Alkoholi ja treeni

121108
19. maaliskuuta 2010 21:58

Tämän viestin voisi mielestäni aika yhtä hyvin laittaa kategoriaan harjoittelu, kuin ravinto.

Jossain täällä keho.netissä näin jonkun vastauksessa lauseen tyyliin "jos haluaa kasvattaa lihaksia, alkoholia ei saa nauttia ollenkaan".

Tarkoituksenani on nyt alkaa kasvattaa lihaksia hieman aiempaa tehokkaammin. Lihasharjoitteluun en kaipaa varsinaisesti apua, mutta nuo alkoholin vaikutukset lihasten kasvuun ja muutenkin kehoon mietityttävät.
Tapanani on ollut nauttia alkoholia, olutta ja/tai viiniä parina - muutamana iltana viikossa. Humalaan en juo itseäni käytännössä koskaan. Ihan vain 1 pullo/tuoppi olutta tai lasillinen viiniä illassa.
Luettuani tuon aiemmin mainitsemani jutun, olen pitänyt taukoa alkoholista, juuri siinä pelossa, että se estäisi lihasten kasvua.
Jos olen iltapäivän aikana tehnyt kunnon lihastreenin ja vaikkapa lenkin ja pari tuntia sen jälkeen nautin alkoholia, meneekö treeni hukkaan lihasten kasvattamisen kannalta? Proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saantisuhde on kyllä kohdallaan.

Sen tiedän, että niin kauan kuin kehossa on alkoholia, keho ei polta rasvaa. Voiko energiaa kuluttaa kuitenkin harrastamalla liikuntaa, jos kehossa on alkoholia? Itse olen päätellyt, että voi, mutta en tiedä.

Ja kiitos, tiedän ettei humalassa tai krapulassa pidä treenata, enkä sitä teekkään jos jompaan kumpaan tilaan itseni olen saattanut.

Kiitos paljon

Vastaukset: 1

#1
20.03.2010 09:54

Alkoholin nauttiminen vaikuttaa ainakin väliaikaisesti kolmeen tärkeään tekijään, joita tarvitset tehokkaassa lihasmassan lisäämisessä:

1) Alkoholi alentaa testosteronitasoa.

http://www.ktl.fi/portal/suomi/osastot/mao/paihteet_ja_riippuvuus/alkoholin_haittavaikutuksia/?ord=6

http://correct-weight-loss.net/2009/09/29/alcohols-effect-on-testosterone-and-how-it-affects-muscle-building-and-fat-loss/

2) Alkoholi häritsee sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa.

http://www.paihdelinkki.fi/tietoiskut/223-alkoholi-ja-sydan

3) Alkoholi häiritsee unta ja sitä kautta kasvuhormonin tuotantoa.

http://www.cpap.fi/do_page.php?sivu=33
http://www.creatinemonohydrate.net/growth_hormone.html

Koska nauttimasi määrät ovat kertomasi mukaan pieniä, ei niistä ole Sinulle kovin suurta haittaa ... ei kyllä mitään hyötyäkään treenaamiseen ja treeneistä palautumiseen.

Tsemppiä lihasmassan kasvattamiseen, Mr. J.

Terveisin Arthuro

http://kuntoguru.com
http://kuntoguru.blogspot.com

kirjaudu sisään jos haluat vastata