Lihonko sairaana?

120517
13. marraskuuta 2009 16:00

Olen 17-vuotias tyttö ja huolestunut siitä, että kuntoni ei kehity tai lihakseni pienenevät ja kunto laskee, koska olen nyt kolmatta päivää sairaana (tosin keskiviikkona en vielä tiennyt sitä, ja tein kotona lihaskuntopiirin).

Treenaan normaalisti käsipalloa neljästi viikossa, aina kaksi tuntia kerrallaan. Juoksemme treeneissä myös yleensä kaksi 40-50 minuutin lenkkiä per viikko. Lisäksi käyn omatoimisesti kerran viikossa lenkillä/heittelemässä/salilla. Olen nyt ollut syksyn aikana jo useampaankin kertaan liikuntakiellossa, joko flunssan tai leikkauksen takia, ja pelkään, että kuntoni laskee kun vain makaan sängyssä. Pelkään sitä, että lihon ja myös, että lihakseni pienenevät. Onko syytä huoleen tai onko mitään, millä tätä voisi ehkäistä? Syön säännöllisesti ja terveellisesti, mutta joskus lipsuu (esim eilen 100g suklaata). Onko tästä haittaa?

Vastaukset: 2

#1
Emy
13.11.2009 17:41

Kuntosi ei tietenkään ainakaan kohoa, kun olet sairaana, vaan kyllä se kaikella todennäköisyydellä ennemminkin hieman laskee. Mutta onko sinulla vaihtoehtoja? Sairaana urheileminen tai ruoasta tinkiminen ei varmasti ole sen parempi vaihtoehto...

Ota nyt vaan ihan rauhallisesti ja parantele itsesi kuntoon ja lepää riittävästi. Kun olet varmasti terve, jatkat normaalisti urheilullista ja terveellistä elämääsi. Kolme päivää on kuitenkin todella lyhyt aika, joten tuossa ajassa ehdi paljoakaan tapahtua muutosta suuntaan eikä toiseen. En sinuna olisi asiasta kovin huolissani.

#2
14.11.2009 18:39

Sairaana ollessa täytyy hoitaa itsensä kuntoon, eli levätä, vaikka se tiukkaa tekisikin ja mielisi lenkille. Voit ajatella vaikka niin, että kroppasi tekee kovaa työtä koko ajan taistellessaan taudinaiheuttajia vastaan ja tarvitsee kaiken energiasi taudin selättämiseen. Voit käydä rauhallisella kävelyllä raikkaassa ilmassa, se antaa paremman olon ja karkoittaa turhautumista edes hiukkasen. Jos lähdet turhan nopsaan hikoilemaan, voi olla että joudut pidemmäksi aikaa petiin.

Yleensä sairaana ei ruoka niin hurjasti maistu, joten tuskin lihomaan pääset. Yleensä sairaana ennemminkin laihtuu, kun ruoka ei maita ja lihastiukkuus vähentyy. Mutta ei motivoituneen ja liikunnallisen ihmisen muutamasta kilosta edes tarvitse huolia, oli kehitys sitten mihin suuntaan tahansa.

Kärsivällisyyttä ja tsemppiä treeneihin, kun paranet! Ota rento ote liikkumiseen, älä huoli, vaan nauti!

kirjaudu sisään jos haluat vastata