: 2

#1
15.06.2010 15:00

Tervetuloa keho.nettiin, Laiskimusmaksimus.

Jalat on meille annettu liikkumista varten, joten niitä saa käyttää reilusti joka päivä. Salilla niitä voi treenata painoilla useampia kertoja viikossa, mikäli ne ovat palautuneet edellisestä kerrasta niin, etteivät tunnu jo valmiiksi kovin kipeiltä.

Mitä kovempi jalkatreenikerta on, sitä pitempi palautuminen vaaditaan ennen seuraavaa rääkkiä. Niinpä monet treenaavat jalkoja vain tuon yhden kerran viikossa.

http://kuntoguru.blogspot.com

#2
15.06.2010 15:08

Tuohon tekstisi jälkimmäiseen osaan löydät tietoa vaikkapa:

http://kiloklubi.fi/foorumi/Liikunta-10/Miksi-liikunta-ker%C3%A4%C3%A4-nestett%C3%A4-1236/0/

Terveisin Arthuro

http://kuntoguru.com

kirjaudu sisään jos haluat vastata